Η «έκρηξη» του Ατζούν για το Τράμπζονσπορ - Φενέρμπαχτσε: «Αυτό είναι ποδοσφαιρική σφαγή...»

Ατζούν

i

© PrtScr

Η «έκρηξη» του Ατζούν για το Τράμπζονσπορ - Φενέρμπαχτσε: «Αυτό είναι ποδοσφαιρική σφαγή...»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:49 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:58 - 19.03.2024

Ο φανερά εκνευρισμένος Ατζούν Ιλιτζαλί έκανε το δικό του σχόλιο για τα όσα συνέβησαν στο Τράμπζονσπορ - Φενέρμπαχτσε.

Στην Τουρκία έχει ξεσπάσει «πόλεμος» για την επεισοδιακή αναμέτρηση Τράμπζονσπορ - Φενέρμπαχτσε.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Europa Conference League, επικράτησε 3-2 και παρέμεινε δεύτερη, στο -2 από τη Γαλατά, έπειτα από 30 αγωνιστικές. Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Φενέρ στο κέντρο του γηπέδου, στο τέλος του ματς, δεν άρεσαν στους οπαδούς της ομάδας του Ταξιάρχη Φούντα. Εκατοντάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στους παίκτες της Φενέρ.

Παίκτες, μέλη του τεχνικού τιμ, δέχθηκαν χτυπήματα, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες, όπου οπαδός της Τράμπζονσπορ φέρεται να έχει στο χέρι του μαχαίρι, το οποίο έπεσε στο χορτάρι έπειτα από σύγκρουση με αντίπαλο παίκτη!

Μετά τα όσα αδιανόητα συνέβησαν στην Τραπεζούντα, ο Ατζούν Ιλιτζαλί θέλησε να πάρει θέση και μεταξύ άλλων να δείξει τον εκνευρισμό του για τον διαιτητή της αναμέτρησης.

«Την περασμένη εβδομάδα είπα ότι τελείωσε η διαιτησία στην Τουρκία. Δεν υπάρχει ούτε ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει πιθανότητα να συνεχιστεί ένα τέτοιο ματς πουθενά στον κόσμο. Η συνέχιση αυτού του αγώνα είναι για να μας ντροπιάσει στον κόσμο. Είναι ποδοσφαιρική σφαγή! Ατελείωτα αντικείμενα πέφτουν βροχή στον τερματοφύλακα, πως να υπάρχει συγκέντρωση;

Μπορεί κάποιος με τέτοιο φόβο για τη ζωή του να παίξει ποδόσφαιρο; Ο Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ πρέπει να σταματήσει αμέσως τη διαιτησία. Υπάρχει μια ανίκανη, εξαιρετικά ανίκανη ομάδα διαιτητών στην Τουρκία. Η Φενέρμπαχτσε είναι το θύμα αυτής της ιστορίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο «Mr Survivor».

Ατζούν: «Πρέπει στην Τουρκία να φέρνουμε ξένους διαιτητές όπως κάνουν στην Ελλάδα»

Θυμίζουμε πως πριν μερικές μέρες, μετά την εύκολη νίκη της Φενέρ κόντρα στην Πεντικσπόρ με 4-1, ο διαιτητής Καντίρ Σαγλάμ βρέθηκε στο επίκεντρο για το πως χειρίστηκε τον αγώνα. Ο ρέφερι έδωσε συνολικά 46 φάουλ, έδειξε 12 κίτρινες κάρτες, τρεις κόκκινες καθώς και ένα πέναλτι, με αποτέλεσμα να δεχθεί σφοδρή κριτική.

Ένας από αυτούς που την άσκησαν ήταν και ο γνωστός επιχειρηματίας, Ατζούν Ιλιτζαλί, ο οποίος σε δηλώσεις του τα «έχωσε» στον Σαγλάμ. Παράλληλα, ο ίδιος επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ελλάδα όσον αφορά τους ξένους διαιτητές, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε και στον Σλάγκερ που βρέθηκε στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

«Κάθε 2 λεπτά κάποιος παίκτης έπεφτε κάτω. Δεν έβλεπες να παίζεται παιχνίδι. Παρακολουθώ ποδόσφαιρο από όταν ήμουν δέκα χρονών. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Η λύση σε αυτό είναι πολύ απλή. Στην Αγγλία, εάν οι ιατροί μπουν στο γήπεδο για έναν παίκτη και αυτός ο παίκτης "πεθάνει", τότε δεν μπορεί να συμμετάσχει στις επόμενες δύο επιθέσεις, ο διαιτητής δεν του επιτρέπει να βγει στο γήπεδο», ανέφερε σε πρώτο χρόνο ο Ατζούν ο οποίος συνέχισε μιλώντας για το παράδειγμα της Stoiximan Super League, λέγοντας πως:

Τραβάει το σχοινί η Φενέρμπαχτσε - Απειλεί να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Τουρκίας
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

20:02 - 18.03.2024

Τραβάει το σχοινί η Φενέρμπαχτσε - Απειλεί να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Τουρκίας

Με αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα απειλεί ο Αλί Κοτς, πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, σε περίπτωση που τιμωρηθούν πέντε παίκτες του για τη χρήση βίας προς τους οπαδούς της Τράμπζονσπορ.

«Όμως υπάρχει λύση για όλα αυτά. Εκλιπαρώ την Ομοσπονδία να υιοθετήσει έναν κανονισμό που να λέει: "Ένας παίκτης δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στις επόμενες δύο επιθέσεις". Το ποδόσφαιρο στην Τουρκία έχει γίνει ανυπόφορο. Αυτό συμβαίνει μόνο εδώ, ούτε καν στην Ελλάδα. Η ομοσπονδία κάτι πρέπει να κάνει για αυτό. Στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός σφύριξε Γερμανός διαιτητής. Στα μάτια μου υπάρχει ένα χάος στη χώρα. Αν θέλουμε την ειρήνη, η λύση είναι μία. Φέρτε ξένους διαιτητές».