Έκανε το απόλυτο η «Βασίλισσα», καθάρισε και η Νάπολι!
i

© Photo by David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images

Έκανε το απόλυτο η «Βασίλισσα», καθάρισε και η Νάπολι!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:58 - 12.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:32 - 13.12.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να ήταν αδιάφορη βαθμολογικά, αλλά πάλεψε για το 6Χ6 και το κατάφερε, νικώντας 3-2 την Ουνιόν μετά από ματσάρα στο Βερολίνο. Η Νάπολι επικράτησε 2-0 της Μπράγκα, που θα συνεχίσει στo Europa League.

«Τρένο» δίχως φρένο η Ρεάλ Μαδρίτης! Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πήγε στο Βερολίνο να δώσει ένα αδιάφορο θεωρητικά παιχνίδι κόντρα σε μία Ουνιόν που ήθελε πως και πως τη νίκη για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία. Το αποτέλεσμα; Μία ματσάρα Champions League, που φυσικά στο τέλος νικάει η «Βασίλισσα» (2-3) και κάπως έτσι φτάνει στο απόλυτο (6Χ6), ενώ το ευρωπαϊκό ταξίδι των Γερμανών φτάνει στο τέλος του.

Όσον αφορά το άλλο παιχνίδι του τρίτου ομίλου, η Νάπολι πανηγύρισε τη νίκη με 2-0 επί της Μπράγκα, που παρά την ήττα είχε λόγο να χαμογελάει, καθώς πήρε το εισιτήριο για τα playoffs του Europa League.

ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2-3

Οι Γερμανοί προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τη «Βασίλισσα», αφού μόλις στο 2ο λεπτό έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία, με τον Κεπά να λέει όχι στον Μπέχρενς. Από 'κει και πέρα, οι Μαδριλένοι έπαιζαν τους γηπεδούχους στο δικό τους μισό και έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες.

Αρχικά στο 16' ο Μπέλιγχαμ εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ρονόβ, μετά από έξι λεπτά ο Χοσέλου τράνταξε το δοκάρι με μία κεφαλιά και στο 24' ο Βαλβέρδε επιχείρησε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ. Σαν να μην έφταναν αυτά, στο 43' ο Χοσέλου έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία μέσα από την περιοχή, ενώ έπειτα από ένα λεπτό ο Ρονόβ απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Μόντριτς.

Η μπάλα τιμώρησε τη Ρεάλ Μαδρίτης και παρότι έπαιζε μόνη της σε όλο το πρώτο ημίχρονο βρέθηκε πίσω στο σκορ λίγα δευτερόλεπτα πριν πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Ο Φόλαντ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ μετά από λάθος του Αλάμπα και με ένα πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η εικόνα του παιχνιδιού και στο δεύτερο μέρος ήταν ίδια, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και τους Γερμανούς να έχουν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Μόνη διαφορά, πως σε αυτό το 45λεπτο τα γκολ μπήκαν για τους φιλοξενούμενους.

Στο 61ο λεπτό ο Ροντρίγκο με μία πολύ ωραία σέντρα βρήκε τον Χοσέλου κι εκείνος με μία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, ενώ στο 72' ο Ισπανός επιθετικός χτύπησε ξανά και μετά από γέμισμα του Φραν Γκαρθία με νέα κεφαλιά, νίκησε τον Ρονόβ και έκανε το 1-2.

Το ματς όμως δεν τελείωσε εκεί. Η Ουνιόν δεν πέταξε λευκή πετσέτα και με όσες δυνάμεις της είχαν μείνει πάλεψε και μάλιστα στο 85' έφερε το ματς στα ίσια, με τον Κραλ να σημειώνει το 2-2. Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά πήρε μεγάλα ρίσκα και το πλήρωσε, καθώς στο 89' ο Θεμπάγιος με ένα ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

ΝΑΠΟΛΙ - ΜΠΡΑΓΚΑ 2-0

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 4' είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή, με τον Μπρούμα να κάνει ένα σουτ μέσα από την περιοχή και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Παρά το καλό τους ξεκίνημα όμως, βρέθηκαν πίσω στο σκορ, καθώς στο 9' ο Σάατσι στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έγινε το 1-0.

Στη συνέχεια ο ρυθμός δεν ήταν καλός, όμως οι «παρτενοπέι» βρήκαν την ευκαιρία τους στο 33ο λεπτό και έκαναν τη ζημιά στους Πορτογάλους. Ο Νάταν αφού πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα «σέρβιρε» στον Όσιμεν, εκείνος πλάσαρε σε κενή εστία και έγραψε το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Η Μπάγερν επικύρωσε το μεγαλύτερο φιάσκο όλων των εποχών για τη Γιουνάιτεντ!
CHAMPIONS LEAGUE

23:57 - 12.12.2023

Η Μπάγερν επικύρωσε το μεγαλύτερο φιάσκο όλων των εποχών για τη Γιουνάιτεντ!

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε με 1-0 από την Μπάγερν Μονάχου στο «Όλντ Τράφορντ» και αποκλείστηκε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι Βαυαροί μαζί με την Κοπεγχάγη συνεχίζουν στη νοκ - άουτ φάση του Champions League, στο Europa η Γαλατασαράι.

Ο ρυθμός ήταν κακός και στο δεύτερο μέρος, με τους «παρτενοπέι» να διαχειρίζονται άνετα το προβάδισμα τους και το 2-0 να μένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Η 6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ