Ο Βιεϊρίνια έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ που έχει αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό ματς

Αντελίνο Βιεϊρίνια

i

© Intime

Ο Βιεϊρίνια έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ που έχει αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό ματς

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:17 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:18 - 01.09.2023

Με τη συμμετοχή του στη ρεβάνς της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Χαρτς, ο αρχηγός του Δικεφάλου Αντελίνο Βιεϊρίνια έγραψε ιστορία και πρόσθεσε ακόμη ένα ξεχωριστό ρεκόρ στο πλούσιο βιογραφικό του.

Η ρεβάνς του ΠΑΟΚ κόντρα στη Χαρτς στην κατάμεστη Τούμπα, αποτέλεσε ξεχωριστή για τον αρχηγό της ομάδας Αντελίνο Βιεϊρίνια. Συγκεκριμένα, το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου επικράτησε εύκολα των Σκωτσέζων με 4-0 και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για τους ομίλους του Conference League. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο Βιεϊρίνια πήρε φανέλα βασικού στο δεξί άκρο της άμυνας κι έγραψε για ακόμη μία φορά ιστορία με τα «ασπρόμαυρα».

Ο Πορτογάλος αρχηγός έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου που έχει αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό ματς και παράλληλα μέτρησε τη 46η του συμμετοχή στα κύπελλα Ευρώπης. Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί πριν από 12 χρόνια από τον Κώστα Χαλκιά.

Στις δηλώσεις του μετά το ματς, ο Βιεϊρίνια μίλησε για τον ρόλο του στην ομάδα αλλά και για την πρόκριση απέναντι στη Χαρτς: «Υπάρχουν προβλήματα, θα υπάρξουν, αλλά τώρα είμαστε καλά. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ήρθαν παίκτες που ήρθαν πρόσφατα, έχουμε χρόνο να δουλέψουμε στη διακοπή. Το ματς με τον ΟΦΗ θα είναι δυσκολότερο από το σημερινό. Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα. Όποτε με χρειάζεται ο προπονητής. 

Είμαι χαρούμενος να βοηθάω από τον αγωνιστικό χώρο. Εννοείται ότι όπως κάθε ποδοσφαιριστής έτσι και εγώ θέλω να παίζω και στα 90 λεπτά. Πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα, να αρπάξουν την ευκαιρία τους», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο Πορτογάλος παίκτης αποτελεί τον ηγέτη του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, ενώ επίσης είναι και ο άνθρωπος που σήκωσε το πολυπόθητο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19, μετά από 34 χρόνια αναμονής. Αρχικά, στην Ελλάδα έφτασε το καλοκαίρι του 2008 όντας δανεικός από την Πόρτο, ενώ το επόμενο καλοκαίρι μονιμοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Το 2012 έφυγε από τους «ασπρόμαυρους» για λογαριασμό της Βόλφσμπουργκ, με μία μεταγραφή που κόστισε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, όμως πέντε χρόνια αργότερα επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, για τη δεύτερη θητεία του στην Ελλάδα. Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ συνολικά έχει μετρήσει 306 συμμετοχές, με απολογισμό 49 γκολ και 43 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.