Η Βαλένθια με βασικό τον Κανός και δύο γκολ του Ντούρο έριξε τριάρα στην Ατλέτικο

Ούγκο Ντούρο και Σέρτζι Κανός

i

©Photo by Angel Martinez/Getty Images

Η Βαλένθια με βασικό τον Κανός και δύο γκολ του Ντούρο έριξε τριάρα στην Ατλέτικο

Ορέστης Καδδάς 19:18 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:32 - 16.09.2023

Η Βαλένθια με εμφατική τριάρα νίκησε ίσως πολύ πιο εύκολα από ό,τι θα περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί της την Ατλέτικο Μαδρίτης και την ξεπέρασε, σκαρφαλώνοντας στην 5η θέση.

Η Βαλένθια εάν θέλει να πετύχει πράγματα τη φετινή σεζόν στη La Liga θα πρέπει να κάνει το «Μεστάγια» φρούριο. Τουλάχιστον απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης το έκανε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, νικώντας την με 3-0. Με αυτόν τον τρόπο έστω και για την ώρα ανέβηκε στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος με 9 βαθμούς και 3 νίκες σε πέντε παιχνίδια, αφήνοντας την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε 7η με επτά βαθμούς.

Η αρχή έγινε μόλις στο 5' με τον Ούγκο Ντούρο να εκμεταλλεύεται την σέντρα του Σέρτζι Κανός και να στέλνει τη μπάλα στο πάνω αριστερά μέρος της εστίας του Όμπλακ. Ο Ισπανός σέντερ φορ στο 35' έκανε δυο τα γκολ του νικώντας ξανά τον Σλοβένο τερματοφύλακα μετά από φοβερή πάσα του Φραν Πέρεθ.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν η ώρα του ταλαντούχου Χάβι Γκέρα να «μιλήσει», με τον 20χρόνο στο 54' να σουτάρει δυνατά με το δεξί από τα όρια της μεγάλης περιοχής και να μην επιτρέπει στον Ομπλακ να αντιδράσει αναγκάζοντάς τον να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του για τρίτη φορά.  

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της La Liga:

Το πρόγραμμα της επόμενης (6ης) αγωνιστικής: