Η Λεβερκούζεν χρειάζεται τρία ματς αήττητη για να γράψει ιστορία
i

©PrtScr

Η Λεβερκούζεν χρειάζεται τρία ματς αήττητη για να γράψει ιστορία

Στέλιος Βαρδάκης 13:35 - 10.02.2024

Έτοιμη να γράψει ιστορία είναι η Λεβερκούζεν η οποία αν παραμείνει αήττητη για τρία συνεχόμενα ματς θα σπάσει το ρεκόρ του μεγαλύτερου αήττητου σερί γερμανικής ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις, το οποίο μέχρι τώρα κατέχει η Μπάγερν Μονάχου.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο τρελαίνει κόσμο τη φετινή χρονιά, καθώς διεκδικεί το τρόπαιο κάθε διοργάνωσης στην οποία συμμετέχει μέχρι τώρα, αποδίδοντας μάλιστα και εξαιρετικό ποδόσφαιρο αφού προσφέρει όμορφο θέαμα με το στυλ παιχνιδιού της.

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό γεγονός, είναι ότι δεν έχει χάσει ακόμα σε κανένα ματς οποιασδήποτε διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, ο ομάδα του Αλόνσο έχει δώσει 30 επίσημα ματς μέχρι τώρα στη σεζόν χωρίς να χάσει ούτε ένα(!) από αυτά. 

Συνολικά έχει 26 νίκες και 4 ισοπαλίες σε Bundesliga, Europa League και Κύπελλο. Η τελευταία ήττα της Λεβερκούζεν σε οποιαδήποτε διοργάνωση ήταν τη τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της περασμένης σεζόν. Ήταν ένα εκτός έδρας ματς απέναντι στη Μπόχουμ όπου έχασε με 3-0, το οποίο όμως ήταν βαθμολογικά αδιάφορο.

Η γερμανική ομάδα που κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων συνεχόμενων αήττητων παιχνιδιών σε όλες τις διοργανώσεις είναι η Μπάγερν Μονάχου με 32. Πιο αναλυτικά, οι Βαυαροί είχαν μείνει αήττητοι από τις 7/12 του 2019 έως και τις 27/09/2020. Το συγκεκριμένο ρεκόρ «έσπασε» από την Χόφενχαϊμ και μάλιστα με εμφατικό τρόπο αφού κέρδισε με 4-1.

Η Λεβερκούζεν έχει μπροστά της μία ιστορική πρόκληση καθώς σε περίπτωση που κρατήσει το αήττητο σερί της για τρία ακόμα ματς θα καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ της Μπάγερν

Τούχελ: «Πάμε στην έδρα της Λεβερκούζεν για να νικήσουμε»
BUNDESLIGA

16:36 - 09.02.2024

Τούχελ: «Πάμε στην έδρα της Λεβερκούζεν για να νικήσουμε»

Ματς-μισό πρωτάθλημα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της αγωνιστικής της Bundesliga το Σάββατο (10/02) ανάμεσα σε Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου. Ο προπονητής των Βαυαρών παραχώρησε κάποιες δηλώσεις στους δημοσιογράφους σχετικά με την πολύ κρίσιμη επερχόμενη αναμέτρηση...

Βέβαια η αποστολή της μόνο εύκολη δεν θα είναι αφού πρέπει πρώτα να περάσει πάνω από την ίδια την Μπάγερν Μονάχου την οποία φιλοξενεί στην επερχόμενη αγωνιστική της Bundesliga (10/02 19:30).

Οι δύο ομάδες φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις του φετινού πρωταθλήματος με την ομάδα του Αλόνσο να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 52 βαθμούς ενώ η ομάδα του Τούχελ στη δεύτερη θέση με 50. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τελευταίος τίτλος που έχει πανηγυρίσει η Λεβερκούζεν ήταν το 1993 όταν κατέκτησε το Κύπελλο. Σε περίπτωση που καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα θα είναι το πρώτο της ιστορίας της.