Κανονικά στο Conference League η Οσασούνα με απόφαση της UEFA!

Οσασούνα

i

©Osasuna

Κανονικά στο Conference League η Οσασούνα με απόφαση της UEFA!

Μαρία Δαλιάνη • 21:33 - 03.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Η υπόθεση της Οσασούνα έκλεισε καθώς, με απόφαση της UEFA αναστέλλει για μία δοκιμαστική περίοδο, δύο ετών, με ημερομηνία έναρξης την σημερινή, η ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊικές διοργανώσεις.

Κανονικά όπως όλα δείχνουν θα μπορέσει να συμμετάσχει η Οσασούνα στο Conference League μετά και την άρση της απόφασης της UEFA που κράταγε εκτός Ευρωπαϊκών οργανώσεων τους Ισπανούς.Πριν, μια εβδομάδα το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS)  είχε δικαιώσει την Οσασούνα και είχε ανατρέψει την απόφαση της UEFA για αποκλεισμό των Ισπανών και τους έδωσε δικαίωμα να αγωνιστούν στο Conference League της σεζόν 2023-24.

Με ανακοίνωση της η UEFA αναφέρει ότι η Ισπανική ομάδα θα μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά στο Conference League και η κύρωση θα είναι άκυρη! Η επιτροπή της UEFA ωστόσο επέβαλλε πρόστιμο ύψους 100 χιλιάδες ευρώ ένώ θα παρακρατήσει και το 5% των εσόδων που ενδέχεται να αποκτήσει η ομάδα από την συμμετοχή της στο Conference League.

Να θυμίσουμε πως ο σύλλογος από την Παμπλόνα είχε τερματίσει στην 7η θέση της La liga και είχε εξασφαλίσει ένα ευρωπαΪκό εισιτήριοα για το Conference League αλλά, η εμπλοκή της σε υπόθeση στημένων αγώνων την σεζόν 2013/2014, την οδήγησε σε μπελάδες. Η Οσασούνα όμως είχε υποστηρήξει πως η τρέχουσα διοίκηση δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τις αδικοπραίες που είχαν λάβει χώρα προ δεκαετίας. Οι Ισπανοί κατέθσαν προσφυγή στο CAS, προκειμένου να μην χάσουν την πρώτη ευυρωπαϊκή πρόκριση που ήρθε ύστερα από 17 χρόνια, όπου και δικαιώθηκαν και έτσι θα μπορέσουν να μπουν στην κληρωτίδα της 7ης Αυγούστου.

Χαμένη της υπόθεσης είναι μια άλλη ισπανική ομάδα, η Αθλέτικ Μπιλμπάο, που ως πρώτη επιλαχούσα (όγδοη στην περσινή La Liga) θα έπαιρνε τη θέση της Οσασούνα στη διοργάνωση, όμως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί από την στιγμή που η δεύτερη δικαιώθηκε.