«Αυτοκτόνησε» η Ντόρτμουντ - Πήρε τον πρώτο βαθμό της ιστορίας της στη Bundesliga η Χάιντενχαϊμ με το ισόπαλο 2-2

Ντόρτμουντ

i

©printscreen

«Αυτοκτόνησε» η Ντόρτμουντ - Πήρε τον πρώτο βαθμό της ιστορίας της στη Bundesliga η Χάιντενχαϊμ με το ισόπαλο 2-2

Κωνσταντίνος Ζήκος 00:10 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:20 - 02.09.2023

Την αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Bundesliga άνοιξε η αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με την Χάιντενχαϊμ, με τους νεοφώτιστους να κάνουν σπουδαία εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο και να μετατρέπουν το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου, στο τελικό 2-2.

Το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Bundesliga, μεταξύ Ντόρτμουντ και Χάιντενχαϊμ τα... είχε όλα. Η Ντόρτμουντ ενώ ήταν κυρίαρχη στο πρώτο μέρος και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0, κατάφερε να μην πάρει το τρίποντο και η νεοφώτιστη Χάιντενχαϊμ να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η Ντόρτμουντ μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με στόχο να «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση-νίκη και δικαιώθηκε από την επιλογή της αυτή. Στο 7ο μόλις λεπτό, πήρε προβάδισμα στο σκορ, όταν Γιούλιαν Μπραντ βρέθηκε ανενόχλητος απέναντι στην εστία και πλάσαρε ιδανικά, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, αφού βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 14ο λεπτό, η Ντόρτμουντ διπλασίασε τα τέρματα της, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εμρέ Τσαν, ο οποίος περίμενε την πρώτα την πτώση του Κέβιν Μίλερ και μετά σημάδεψε την αριστερή πλευρά της εστίας. Στο 26ο λεπτό, ο Σάμπιτσερ σπατάλησε σημαντική ευκαιρία για το 3-0, όταν βρέθηκε ανενόχλητος απέναντι στον Μίλερ, αλλά έστειλε την μπάλα μερικά εκατοστά εκτός εστίας. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, χωρίς η Χάιντενχαϊμ να γίνει ποτέ απειλητική και με ξεκάθαρη κυριαρχία από πλευράς γηπεδούχων.

Με την έναρξη του 2ου μέρους, η Χάιντενχαϊμ έχασε σημαντική ευκαιρία να μειώσει το σκορ, όταν ο Τιμ Κλάιντινστ αστόχησε από το σημείο του πέναλτι, κάνοντας ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά ο Κόμπελ απομάκρυνε τη μπάλα. Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε, σκοράροντας στο 53ο λεπτό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως offside. 

Το γκολ που έψαχναν οι φιλοξενούμενοι το βρήκαν στο 61', όταν ο Έρεν Ντίνκσι βρήκε δίχτυα με ωραία σουτ εκτός περιοχής. Στο 80ο λεπτό, η Χάιντενχαϊμ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Αλέ, αλλά ο διαιτητής, Τομπάϊας Ράιχελ δεν συμφώνησε. Μετά από εξέταση του VAR, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Τιμ Κλάιντλιστ ευστόχησε.

Δανεικός από την Μπαρτσελόνα στην Μπράιτον ο Φάτι
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

12:23 - 31.08.2023

Δανεικός από την Μπαρτσελόνα στην Μπράιτον ο Φάτι

Η Μπράιτον σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, συμφώνησε σε όλα με την Μπαρτσελόνα και τον Ανσού Φατί με τους Άγγλους να ετοιμάζονται να «πυροδοτήσουν» την βόμβα της μετακίνησης του Ισπανού διεθνή από τους «μπλαουγκράνα».

Το φινάλε ήταν δραματικό, με την Ντόρτμουντ να ψάχνει το γκολ της νίκης. Ο Ενμετσά σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία στο 90'+11, με το σουτ του να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (4ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ