Προβάδισμα πρόκρισης για Μακάμπι Χάιφα και Ρέιντζερς

Προβάδισμα πρόκρισης για Μακάμπι Χάιφα και Ρέιντζερς

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:59 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:05 - 10.08.2023

Η Μακάμπι Χάιφα και οι Ρέιντζερς έκαναν το πρώτο βήμα στον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League και πλέον όλα θα κριθούν στις ρεβάνς, με Σλόβαν Μπρατισλάβας και Σερβέτ αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στη «μάχη» εναντίον της Μαρσέιγ, με το «τριφύλλι» να επικρατεί των Γάλλων στη Λεωφόρο. Το ματς του «τριφυλλιού» δεν ήταν το μόνο της Τετάρτης, αφού την ίδια ώρα οι Σλόβαν Μπρατισλάβας - Μακάμπι Χάιφα και Ρέιντζερς - Σερβέτ έδιναν τη δική τους προσπάθεια.

Σε πρώτο χρόνο, η Μακάμπι Χάιφα επικράτησε της Σλόβαν Μπρατισλάβας εκτός έδρας και πλέον στο Ισραήλ καλείται τυπικά να ολοκληρώσει την υπόθεση πρόκριση. Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Πιερότ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, ωστόσο ο Σεκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας (12') για το 1-1. Ο Σάμπα, εντούτοις, στο 15' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. 

Σε δεύτερο χρόνο, η Ρέιντζερς πήρε μεν τη νίκη κόντρα στη Σερβέτ, εντούτοις δεν «κλείδωσε» την πρόκριση παρά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη περισσότερο από το 60'. Πριν τη κόκκινη του Ντουλίν, ο Ταβερνιέρ έκανε το 1-0 στο 6' από το σημείο του πέναλτι και στο 15' ο Ντέσερς έφερε το 2-0. Το μόνο που κατόρθωσαν οι Ελβετοί ήταν να μειώσουν με τον Μπεντιά, από τη λευκή βούλα, μέχρι τελικά να μείνουν με 10 παίκτες.