Τι έγινε με τον Ίλιτς σε δύο ματς του Ατρόμητου που δεν έγινε με τον Κόουλμαν σε επτά

Τι έγινε με τον Ίλιτς σε δύο ματς του Ατρόμητου που δεν έγινε με τον Κόουλμαν σε επτά

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:00 - 07.11.2023

Το δύο στα δύο έκανε ο Ατρόμητος με τον Ίλιτς στο τιμόνι του, επικρατώντας του Άρη με σκορ 3-1. Αυτό που πέτυχε ο Σέρβος τεχνικός σε αυτά τα δύο παιχνίδια, δεν κατάφερε να το πετύχει ο Κόουλμαν σε επτά.

Ο Ατρόμητος πήρε ένα διπλό-χρυσάφι στο «Κλ. Βικελίδης», εκεί όπου επικράτησε του Άρη με 3-1. Το δεύτερο συνεχόμενο για την ομάδα του Περιστερίου η οποία θέλει να γυρίσει τη ρότα του καραβιού και να σώσει μία χρονιά, η οποία ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Σε αυτή την προσπάθεια βάζει την υπογραφή του ο Σάσα Ίλιτς, ο οποίος μέχρι στιγμής όχι απλά μπήκε με το δεξί αλλά φαίνεται να έχει διαφοροποιήσει εντελώς την κατάσταση.

Αυτό αποτυπώνεται, φυσικά, σε αριθμούς (αν και το δείγμα είναι μικρό μέχρι στιγμής), που δείχνουν τη μεγάλη αλλαγή στην ομάδα μετά την άφιξη του Σέρβου τεχνικού. Για να αναλογιστεί κανείς το τι έχει κατορθώσει να κάνει ο Ίλιτς αρκεί να συγκρίνει τα νούμερα του σε δύο ματς με αυτά του Κρις Κόουλμαν σε επτά. Τι λένε λοιπόν αυτά;

Δύο νίκες ο μεν - Καμία ο δε

Σε πρώτο χρόνο υπάρχουν τα τρίποντα που έχει συλλέξει ο Σέρβος προπονητής. Ο Ατρόμητος, υπό τις οδηγίες του Ίλιτς έχει κάνει το δύο στα δύο. Ναι μεν ζορίστηκε αρκετά με τον Παναιτωλικό - που παρεμπιπτόντως αποτέλεσε την πρώτη νίκη της σεζόν - εντούτοις με γκολ κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του αγώνα πήρε τη νίκη δείχνοντας πως έχει την πρόθεση να παλέψει. Αυτή η πρόθεση φάνηκε περισσότερο στο «Κλ. Βικελίδης», εκεί όπου το «Αστέρι» πήρε νίκη στην έδρα του Άρη. Mίας ομάδας που μπορεί φέτος να μην είναι σε καλό φεγγάρι, εντούτοις μέχρι τώρα έτρεχε αήττητο στο γήπεδό της.

Από την άλλη ο Κόουλμαν έβλεπε κάθε εβδομάδα την ομάδα του να καταρρέει. Με το «καλημέρα» ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με το «βαρύ» 4-0, δείχνοντας πως αυτή η χρονιά δεν θα είναι εύκολη. Ο Ουαλός δεν αξιώθηκε να πανηγυρίσει τελικά καθόλου τη φετινή σεζόν και το τελευταίο του παιχνίδι στην ομάδα ήταν το ακόμα πιο «βαρύ» από το προηγούμενο 5-0 από τον Παναθηναϊκό. Το μοναδικό κλαμπ από τους μεγάλους που κόντραρε στα ίσα ήταν η ΑΕΚ, σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε με έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Ιωάννη Παπαδόπουλου.

Έξι γκολ ο μεν - τέσσερα ο δε

Ακόμα και στο κομμάτι της συγκομιδής, όμως, ο Κόουλμαν υστερούσε σε σύγκριση με τον διάδοχό του. Ο Ουαλός τεχνικός πανηγύρισε μόλις τέσσερεις φορές σε σύνολο επτά αγώνων. Ένα γκολ με την Κηφισιά, ένα με τον Βόλο, ένα με την ΑΕΚ και ένα με τον ΟΦΗ, ήταν τα συνολικά τέρματα που πέτυχαν οι ποδοσφαιριστές του, όσο εκείνος προσπαθούσε να τους οδηγήσει στην πρώτη νίκη της σεζόν. 

Ότι δεν πέτυχε, λοιπόν, η ομάδα υπό τις οδηγίες του Ουαλού, το έκανε και με το παραπάνω υπό τις οδηγίες του Ίλιτς. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια που έδωσε ο Ατρόμητος με τον Σέρβο, πέτυχε στο σύνολο έξι γκολ. Το ένα του Ρομπάιγ με τον Παναιτωλικό και το άλλο του Καμαρά με τον Άρη, δε, ήταν μαγευτικά.