Ανατροπή παραμονής για την Άουγκσμπουργκ - «Κάζο» της Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία

Ανατροπή παραμονής για την Άουγκσμπουργκ - «Κάζο» της Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία

Πάνος Κορομηλάς 22:29 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:38 - 25.02.2024

Σπουδαία νίκη με ανατροπή για την Άουγκσμπουργκ, που επικράτησε με 2-1 της Φράιμπουργκ. Η Ντόρτμουντ εμφάνισε πάλι τον κακό της εαυτό και ηττήθηκε στην έδρα της από τη Χόφενχαϊμ με 3-2.

Η Άουγκσμπουργκ βρέθηκε πίσω στο σκορ, έδειξε όμως τα ψυχικά αποθέματα και ανέτρεψε τα δεδομένα μέσα σε εννέα λεπτά, πανηγυρίζοντας μια σημαντική νίκη ψυχολογίας (2-1). Η Ντόρτμουντ είχε το προβάδισμα, όμως απογοήτευσε και ηττήθηκε με 3-2 από τη Χόφενχαϊμ μέσα στο «Signal Iduna Park». Συναρπαστικό ήταν το ματς ανάμεσα σε Βόλφσμπουργκ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με τον Μαρμούς να πληγώνει την πρώην ομάδα του, κλέβοντας τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Στο παιχνίδι του Άουγκσμπουργκ, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή στο πρώτο μέρος και δημιούργησαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία του ματς. Μόλις στο τέταρτο λεπτό, ο Ιάγκο σημάδεψε το δοκάρι, με σουτ από κοντά.

Στο 18', η Φράιμπουργκ κέρδισε πέναλτι και ο Γκρίφο νίκησε τον Ντάμεν για το 1-0.

Πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η Άουγκσμπουργκ έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει, με τους Βάργκας και Ντεμίροβιτς.

Συνέχισε όμως να κυριαρχεί στο δεύτερο μέρος κ έφτασε στην ισοφάριση με τον Ουντοκάι στο 72'. Ο Ντεμίροβιτς πήρε την κεφαλιά, ο Ατουμπόλου απέκρουσε, όμως ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Θόρουπ πήρε το rebound και ευστόχησε από κοντά.

Λίγο αργότερα, ο Ένχελς βρήκε δίχτυα με όμορφη ατομική ενέργεια, κάνοντας την ολική ανατροπή.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη και να παίρνουν σημαντική βαθμολογική ανάσα, «σκαρφαλώνοντας» στην 11η θέση με 26 βαθμούς.

Ντόρτμουντ - Χόφενχαϊμ 2-3

Στραβοπάτημα για την Ντόρτμουντ, που ηττήθηκε μέσα στην έδρα της με 3-2 από τη Χόφενχαϊμ.

Ο Μπεμπού άνοιξε το σκορ στο δεύτερο λεπτό, οι βεστφαλοί γύρισαν το ματς με δύο γκολ των Μάλεν και Σλότερμπεκ στο πρώτο μέρος και πήγαν με προβάδισμα στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος όμως «αυτοκτόνησαν». Δέχτηκαν δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά από τον Μπάιερ, δεν έβγαλαν αντίδραση στη συνέχεια και γνώρισαν μία απογοητευτική ήττα.

Η ομάδα του Τέρζιτς χάνει έτσι την επαφή με την πρώτη τριάδα, μένει έξι βαθμούς πίσω από τη Στουτγάρδη και νιώθει την ανάσα της Λειψίας, που βρίσκεται έναν βαθμό πίσω.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Βόφσμπουργκ 2-2

Σε ένα ματς με γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις, Άιντραχτ και Βόλφσμπουργκ πήραν από έναν βαθμό, με το τελικό 2-2 να αφήνει περισσότερο ικανοποιημένους τους γηπεδούχους, που παραμένουν στην έκτη θέση της Bundesliga.

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Λακρουά έδωσε προβάδισμα στη Βόλφσμπουργκ, όμως η απάντηση της Άιντραχτ ήταν άμεση. Ο Μαξ υποδέχτηκε τη μπάλα από πάσα του Εκιτικέ και νίκησε τον Καστέλς, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Ο Μπέρενς βρήκε δίχτυα στο 36ο λεπτό και οδήγησε την ομάδα του στα αποδυτήρια με νέο προβάδισμα.

Και ενώ όλα έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι θα έφευγαν με ένα σημαντικό διπλό, ο Μαρμούς «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 23ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ