Συνεχίζει στο MLS ο Βατσλίκ - Ανακοινώθηκε από τη Νιου Ίνγκλαντ

Τόμας Βατσλίκ

i

©NewYorkRevolution

Συνεχίζει στο MLS ο Βατσλίκ - Ανακοινώθηκε από τη Νιου Ίνγκλαντ

Κώστας Τσιακλής 11:58 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:10 - 27.08.2023

Ο Τόμας Βατσλίκ είναι ο νέος τερματοφύλακας της Νιού Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού θα αντικαταστήσει τον Τζόρτζε Πέτροβιτς που αποχώρησε για χάρη της Τσέλσι.

Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Τόμας Βατσλίκ, θα συνεχίσει την καριέρα του στο MLS. Ο Τσέχος ανακοινώθηκε από τη Νιού Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον και ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τον Τζόρτζε Πέτροβιτς που αποχώρησε για χάρη της Τσέλσι.

Η Τσέλσι έβγαλε από τα ταμεία της 16 εκατομμύρια ευρώ και ανακοίνωσε νωρίτερα την απόκτηση του Τζόρτζε Πέτροβιτς από τη Νιού Γιορκ Ρεβολούσιον. Αυτή η αποχώρησε άφησε κενό στη θέση του τερματοφύλακα για την ομάδα του MLS, η οποία έσπευσε να το καλύψει άμεσα. 

Ο Άνθρωπος που θα υπερασπίζεται πλέον την εστία των Αμερικανών είναι ο Τόμας Βατσλίκ. Ο πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού μεταγράφηκε με ελεύθερη μεταγραφή από τη Χάντερσφιλντ και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2024. Επιπλέον υπάρχει οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο. 

«Η Νιού Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον απόκτησε τον διεθνή τερματοφύλακα της Τσεχίας, Τόμας Βατσλίκ, που υπέγραψε συμβόλαιο στο Major League Soccer μέχρι τη σεζόν 2024, με οψιόν για το 2025, εν αναμονή της παραλαβής της βίζας P-1», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ομάδας.

Ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Κουλτ Ονάλφο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βατσλίκ αφού είπε: «Ο Τόμας Βατσλίκ φέρνει τεράστια εμπειρία στη θέση του τερματοφύλακα αφού έχει δοκιμαστεί σε αρκετά από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το διεθνές βιογραφικό του και οι τεχνικές του ικανότητες θα κάνουν τον Tomáš μια πολύτιμη προσθήκη στην ομάδα μας. Ανυπομονούμε για την άφιξή του και θα τον ενσωματώσουμε στην ομάδα γρήγορα καθώς αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε την ισχυρή μας θέση στην περιφέρεια».

Ο Βατσλίκ αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι τον Ιανουάριο του 2023. Με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων» πραγματοποίησε συνολικά 57 συμμετοχές και κράτησε την εστία του ανέπαφη σε 19 από αυτές. Κατέκτησε επίσης το πρωτάθλημα τη σεζόν 2021-2022. 

Το προηγούμενο διάστημα ο Τσέχος έπαιξε στη Χάντερσφιλντ ενώ στο παρελθόν φόρεσε μεταξύ άλλων τη φανέλα των Σεβίλλης, Βασιλείας και Σπάρτα Πράγας.