Ματσάρες σε Μαδρίτη και Λονδίνο στους «8» του Champions League

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

Έρλινγκ Χάαλαντ/©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images

Ματσάρες σε Μαδρίτη και Λονδίνο στους «8» του Champions League

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:18 - 09.04.2024 / Ανανεώθηκε: 03:04 - 14.05.2024

Ανοίγει το βράδυ της Τρίτης (9/4) η αυλαία των προημιτελικών του Champions League με δύο σπουδαίους αγώνες. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» κι η Άρσεναλ φιλοξενεί στο «Έμιρεϊτς» την Μπάγερν Μονάχου.

Το Champions League έπειτα από έναν περίπου μήνα επιστρέφει και μπαίνει στην τελική ευθεία!

Οι δύο πρώτοι προημιτελικοί της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα διεξαχθούν το βράδυ της Τρίτης (9/4). Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στο κατάμεστο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» στις 22:00.

Η «Βασίλισσα» κι οι «πολίτες» συναντιούνται σε νοκ άουτ φάση για τρίτη διαδοχική σεζόν, καθώς τις δύο προηγούμενες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στα ημιτελικά, παίρνοντας από μια πρόκριση και φτάνοντας ως την κατάκτηση του τίτλου. Η Ρεάλ Μαδρίτης διατηρεί αήττητο 13 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (9 νίκες), με την τελευταία της ήττα να χρονολογείται στα μέσα του Γενάρη από την Ατλέτικο.

Από την άλλη, οι «πολίτες» που στοχεύουν στη back to back κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά αγνοούν την ήττα μέσα στο 2024, μετρώντας 25 ματς χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις (21 νίκες).

«Δεν μπορούμε να έρθουμε εδώ μόνο και μόνο για να ελέγξουμε το ματς, θα πρέπει να πληγώσουμε τη Ρεάλ, να τους τιμωρήσουμε, να βάλουμε γκολ. Δεν είναι ποτέ εύκολο να αποκλείσεις τη Ρεάλ για δύο σερί χρονιές. Δε φτάνει στη Μάντσεστερ Σίτι να κατακτήσει μόνο μία φορά το Champions League. Η Ρεάλ έπαιξε άσχημα πέρυσι στο δεύτερο μεταξύ μας παιχνίδι; Σε αυτές τις ομάδες φαίνεται πως όταν χάνουν είναι επειδή παίζουν άσχημα. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα. Ήμασταν καλύτεροι και κάναμε αρκετά πράγματα καλά», δήλωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αποψινού ματς.

Πιθανή ενδεκάδα Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-1-2): Λούνιν – Μεντί, Νάτσο, Ρίντιγκερ, Καρβαχάλ – Κρόος, Τσουαμενί, Βαλβέρδε – Μπέλινχαμ – Βινίσιους, Ροντρίγκο

Πιθανή ενδεκάδα Μάντσεστερ Σίτι (4-3-3): Έντερσον – Ακάντζι, Στόουνς, Ντίας, Λιούις – Ρόντρι, Σίλβα, Ντε Μπρόινε – Ντοκού, Φόντεν, Χάαλαντ

Ντερμπάρα και στο Λονδίνο

Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ κι η Μπάγερν Μονάχου κοντράρονται στο «Έμιρεϊτς». Οι «κανονιέρηδες» που βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League βρίσκονται σε πολύ καλό «φεγγάρι», διατηρώντας αήττητο επτά αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (6 νίκες), ενώ μετράει μόλις μία ήττα στα 13 τελευταία παιχνίδια της (11 νίκες).

Από την άλλη, οι Βαυαροί βρίσκονται σε κρίση, αφού οι δύο σερί ήττες από Ντόρτμουντ (0-2) και Χάιντενχαϊμ (3-2) την άφησαν στο -16 από την κορυφή της Bundesliga και ουσιαστικά εκτός τίτλου για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Επομένως, ο μόνος στόχος που τους έχει απομείνει τη φετινή σεζόν είναι το Champions League και θα κάνουν τα πάντα γι' αυτό.

«Θα έχουμε ένα δύσκολο έργο απέναντι σε μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η Μπάγερν είναι μία κορυφαία ομάδα. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Τόμας Τούχελ και του τρόπου που στήνει τις ομάδες του. Έχω μάθει πολλά από εκείνον. Όταν αναλύεις την Μπάγερν, βλέπεις την ποιότητά της. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να πάμε το παιχνίδι εκεί που θέλουμε. Εάν το καταφέρουμε αυτό, θα έχουμε πιθανότητες να νικήσουμε», δήλωσε ο Αρτέτα.

Πιθανή ενδεκάδα Άρσεναλ (4-3-3): Ράγια – Τομιγιάσο, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Γουάιτ – Ράις, Ζορζίνιο, Έντεγκαρντ – Μαρτινέλι, Σάκα, Χάβερτζ

Πιθανή ενδεκάδα Μπάγερν (4-2-3-1): Ουλράιχ – Κίμιχ, Ουπαμεκανό, Κιμ, Ντέιβις – Λάιμερ, Γκορέτσκα – Μίλερ, Μουσιάλα, Γκνάμπρι – Κέιν

Το πρόγραμμα των «8» του Champions League:

09/04 - 22:00 Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου
09/04 - 22:00 Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι
10/04 - 22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης - Ντόρτμουντ
10/04 - 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα

Οι πιθανές διασταυρώσεις στα ημιτελικά:

Ατλέτικο / Ντόρτμουντ - Παρί / Μπαρτσελόνα

Άρσεναλ / Μπάγερν - Ρεάλ / Μάντσεστερ Σίτι