Η Λεβερκούζεν υπέταξε τη Μπάγερν και φουλάρει για το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της!

Η Λεβερκούζεν υπέταξε τη Μπάγερν και φουλάρει για το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:34 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 21:44 - 10.02.2024

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο νίκησε 3-0 τη Μπάγερν στο ντέρμπι κορυφής και είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Η εκπληκτική Λεβερκούζεν είναι έτοιμη να πάρει τα σκήπτρα από τη Μπάγερν.

Οι Βαυαροί έχουν έντεκα σερί πρωταθλήματα, την περασμένη σεζόν πήραν τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική μέσα από τα χέρια της Ντόρτμουντ, αλλά η φετινή Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο είναι αποφασισμένη για το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της!

Στο ντέρμπι κορυφής της 21ης αγωνιστικής της Bundesliga ταπείωνσε με 3-0 την ομάδα του Τόμας Τούχελ και πλέον βρίσκεται στην κορυφή στο +5 από τη Μπάγερν.

Η Λεβερκούζεν ήταν ανώτερη και στο 18’ άνοιξε το σκορ με τον Στάνισιτς, έπειτα από ασίστ του Άντριχ, ενώ στο 50’ από πάσα του Τέγια, ο Γκριμάλντο μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με δυνατό σουτ σημείωσε το 2-0. Το «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε ο Φρίμπονγκ, ο οποίος στο 95' διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Νωρίτερα, η Λειψία και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πέταξαν βαθμούς.

Η πρώτη έφερε 2-2 εκτός έδρας με την Άουγκσμπουργκ κι έχασε έδαφος στη μάχη για την έξοδο στο Champions League, ενώ η Άιντραχτ ήρθε 1-1 εντός με τη Μπόχουμ.

Η Λειψία στην έδρα της Άουγκσμπουργκ έμεινε πίσω στο σκορ στο 35’ με γκολ του Τιέτζ, όμως, ο Οπέντα ισοφάρισε στο 39’ και ο Σέσκο έκανε το 2-1 για τους φιλοξενούμενους στο 52’. Η Άουγκσμπουργκ, ωστόσο, ισοφάρι στο 60’ με τον Ντεμίροβιτς. Η Λειψία είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά στο 81’ ο Οπέντα δεν μπόρεσε να ευστοχήσει σε πέναλτι!

Στη Φρανκφούρτη, όλα κρίθηκαν στο 17’. Σ’ εκείνο το σημείο η Μπόχουμ με τον Μπροσίντσκι απάντησε στο γκολ του Μαρμούς στο 14’. Η Άιντραχτ πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, αλλά δεν το πέτυχε κι έμεινε πίσω στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη.

Σπουδαίο διπλό στη Βρέμη επί της Βέρντερ πέτυχε η Χαϊντενχάιμ. Στο 12’ ο Μαλόνεϊ με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 18’ έκαναν το 2-0 με τον Μπέτε. Στο επόμενη λεπτό η Βέρντερ μείωσε με τον Σμιντ, αλλά δεν βρήκε άλλο γκολ για να αποφύγει την ήττα.

Ποιο ντέρμπι κορυφής; Η «Βασίλισσα» έκανε... πλάκα στη Χιρόνα με τεσσάρα!
LA LIGA

21:24 - 10.02.2024

Ποιο ντέρμπι κορυφής; Η «Βασίλισσα» έκανε... πλάκα στη Χιρόνα με τεσσάρα!

Μία «μάχη» για την πρωτιά η Ρεάλ Μαδρίτης τη μετέτρεψε σε πάρτι, επικρατώντας της Χιρόνα με 4-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Βινίσιους και Μπέλιγχαμ, που ήταν μέσα στα τρία από τα τέσσερα γκολ.

Στο 0-0 εντός έδρας, παράλληλα, έμεινε η κάκιστη φέτος Γκλάντμπαχ με την ουραγό Ντάρμσταντ.

Το ματς της Ουνιόν με τη Βόλφσμπουργκ, καθυστέρησε να ολοκληρωθεί. Διεκόπη για μισή ώρα εξαιτίας διαμαρτυρίας των οπαδών των γηπεδούχων που πέταξαν μπαλάκια στον αγωνιστικό χώρο. Η Ουνιόν, πάντως, πήρε τεράστια νίκη με γκολ στο 45' του Ντοέκι κι αποσπάστηκε έξι βαθμούς από τη θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής.