Τρομερό: Οι φίλοι της Αθλέτικ Μπιλμπάο γέμισαν το «Σαν Μαμές» για να παρακολουθήσουν τον τελικό στο μόνιτορ! (vid)

Οι φίλοι της Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές»

i

© PrtScr

Τρομερό: Οι φίλοι της Αθλέτικ Μπιλμπάο γέμισαν το «Σαν Μαμές» για να παρακολουθήσουν τον τελικό στο μόνιτορ! (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:15 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:18 - 07.04.2024

Χιλιάδες φίλοι της Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν κατάφεραν να αγοράσουν το «μαγικό χαρτάκι» για τον τελικό Κυπέλλου, όμως βρήκαν τη λύση κι έζησαν μία αξέχαστη βραδιά.

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά, αλλά στο... Μπιλμπάο!

Έπειτα από 40 χρόνια και έξι (!) χαμένους τελικούς, η Αθλέτικ του Ερνέστο Βαλβέρδε «έσπασε» την κατάρα και πανηγύρισε το 24ο Κύπελλο της ιστορίας της. Σε έναν τελικό-θρίλερ, οι Βάσκοι κοντραρίστηκαν με τη Μαγιόρκα κι αποδείχτηκαν πιο εύστοχοι.

Στα 120 λεπτά οι δύο φιναλίστ δεν μπόρεσαν να λύσουν τις διαφορές τους (1-1) και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Στη... ρώσικη ρουλέτα Μορλάνες και Ράντονιτς αποδείχθηκαν μοιραίοι για τη Μαγιόρκα, καθώς δεν κατάφεραν να σκοράρουν από την «άσπρη βούλα», ενώ η Μπιλμπάο ήταν απόλυτη και με 4-2 σκορ αναδείχθηκε νικήτρια της διαδικασίας.

Το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο και οι φίλοι των δύο ομάδων δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Από την άλλη, υπήρχαν κι αυτοί οι... άτυχοι οπαδοί που δεν κατάφεραν, δεν πρόλαβαν ή δεν είχαν και την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν το «μαγικό χαρτάκι» του τελικού.

Ωστόσο όπως αποδείχτηκε, χιλιάδες από αυτούς δεν έμειναν με το παράπονο κι έζησαν μία απίστευτη βραδιά. Πιο αναλυτικά, οι φίλοι της Αθλέτικ Μπιλμπάο που δεν έδωσαν το «παρών» στον τελικό, πήγαν στις εξέδρες του «Σαν Μαμές» κι απόλαυσαν την αναμέτρηση στα μόνιτορ, τα οποία είχαν στηθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά τη λήξη του ματς στήθηκε ένα ατελείωτο «πάρτι» στα δύο γήπεδα, με τους Βάσκους να ζουν μαγικές στιγμές.

Απολαύστε το βίντεο:

Βαλβέρδε: «Στην Ελλάδα πανηγύρισα τους τίτλους σε ένα κρυφό μπαρ»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού κλήθηκε να μιλήσει για την κατάκτηση του Κυπέλλου και θυμήθηκε τις εποχές που ζούσε στην Ελλάδα και ήταν στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων».

«Είχα αρνηθεί να σκεφτώ τους πανηγυρισμούς πριν τον τελικό, τώρα θα το σκεφτώ. Στην Ελλάδα, όταν κερδίσαμε έναν τίτλο, πήγα σε ένα μπαρ για να φάω κάτι με μια μπύρα σε ένα... κρυφό μπαρ στην Αθήνα και ο ιδιοκτήτης μου είπε: "Μα τι κάνεις εδώ;"», τόνισε αρχικά και στη συνέχεια ο Βαλβέρδε δήλωσε:

«Αυτός ο τίτλος δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο, έτσι νιώθω. Με άλλες ομάδες έχεις την υποχρέωση να κερδίσεις και το έχω γιορτάσει με τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα. Το Σούπερ Καπ με την Αθλέτικ το πανηγυρίσαμε πολύ και αυτός ο τίτλος είναι κάτι ξεχωριστό για όλα. Το πανηγυρίσαμε στο γήπεδο και οι άνθρωποι μαζί μου στο Μπιλμπάο ήταν πάντα σεβαστοί».