Αυτό είναι το ποδόσφαιρο: Ιντερ και Ατλέτικο ένωσαν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση του ρατσισμού (vid)

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο: Ιντερ και Ατλέτικο ένωσαν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση του ρατσισμού (vid)

Κώστας Τόπας 13:41 - 18.02.2024

Μία σπουδαία πρωτοβουλία πήραν Ίντερ και Ατλέτικο, ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης για τους «16» του Champions League, για την καταπολέμηση του ρατσισμού.

Η Ίντερ και η Ατλέτικο ενώθηκαν για την αντιρατσιστική πρωτοβουλία «We Love Football» ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στο Champions League με ένα μήνυμα από τον Μάρκους Τουράμ. «Το ποδόσφαιρο είναι ένα πανεπιστήμιο ζωής».

Δυστυχώς, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήθηκαν περισσότερες ρατσιστικές κακοποιήσεις που στοχεύουν παίκτες όχι μόνο από αντιπάλους, αλλά ακόμη και από τους δικούς τους οπαδούς που ήταν επικριτικοί για τα λάθη. Ο επιθετικός της Ίντερ, Μάρκους Τουράμ κάθισε με την ομάδα των social media της Ατλέτικο Μαδρίτης για να στείλει ένα μήνυμα σε όλους ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα όπου όλοι νιώθουν ευπρόσδεκτοι.

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι για μένα, ένα παιχνίδι που αγαπούσα όταν ήμουν παιδί, με το όνειρο να γίνω ποδοσφαιριστής», είπε ο Τουράμ, ο πατέρας του οποίου ο Λίλιαν έπαιζε στην Πάρμα και τη Γιουβέντους. 

«Να σκοράρουμε, να φέρνουμε χαρά στον κόσμο που έρχεται να μας παρακολουθήσει στο γήπεδο, είναι που μας βοηθάει, παιχνίδι με παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είναι ένα πανεπιστήμιο ζωής, όπου μεγαλώνεις με τους συμπαίκτες σου, μέσω του σεβασμού. Πρέπει να μάθεις τι σημαίνει ομαδική εργασία. Νομίζω ότι το να είσαι καλός συμπαίκτης σε βοηθά να είσαι καλός άνθρωπος γενικά». 

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν φέρει τους παίκτες πιο κοντά από ποτέ στους οπαδούς και έχουν δείξει μια διαφορετική πλευρά σε αυτούς, αλλά έχουν ρίξει μεγαλύτερη ευθύνη στους ώμους τους. 

Πώς μια οικογενειακή τραγωδία εμπόδισε τον Αντριάνο να γίνει ο σπουδαιότερος όλων των εποχών (vids)
SERIE A

10:37 - 18.02.2024

Πώς μια οικογενειακή τραγωδία εμπόδισε τον Αντριάνο να γίνει ο σπουδαιότερος όλων των εποχών (vids)

O Αντριάνο είχε όλον τον κόσμο... στο αριστερό του πόδι. Οι Βραζιλιάνοι τον είχαν χρίσει διάδοχο του Ρονάλντο και η Ίντερ έτρεξε να προλάβει. Τη χρονιά που έφτασε στο αποκορύφωμα, «έχασε» τον πατέρα του και τελικά την καριέρα του.

«Οι ποδοσφαιριστές είναι τα είδωλα πολλών ανθρώπων στον σημερινό κόσμο. Αποτελούν παράδειγμα για πολλά παιδιά αλλά και για μεγάλους. Εάν υπάρχει ένα μήνυμα που πρέπει να σταλεί, οι ποδοσφαιριστές μπορούν να το κάνουν χάρη στον αντίκτυπο που έχουν στην κοινωνία. Το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει να φέρεις τους ανθρώπους κοντά, να κάνεις ένα όνειρο, να αλλάξεις τη ζωή σου».