Ο παράδεισος για την Σίτι, ο «εφιάλτης» της Νιουκάστλ και το «Group of death»

Κλήρωση Champions League

i

©Photo by Valerio Pennicino - UEFA/UEFA via Getty Images/Ideal Images

Ο παράδεισος για την Σίτι, ο «εφιάλτης» της Νιουκάστλ και το «Group of death»

Κώστας Τόπας 10:42 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:42 - 01.09.2023

Η κλήρωση του Champions League έκρυβε πολλές εκπλήξεις, με τον «όμιλο του θανάτου» να είναι ένα από τα καλύτερα που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, ήταν και ομάδες, οι οποίες μόλις συνειδητοποίησαν τι θα ακολουθήσει στους ομίλους δεν χάρηκαν και ιδιαίτερα.

Η κλήρωση στο Μονακό για τους ομίλους του Champions League έκρυβε πολλές εκπλήξεις, με την κληρωτίδα να βγάζει ένα γκρουπ, το οποίο σίγουρα θα κλέψει την παράσταση. Ο λόγος για τον έκτο όμιλο, όπου βρίσκονται Παρί Σεν Ζερμέν, Ντόρτμουντ, Μίλαν και Νιούκαστλ. Το λεγόμενο «Group of Death». Από την άλλη ενδιαφέρον προκύπτει και στον πρώτο όμιλο, εκεί όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή, αφού έχει κληρωθεί με Μπάγερν Μονάχου, Κοπεγχάγη και Γαλατασαράι.

Η κλήρωση - όνειρο για την Σίτι

Πεπ Γκουαρδιόλα ©Photo by Marc Atkins/Getty Images/Ideal Images

Μάνα εξ ουρανού για τον Πεπ Γκουαρδιόλα καθώς αναρρώνει από την επέμβαση στην πλάτη. Ο Καταλανός πρόκειται να επιστρέψει στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι μετά τη διεθνή διακοπή ούτως ή άλλως, αλλά όσον αφορά το Champions League, θα μπορούσε να ξεκουραστεί μέχρι την επόμενη άνοιξη αν ήθελε, με την κλήρωση της Πέμπτης να σημαίνει ότι η ομάδα του έχει ήδη προκριθεί στους «16». Πράγματι, θα ήταν έκπληξη εάν η Σίτι έχανε έναν μόνο πόντο απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα , τη Γιουνγκ Μπόις και τη Λειψία. Εν ολίγοις, μια ονειρεμένη κλήρωση για τους νικητές του τρεμπ.

Οι άσχημες αναμνήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν πολύ δυσάρεστες αναμνήσεις από τα ταξίδια τους στο Champions League στην Κωνσταντινούπολη. Κι αυτή τη φορά ελπίζουν να μην επαναληφθεί όταν η ομάδα τους θα αντιμετωπίσει την Γαλατασαράι. Επιπλέον, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα βρουν στο δρόμο τους τον Χάρι Κέιν και την παρέα του από το Μόναχο, αλλά και την Κοπεγχάγη.

Η Γιουνάιτεντ θα ήθελε πολύ να είχε υπογράψει τον Χάρι Κέιν αυτό το καλοκαίρι και, κατά γενική ομολογία, ο πρώην επιθετικός της Τότεναμ ήταν ανοιχτός στη μετακόμιση, καθώς θα του επέτρεπε να παραμείνει στην πατρίδα του. Αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά για τον Άγγλο διεθνή στράικερ, ο οποίος πλέον ανήκει σε μια ομάδα, η οποία έχει πραγματική ευκαιρία να κερδίσει το Champions League.

Το όνειρο του Κιλιάν Εμπαπέ στην Παρί

Η Παρί Σεν Ζερμέν, αναμφισβήτητα για πρώτη φορά στην ιστορία της, στρατολόγησε λογικά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Για μια φορά, έχουν έναν ισχυρό προπονητή που έχει στην κατοχή του μια καλά ισορροπημένη ομάδα, η οποία είναι εξίσου καλή. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Μίλαν και η Νιούκαστλ έχουν όλες θεμιτές ελπίδες να προχωρήσουν, καθιστώντας αυτή τη βαθύτερη δεξαμενή ταλέντων στη διοργάνωση. 

Ευτυχώς για την Παρί, ο Κιλιάν Εμπαπέ εξακολουθεί να βρίσκεται στο «Παρκ Ντε Πρενς» αλλά οι ελπίδες του να κατακτήσει το Champions League με τον σύλλογο της γαλλικής πρωτεύουσας του πριν φύγει αναπόφευκτα για τη Ρεάλ Μαδρίτης έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα.

Η Ρεάλ των ηχηρών απουσιών και η Νάπολι

Η Ρεάλ Μαδρίτης πάντα βρίσκει τον τρόπο. Αυτό κάνει και ιδιαίτερα στο Champions League. Είναι η Βασίλισσα της Ευρώπης. Ωστόσο, όλα αυτά θα μπορούσαν να επιτευχθούν ξανά έπειτα από μία πιο ήπια κλήρωση. Η Ρεάλ έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν στην Ισπανία- κυρίως χάρη στη νέα υπογραφή Τζουντ Μπέλιγχαμ - αλλά αναμφισβήτητα φαίνονται λίγο ευάλωτοι αυτή τη στιγμή, έχοντας χάσει τους Τιμπό Κουρτουά και Έντερ Μιλιτάο από τραυματισμούς στο τέλος της σεζόν, αποδυναμώνοντας σοβαρά την άμυνα του Κάρλο Αντσελότι, ενώ ο Βινίσιους θα μπορούσε να χάσει ένα σημαντικό κομμάτι της φάσης των ομίλων. 

Η Ρεάλ θα έχει στους ομίλους την Ουνιόν Βερολίνου, η οποία είναι μια καλή ομάδα που δεν πρέπει να υποτιμηθεί, την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Νάπολι η οποία αναμφίβολα θα διασκεδάσει τις πιθανότητές της να νικήσει τη Ρεάλ στην πρώτη θέση του ομίλου, αλλά και την Μπράγκα.

Ο «εφιάλτης» της Νιουκάστλ

Ομολογουμένως, ο Έντι Χάου δεν θα είναι ευχαριστημένος με την κλήρωση. Δέχεται αρκετή πίεση όπως είναι, με τη Νιούκαστλ να έχει κάνει κακό ξεκίνημα στη νέα σεζόν. Τα αφεντικά του στη Σαουδική Αραβία θα περιμένουν επίσης από την ομάδα να κάνει μεγάλη εντύπωση στο Champions League, δεδομένου των χρημάτων που έχουν διοχετεύσει στο «St James' Park». Έτσι, η αποστολή της Νιουκάστλ κόντρα σε Παρί, Ντόρτμουντ και Μίλαν είναι ένας εφιάλτης για τον Χάου. Ωστόσο, οι οπαδοί θα έχουν μια απόλυτη μέρα στο γήπεδο. Επιστρέφοντας στο Champions League για πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες, οι «καρακάξες» θα έχουν μια φάση ομίλων για να θυμούνται ό,τι κι αν συμβεί, καθώς θα επισκεφτούν μερικές από τις καλύτερες πόλεις της Ευρώπης.

Το «Group of death»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το «Group of Death» είναι ο καλύτερος όμιλος σε οποιαδήποτε κλήρωση των τελευταίων χρόνων. Σε όλους αρέσει να βλέπουν τέσσερις ομάδες με κορυφαία ρόστερ, καθώς σημαίνει ότι τα διασκεδαστικά παιχνίδια είναι εγγυημένα. Αμέσως μετά την κλήρωση επικράτησε ενθουσιασμό στους ποδοσφαιρόφιλους, βλέποντα την Παρί να έρχεται αντιμέτωπη με την Ντόρτμουντ, τη Μίλαν και τη Νιούκαστλ.  Δυστυχώς, είναι απίθανο να ξαναδούμε ξανά κάτι σαν το φετινό Group F, καθώς την επόμενη σεζόν θα παρουσιαστεί το νέο φορμάτ του Champions League - «Swiss Model», που σημαίνει περισσότερα παιχνίδια, αλλά πολύ λιγότερο δράμα.