«Άλμα» πρόκρισης για τη Λιλ, άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς Άγιαξ και Άστον Βίλα
i

© PrtScr

«Άλμα» πρόκρισης για τη Λιλ, άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς Άγιαξ και Άστον Βίλα

Πάνος Κορομηλάς 21:44 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:04 - 07.03.2024

Η Λιλ πέρασε από την έδρα της Στουρμ Γκρατς με 3-0 και έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση στη φάση των «8» του Conference League. «Κόλλησαν» στο μηδέν Άγιαξ και Άστον Βίλα, ενώ η Μόλντε υπέταξε την Μπριζ στο φινάλε, με 2-1.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του Conference League, μόνο η Λιλ απέκτησε ισχυρό πλεονέκτημα, αφού επικράτησε με 3-0 της Στουρμ Γκρατς στην Αυστρία. Άγιαξ και Άστον Βίλα «κακοποίησαν» το ποδόσφαιρο και μοιραία έμειναν στο 0-0. Τέλος, η Μόλντε πήρε σπουδαία νίκη επί της Κλαμπ Μπριζ στο φινάλε (2-1), με buzzer beater του Γκούλμπραντσεν.

Στην Αυστρία, η Λιλ ξεκίνησε καλύτερα το ματς, θέλοντας να βρει το γρήγορο γκολ.

Ο Ντέιβιντ αστόχησε στο 21', όμως οκτώ λεπτά αργότερα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με ωραίο τελείωμα μιας επαφής. Ο Μπουαντί έκανε ωραία ενέργεια, τροφοδότησε τον Καναδό φορ, που άνοιξε το σκορ.

Νέα μεγάλη ευκαιρία λίγο αργότερα για την ομάδα του Φονσέκα, με τον Χάραλντσον να πιάνει την κεφαλιά και να δέχεται το «στοπ» του Γιάρος.

Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου ανήκε στη Στουρμ Γκρατς. Στο 37ο λεπτό, ο Σαρκάρια προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα, όμως ο Τσεβαλιέ είχε απάντηση και οδήγησε τους «λιλουά» με προβάδισμα στην ανάπαυλα.

Με την επανέναρξη, οι Γάλλοι φρόντισαν να «κλειδώσουν» τη νίκη. Ο Χάραλντσον σημάδεψε με δυνατό σουτ το οριζόντιο δοκάρι και ο Ντέιβιντ πήρε το ριμπάουντ, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Ο Ζεγκρόβα στο 71' έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα», διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Μεγάλο βήμα πρόκρισης για τους Γάλλους που θα πάνε στην εντός έδρας ρεβάνς, με ισχυρό πλεονέκτημα τριών τερμάτων.

ΑΓΙΑΞ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ 0-0

Άγιαξ και Άστον Βίλα μονομάχησαν στο Άμστερνταμ, σε ένα ζευγάρι που άφηνε υποσχέσεις για γκολ και θέαμα. Οι προσδοκίες όμως δεν εκπληρώθηκαν, με τους δύο συλλόγους να παράγουν λιγοστές καλές στιγμές και μοιραία να μένουν στο 0-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και τη μοναδική αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους, με τον Μπρόμπεϊ στο 34'. Ο δυναμικός φορ του Άγιαξ, εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Έμερι έμοιαζε ικανοποιημένη με την ισοπαλία, με τους Ολλανδούς να ψάχνουν περισσότερο το γκολ ενόψει της ρεβάνς στο «Villa Park».

Ο Τέιλορ έφτασε κοντά στο γκολ στο 67' με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Μαρτίνεζ απέκρουσε.

Στο 83ο λεπτό, ο Κόνσα αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή και άφησε την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές. Τρία λεπτά αργότερα, ο Γκούγιερ «ακολούθησε το παράδειγμά του» και επανέφερε τις αριθμητικές ισορροπίες.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος και πλέον όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό της Αγγλίας.

ΜΟΛΝΤΕ - ΜΠΡΙΖ 2-1

Οι Νορβηγοί βρίσκονταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, ισοφαρίστηκαν πέντε λεπτά πριν το φινάλε, όμως διαχειρίστηκαν σωστά το υπόλοιπο του αγώνα και βρήκαν γκολ λύτρωσης στον έξτρα χρόνο, παίρνοντας τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Μπριζ.

Η Μπρίζ βρήκε δίχτυα στην πρώτη της καλή ευκαιρία με τον Σκόρας, όμως το γκολ ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR για οφσάιντ.

Συνέχισε να πιέζει, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές, όμως γκολ δεν κατάφερε να βρει και έτσι η Μόλντε την τιμώρησε.

Δύο λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Στένεβικ νίκησε τον Γιάκερς, κάνοντας το 1-0 για τους Νορβηγούς.

Ο Ντε Κάιπερς έφερε το ματς στα ίσα στο 84' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, όμως ο Γκούλμπραντσεν χτύπησε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, χαρίζοντας μια πολύτιμη νίκη στη Μόλντε.

«Σίφουνες» Λίβερπουλ, Ρόμα - Έμεινε «όρθια» η Λεβερκούζεν στο Αζερμπαϊτζάν
EUROPA LEAGUE

21:44 - 07.03.2024

«Σίφουνες» Λίβερπουλ, Ρόμα - Έμεινε «όρθια» η Λεβερκούζεν στο Αζερμπαϊτζάν

Λίβερπουλ και Ρόμα έριξαν πέντε και τέσσερα γκολ αντίστοιχα σε Σπάρτα Πράγας και Μπράιτον (5-1, 4-0) ενώ την ίδια ώρα η Λεβερκούζεν παρόλο που βρέθηκε πίσω με 2-0 απέναντι στην Καραμπάγκ κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι σε 2-2

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16» ΤΟΥ CONFERENCE LEAGUE