Μετά τον Γκουαρδιόλα και ο Βαράν τάσσεται κατά της FA: «Αυτές οι αλλαγές κανονισμών καταστρέφουν το παιχνίδι μας»

Ραφαέλ Βαράν

i

©PrtScr

Μετά τον Γκουαρδιόλα και ο Βαράν τάσσεται κατά της FA: «Αυτές οι αλλαγές κανονισμών καταστρέφουν το παιχνίδι μας»

Ορέστης Καδδάς 19:23 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:24 - 07.08.2023

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση της Αγγλικής Ομοσπονδίας να αυξήσει τον χρόνο των καθυστερήσεων, με προπονητές και ποδοσφαιριστές να ανησυχούν για τις συνέπειες αυτού του κανονισμού.

Η Αγγλική Ομοσπονδία πριν μερικές μέρες ανακοίνωσε ορισμένες αλλαγές στους κανονισμούς της και αυτή που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα είναι εκείνη της αύξησης του χρόνου των καθυστερήσεων.

Ήδη το σχολίασε ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά το γκολ που δέχθηκε η Σίτι στο 90+11 στην ήττα από την Άρσεναλ στο Community Shield. Το πρωτοείδαμε και μας έκανε εντύπωση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ενώ το ίδιο γίνεται και στο Μουντιάλ των Γυναικών, που λαμβάνει τώρα χώρα στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Το έχει εφαρμόσει ήδη η La Liga και απ' ότι φαίνεται σιγά σιγά οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες θα το κάνουν στα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη.

Η δημοσίευση του Βαράν: 

Ο Ραφαέλ Βαράν ξέσπασε κατά της απόφασης της FA και σε δημοσίευσή του στο Twitter ανέφερε μεταξύ άλλων πως αυτές οι αλλαγές καταστρέφουν το παιχνίδι. Συγκεκριμένα ο Γάλλος είπε: «Είχαμε μια συνάντηση την περασμένη εβδομάδα με την FA. Συνέστησαν στους διαιτητές νέες αποφάσεις και κανόνες. Έχουμε μοιραστεί τις ανησυχίες μας (οι προπονητές και οι παίκτες) εδώ και πολλά χρόνια ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αγώνες, το πρόγραμμα είναι υπερπλήρη και είναι σε επικίνδυνο επίπεδο για τη σωματική και ψυχική ευεξία των παικτών.

Παρά τα προηγούμενα σχόλιά μας, τώρα έχουν προτείνει για την επόμενη σεζόν: μεγαλύτερα παιχνίδια, περισσότερη ένταση και λιγότερα συναισθήματα που πρέπει να δείχνουν οι παίκτες. Θέλουμε απλώς να είμαστε σε καλή κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο για να δίνουμε το 100% στον σύλλογο και τους φιλάθλους μας. Γιατί δεν εισακούγονται οι απόψεις μας;

Ως παίκτης νιώθω πολύ προνομιούχος να κάνω τη δουλειά που αγαπώ καθημερινά, αλλά νιώθω ότι αυτές οι αλλαγές καταστρέφουν το παιχνίδι μας. Θέλουμε να είμαστε στο μέγιστο επίπεδό μας, όσο καλύτερα μπορούμε και να κάνουμε εκπληκτικές εμφανίσεις για να γιορτάζουν οι οπαδοί κάθε εβδομάδα.

Πιστεύω ότι είναι σημαντικό εμείς, παίκτες και προπονητές, να αναδείξουμε αυτά τα σημαντικά ζητήματα, καθώς θέλουμε να προστατεύσουμε το παιχνίδι που αγαπάμε και να δώσουμε στους φιλάθλους τον καλύτερό μας εαυτό».

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός διανύει την τρίτη του σεζόν στο Μάντσεστερ μετά την μεταγραφή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2021. Τη χρονιά που μας πέρασε αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια στην Premier League. Ήταν βασικός στην κατάκτηση του League Cup της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Νιούκαστλ με 2-0.