Η Super Deporte χτύπησε ξανά και αποκάλεσε τον Βινίσιους «Πινόκιο» (pic)

Βινίσιους & Μπέλιγχαμ

i

PrtScr

Η Super Deporte χτύπησε ξανά και αποκάλεσε τον Βινίσιους «Πινόκιο» (pic)

Κώστας Τσιακλής 10:22 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:29 - 02.11.2023

Εφημερίδα της Βαλένθια αποκάλεσε για ακόμα μια φορά τον Βινίσιους Τζούνιορ ως «Πινόκιο».

Ένας μεγάλος πόλεμος φαίνεται να έχει ξεκινήσει μεταξύ του Βινίσιους Τζούνιορ και μιας εφημερίδας της Βαλένθια.

Τον περασμένο Μάιο η Βαλένθια υποδέχθηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε παιχνίδι της La Liga, σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από τη ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους Τζούνιορ. Η υπόθεση οδηγήθηκε στα αρμόδια σώματα και εν τέλει το πέταλο «Μάριο Κέμπες» έμεινε κλειστό για πέντε αγωνιστικές ενώ οι «νυχτερίδες» κλήθηκαν να πληρώσουν και πρόστιμο 45.000 ευρώ. 

Η όλη κουβέντα δεν σταματάει εκεί αφού ο Βινίσιους τον περασμένο μήνα είχε παρευρεθεί στη δίκη των τριών οπαδών της Βαλένθια που συνελήφθησαν για το περιστατικό. Εκεί ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είπε πως οι οπαδοί των «νυχτερίδων» εκδηλώνουν γενικά ρατσιστικές συμπεριφορές και η επίθεση δεν προήλθε μόνο από τους συγκεκριμένους τρεις.

Η Βαλένθια είχε αντιδράσει σε αυτό το γεγονός και είχε εκδώσει τη συγκεκριμένη ανακοίνωση: «Όπως ο ίδιος ο προπονητής, Κάρλο Αντσελότι, παραδέχτηκε δημόσια, σε καμία περίπτωση η συμπεριφορά δεν μπορεί να γενικευτεί σε ολόκληρο το γήπεδο της Μεστάγια. Ο σύλλογος έχει πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας αυτού του θέματος. Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία, αλλά δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με πλάνες ή αβάσιμα ψέματα.

Αυτό το θέμα απαιτεί τη συμμετοχή όλων και η Βαλένθια κατανοεί ότι πρέπει να είναι σχολαστικά ακριβής και υπεύθυνη σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις. Οι οπαδοί της Βαλένθια δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ρατσιστές και η Βαλένθια απαιτεί από τον Βινίσιους να διορθώσει δημόσια την υποτιθέμενη δήλωσή του».

Μπαρτσελόνα για τη ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους: «Πάντα θα υπερασπιζόμαστε τις αξίες αθλητισμού, θα διερευνήσουμε το συμβάν»
LA LIGA

09:28 - 29.10.2023

Μπαρτσελόνα για τη ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους: «Πάντα θα υπερασπιζόμαστε τις αξίες αθλητισμού, θα διερευνήσουμε το συμβάν»

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει το περιστατικό με τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Βινίσιους από οπαδούς της ομάδας.

Τα πρωτοσέλιδα με τον Βινίσιους «ντυμένο» Πινόκιο

Θέση στα όλα γεγονότα είχε πάρει τον Μάιο και η εφημερίδα Super Deporte που θεωρούσε πως η συμπεριφορά των οπαδών της Βαλένθια ήταν υποδειγματική και την ευθύνη την είχε ο Βινίσιους που συμπεριφέρεται αλαζονικά.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα ξαναχτύπησε μετά τις δηλώσεις του Βινίσιους και τον είχε εξώφυλλο με τη μύτη του Πινόκιο, εννοώντας προφανώς ότι έλεγε ψέματα. Η Super Deporte όμως δεν έμεινε μόνο εκεί αφού την 1η Νοεμβρίου τον έβαλε ξανά εξώφυλλο με λεζάντα: «πολύ κουρασμένος με τον Βινίσιους». Το πρωτοσέλιδο αυτό ήρθε λίγες μέρες μετά τη βράβευση του Βραζιλιάνου με το βραβείο «Σόκρατες» λόγω της κοινωνικής του δράσης.