Βέλγιο - Μαρόκο: Οι κόκκινοι «διάβολοι» θέλουν να σφραγίσουν την πρόκριση

Οι παίκτες του Βελγίου πανηγυρίζουν το νικητήριο γκολ στο ματς με τον Καναδά

i

Βέλγιο-Καναδάς/ⒸIntime

Βέλγιο - Μαρόκο: Οι κόκκινοι «διάβολοι» θέλουν να σφραγίσουν την πρόκριση

Ανδρέας Σερεβέτας • 08:29 - 27.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο Ντε Μπρόινε και οι συμπαίκτες του έχουν δύσκολη αποστολή απέναντι στον Ζίγιες και τον Χακίμι.

Το ματς είναι ιδιαίτερο καθώς στο Βέλγιο ζουν χιλιάδες μετανάστες από το Μαρόκο. Γι' αυτό τον λόγο αρκετοί ποδοσφαιριστές στο παρελθόν έχουν φορέσει την φανέλα των μικρών εθνικών ομάδων και των δύο χωρών, όπως για παράδειγμα ο Ελ Καντουρί του ΠΑΟΚ. 

Το Βέλγιο δυσκολεύτηκε αρκετά στην πρεμιέρα να νικήσει τον μαχητικό Καναδά με το γκολ του Μπατσουαγί. Ο Κουρτουά απέκρουσε το πέναλτι του Ντέιβις και ο διαιτητής δεν έδωσε δύο πέναλτι στον Καναδά. Ωστόσο σήμερα το Βέλγιο έχει την ευκαιρία να πάρει τους τρεις βαθμούς και να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Ο Λουκάνου έκανε δύο προπονήσεις με την ομάδα αλλά ο Μαρτίνεθ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να ξεκινήσει βασικός. Ενδεχομένως να μπει ως αλλαγή εφόσον χρειαστεί κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (3-4-3): Κουρτουά – Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντεντοκέρ – Μενιέ, Ονάνα, Βίτσελ, Καράσκο – Ντε Μπρόινε, Μπατσουαγί, Αζάρ. 

Τα «λιοντάρια» του Άτλαντα θα έχουν Χακίμι αλλά όχι τον Μαζράουι 

Το Μαρόκο κατάφερε να μπλοκάρει την ισχυρή μεσοεπιθετική γραμμή της Κροατίας (0-0). Για να το κάνει θυσίασε μέρος του επιθετικού του παιχνιδιού. Ο Ρεντραγκί τόνισε χθες ότι οι Αφρικανοί θα αντιμετωπίσουν με την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία το Βέλγιο. Ο προπονητής του Μαρόκου ξεκαθάρισε ότι πρώτος στόχος της ομάδας του είναι να αποφύγει την ήττα για να διεκδικήσει την πρόκριση στο τελευταίο ματς του ομίλου κόντρα στον Καναδά. 

Ο Χακίμι ξεπέρασε τον τραυματισμό του αλλά ο Μαζράουι είναι εξαιρετικά αμφίβολος και αναμένεται να αντικατασταθεί στο βασικό σχήμα από τον Ατιγιάτ-Αλάλ. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-3-3): Μπόνο – Χακίμι, Αγκέρντ, Σαΐς, Ατιγιάτ-Αλάλ – Ουνάχι, Άμραμπατ, Αμαλά – Ζίγιες, Εν-Νεσιρί, Μπουφάλ.  

Το παιχνίδι αρχίζει στις 15:00 στη Ντόχα, στο Al Thumama Stadium (40.000) και θα το διευθύνει ο Σέζαρ Αρτούρο Ράμος από το Μεξικό.