Βινίσιους: «Θα μπορούσα να μείνω για πάντα στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά έχω δώσει μια υπόσχεση στον πατέρα μου»

Βινίσιους Τζούνιορ

i

© Photo by Alex Caparros/Getty Images/Ideal Images

Βινίσιους: «Θα μπορούσα να μείνω για πάντα στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά έχω δώσει μια υπόσχεση στον πατέρα μου»

Κωνσταντίνος Ζήκος 14:08 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:08 - 14.10.2023

Ο Βραζιλιάνος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, παραχώρησε συνέντευξη στην οποία μιλάει τόσο για τα φαινόμενα ρατσισμού που έχει βιώσει, όσο και για το μέλλον του, το οποίο σχετίζεται όμως με μια υπόσχεση στον πατέρα του.

Ο Βινίσιους Τζούνιορ αποτελεί ένα από τα κορυφαία αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και της Ρεάλ Μαδρίτης. Η φετινή μάλιστα συνύπαρξη του στη Μαδρίτη με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, έχει ανεβάσει ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες για το μέλλον.

Όσα δήλωσε ο Βινίσιους:

Για τον ρατσισμό:  Συνέβη πολλές φορές και στη Βαλένθια ξεκάθαρα. Ένιωσα μεγάλη θλίψη. Αν είμαι στο γήπεδο, είναι για να κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους.  Ξέρω ότι το να είσαι μειοψηφία μπορεί να σε επηρεάσει σε σημείο που δεν σκέφτεσαι πια να παίξεις».

Είναι η λίγκα στα χέρια ρατσιστών; «Είχα ήδη προσπαθήσει να μιλήσω για αυτό το πρόβλημα. Δεν με άκουσαν. Με άκουσαν από τη στιγμή που όλος ο κόσμος άρχισε να μιλάει για την Ισπανία. Αυτό τους έκανε να αντιδράσουν. Ξέρω ότι δεν θα αλλάξει τον κόσμο αλλά μπορώ να κάνω κάτι για να το αποφύγουν τα παιδιά. Για αυτά θα κάνω ό,τι μπορώ. Είναι κάτι για το οποίο θέλω να συνεχίσω να παλεύω. Θέλω ο μικρός μου αδερφός να μην περάσει αυτό που πέρασα εγώ».

Τέλος, για το μέλλον με τη Ρεάλ: «Θα μπορούσα να μείνω στη Μαδρίτη για όλη μου την καριέρα, αλλά υποσχέθηκα στον πατέρα μου ότι θα επέστρεφα στη Φλαμένγκο, είναι ο σύλλογος της ζωής μου».