«Βάζουμε γκολ για τον Διονύση»: Σάλος με την διαφαινόμενη απάτη

«Βάζουμε γκολ για τον Διονύση»: Σάλος με την διαφαινόμενη απάτη

Sportal newsroom 17:28 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:41 - 17.11.2023

Χαμός έχει γίνει με τον μικρό Διονύση, για τον οποίο ο ΠΣΑΠΠ ξεκίνησε έρανο προκειμένου να πάει στη Γερμανία να υποβληθεί σε επέμβαση, αφού πάσχει από καρκίνο στο κεντρικό οπτικό νεύρου του ματιού. Ωστόσο όπως φαίνεται αυτό το παιδί δεν υπήρξε ποτέ!

Πριν από περίπου έναν μήνα ο ΠΣΑΠΠ ξεκίνησε έρανο για ένα παιδί 4,5 ετών, το οποίο διαγνώσθηκε με καρκίνο στο κεντρικό οπτικό νεύρου του ματιού. Ο λόγος γίνεται για τον μικρό Διονύση, ο οποίος σύμφωνα με τη μητέρα του έπρεπε να πάει στη Γερμανία προκειμένου να υποβληθεί σε μία αρκετά δαπανηρή επέμβαση. 

Κάπως έτσι ο ΠΣΑΠΠ αποφάσισε ότι κάθε γκολ που θα μπει στην 8η και 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League, η οικογένεια του μικρού Διονύση θα έπαιρνε 100 ευρώ. Η μητέρα του παιδιού λοιπόν μάζεψε 75.000 ευρώ και όπως είπε η ίδια το ποσό αυτό δεν φτάνει για να πάει στη Γερμανία και να χειρουργηθεί, αφού τα συνολικό έξοδα έφταναν τις 155.000 ευρώ

Ωστόσο σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega αυτό το παιδί μπορεί να μην υπάρχει. Συγκεκριμένα λέγεται πως τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ιατρική βεβαίωση - γνωμάτευση είναι πλαστά. Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το Mega ήταν πρόθυμο να βοηθήσει επίσης τον μικρό, ζητώντας από τη μητέρα του χαρτιά για να βεβαιωθούν το τι ισχύει. Στο χαρτί που έδωσε η μητέρα λοιπόν υπήρχε η υπογραφή ενός προσώπου, το οποίο όμως δεν υπήρχε στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ, αλλά υπήρχε ένα παρεμφερές. 

Στο χαρτί που έδωσε η μητέρα οι πληροφορίες που υπήρχαν ήταν όλες ψεύτικες, από τα ονόματα μέχρι και την πάθηση. Ενώ ο γιατρός που υποτίθεται υπέγραψε το χαρτί δεν ήξερε τίποτα. Την ίδια ώρα ακόμα και το όνομα του παιδιού δεν υπάρχει. Αφού το κανονικό του όνομα είναι Χρήστος. 

Όταν επικοινώνησαν κάποιοι άνθρωποι μαζί της, τη ρώτησαν αν έχει παιδί που λέγεται Διονύσης και ο μικρός ακούστηκε από μέσα να φωνάζει, «μη με λες Διονύση, Χρήστο με λένε»

«Πρέπει να γίνει άμεσα η επέμβαση. Έπρεπε να γίνει και μια σειρά από κάποιες εξετάσεις και κάποια θεραπεία και να έχουμε μια επικοινωνία με το νοσοκομείο εκεί, να μαζευτούν τα χρήματα κλπ. Αυτό πρέπει να γίνει, πριν αλλάξει χρόνο, να έχουμε προχωρήσει στη χειρουργική επέμβαση. 

Με έχουν παραπέμψει στο νοσοκομείο στη Γερμανία. Έχουμε μαζέψει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, είναι γύρω στις 20 χιλιάδες που μας λείπουν ακόμα. Είναι γύρω στις 150 χιλιάδες», ανέφερε αρχικά η μητέρα του παιδιού. 

«Από κανένα νοσοκομείο δεν μπορεί να φύγει αυτό το χαρτί. Είναι ο ορισμός του ανακόλουθου. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Είναι και ανακόλουθα μεταξύ τους και επιστημονικά ανακριβή και διοικητικά ανακριβή. Εγώ είμαι στο νοσοκομείο πέντε χρόνια, από τον Ιούλιο του 2018, το παιδία δεν υπάρχει από ό,τι βλέπω εκεί. Πότε έχει μπει; Πριν γεννηθεί; Πέντε χρόνια που είμαι εδώ δεν το ξέρω αυτό το παιδί. Δεν μπορεί ένα τέτοιο περιστατικό να έχει περάσει τόσο στην αφάνεια και να μη ασχοληθεί ποτέ κανείς μαζί του», ήταν τα λόγια του υπευθύνου  νευροχειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ/ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, Δημήτρης Παναγόπουλος

Στη συνέχεια η μητέρα του μικρού ανέφερε πως ο γιος της δεν είχε όρεξη να πάει στο σχολείο, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει περίπτωση να γίνει ακόμα και εξόρυξη στο μάτι του. 

Κι άλλη ελληνική ομάδα στο στόχαστρο του Ατζούν; Ποια πόλη επισκέφτηκε
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:28 - 17.11.2023

Κι άλλη ελληνική ομάδα στο στόχαστρο του Ατζούν; Ποια πόλη επισκέφτηκε

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε για τη συνάντηση του με τον Ατζούν Ιλιτζαλί, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου επιχειρηματία στο Βόλο, ωστόσο κράτησε «κλειστά τα χαρτιά του», σχετικά με το τι ειπώθηκε, όσον αφορά την ΠΑΕ Βόλος.

«Ένα μέρος το καλύπτει το δημόσιο. Το συγκεκριμένο κομμάτι πρέπει να το πληρώσουμε. Το πιθανότερο είναι να γίνει και εξόρυξη οφθαλμού. Πρέπει να βγει το μάτι του παιδιού, να γίνει το χειρουργείο. Που να μην συμβεί, δεν το θέλουμε να γίνει εξόρυξη οφθαλμού, να γίνουν θεραπείες και μετά να μπει κάποιο ψεύτικο μόσχευμα. 

Προσπαθούμε να τον κρατάμε χαρούμενο, το ματάκι του είναι... ακόμα η θέση του δεν έχει επανέλθει. Είναι φορές που με τα φάρμακα είναι πιο πολύ πεσμένος...  από διάθεση,.. δεν έχει διάθεση ούτε να παίξει. Δεν είναι λειτουργικός για σχολείο», ήταν τα λόγια της μετά.