Θα μπουν οι ελληνικές ομάδες στους ευρωπαϊκούς ομίλους; - Τι λένε οι στοιχηματικές αποδόσεις

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

i

© Intime

Θα μπουν οι ελληνικές ομάδες στους ευρωπαϊκούς ομίλους; - Τι λένε οι στοιχηματικές αποδόσεις

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 10:24 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 12.06.2023

Η αντίστροφη μέτρηση για τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων έχει ξεκινήσει ήδη, με τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες να έχουν γίνει γνωστές...

Μετά την ολοκλήρωση της Stoiximan Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet ξεκαθάρισαν και τα πράγματα σε ότι αφορά την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστός ο ευρωπαϊκός χάρτης των πέντε ελληνικών ομάδων, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, τερματίζοντας στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος. Ας τα δούμε αναλυτικά...

Το μονοπάτι των ελληνικών ομάδων

Αρχικά η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, που επιστρέφει στα αστέρια μετά από τη σεζόν 2018-19 και θα μάθει τον αντίπαλό της στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League στην κλήρωση, η οποία θα γίνει στις 24 Ιουλίου του 2023. Τα πρώτα παιχνίδια της συγκεκριμένης φάσης είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στις 8-9 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 15 του ίδιου μήνα. Αν περάσει θα μάθει τον αντίπαλό της στην κλήρωση της 7ης Αυγούστου, με τα playoffs να είναι προγραμματισμένα για τις 22-23 και 29-30 Αυγούστου.

Την επιστροφή του στο Champions League μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιεί και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στις 25 ή 26 Ιουλίου από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, ενώ θα μάθει τον αντίπαλό στις 21 Ιουνίου. Οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για τις πρώτες δύο μέρες του Αυγούστου (1-2/8), ενώ σε περίπτωση πρόκρισης, το «τριφύλλι» θα συνεχίσει στον τρίτο προκριματικό, από εκεί δηλαδή που θα ξεκινήσει η ΑΕΚ.

Οι 13 Έλληνες του εξωτερικού που υπό προϋποθέσεις μπορούν να απασχολήσουν τις ομάδες του Big 5
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:32 - 01.06.2023

Οι 13 Έλληνες του εξωτερικού που υπό προϋποθέσεις μπορούν να απασχολήσουν τις ομάδες του Big 5

Οι πέντε «μεγάλες» ομάδες της Super League, οι οποίες είναι έτοιμες να μπουν στον… χορό των μεταγραφών και οι Έλληνες του εξωτερικού, που θα αποτελούσαν μία αξιόπιστη λύση υπό προϋποθέσεις.

Όσον αφορά το Europa League, Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον τρίτο προκριματικό γύρο, με την κλήρωση να διεξάγεται στις 24 Ιουλίου. Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για μία εβδομάδα αργότερα (17/8). Αν προχωρήσει στα playoffs, τότε θα αγωνιστεί πρώτη φορά στις 24 Αυγούστου και θα διεκδικήσει θέση στους ομίλους του θεσμού στις 31 Αυγούστου (η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου).

Τέλος, στα του European Conference League, ο ΠΑΟΚ θα μάθει αντίπαλο στις 21 Ιουνίου, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στις 27 Ιουλίου και η ρεβάνς στις 3 Αυγούστου. Αν προκριθεί, τότε οι αναμετρήσεις του τρίτου γύρου θα διεξαχθούν στις 10 και 17 Αυγούστου, ενώ εκείνες των playoffs θα λάβουν χώρα στις 24 και 31 εκείνου του μήνα. Τον δρόμο των «ασπρόμαυρων» θα ακολουθήσει και ο Άρης, ο οποίος πήρε το τελευταίο διαθέσιμο εισιτήριο. Αμφότερες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της τρίτης τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Και το ερώτημα είναι ένα: Θα μπουν οι ελληνικές ομάδες στους ευρωπαϊκούς ομίλους;

Η Ελλάδα έχει μεγάλη ευκαιρία φέτος με την παρουσία πέντε ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να ξεκολλήσει από την 20η θέση στο UEFA Ranking. Ωστόσο, για να γίνει αυτό θα πρέπει ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης να πραγματοποιήσουν ικανοποιητικές πορείες την ερχόμενη χρονιά, με τη σεζόν που ολοκληρώθηκε για τις ελληνικές ομάδες να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν. 

Με το μονοπάτι των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη πλέον να είναι ξεκάθαρο και το μόνο που απομένει να είναι να γίνουν γνωστοί οι αντίπαλοι τους, οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν κάνει γνωστές τις αποδόσεις σχετικά με την πορεία των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετέχουν. 

Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σε ότι αφορά το Champions League, το να προκριθεί η ΑΕΚ στους ομίλους βρίσκεται σε απόδοση 3.00, και το να μη βρεθεί δίνεται 1.35, ενώ η πρόκριση του Παναθηναϊκού στη φάση των ομίλων παίζει σε απόδοση 10.00 και αποκλεισμός του στα προκριματικά σε απόδοση 1.03. Επιπλέον, να προκριθούν αμφότερες δίνεται 30.00, να αποκλειστούν αμφότερες 1.39 και να περάσει μία από τις δύο 2.85.

Από 'κει και πέρα, η πρόκριση του Ολυμπιακού στο group stage του Europa League παίζει στο 2.20, ενώ το να μην τα καταφέρει βρίσκεται στο 1.62. Τέλος, έχουμε τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης στο European Conference League. Η πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του θεσμού δίνεται στο 1.87, όπως στην ίδια απόδοση βρίσκεται ο αποκλεισμός του, ενώ το να προκριθεί ο Άρης είναι στο 8.00 και το να μην τα καταφέρει στο 1.06.