Αποκλεισμός... σοκ για το Μαρόκο με μοιραίο τον Χακίμι, γυρίζει στον Ολυμπιακό ο Ελ Κααμπί!
i

Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images

Αποκλεισμός... σοκ για το Μαρόκο με μοιραίο τον Χακίμι, γυρίζει στον Ολυμπιακό ο Ελ Κααμπί!

Sportal newsroom 00:04 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 31.01.2024

Η Νότια Αφρική έκανε τη μεγάλη έκπληξη και έβγαλε νοκ-άουτ το Μαρόκο, του οποίου επικράτησε με 1-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Copa Africa. Μοιραίος ο Χακίμι που έχασε πέναλτι στο 85', μπήκε ως αλλαγή ο Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού, ο οποίος θα επιστρέψει στο λιμάνι.

Το Copa Africa φέτος είναι γεμάτο εκπλήξεις και αυτό αποδείχθηκε και απόψε, που το Μαρόκο, το οποίο ήταν ένα εκ των φοβορί για την κατάκτηση του τίτλου, πήγε σπίτι του πρόωρα. Η Νότια Αφρική ήταν άκρως αποτελεσματική, πανηγύρισε τη νίκη με 2-0 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει το Πράσινο Ακρωτήρι.

Το Μαρόκο ήταν ανώτερο σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, είχε τις στιγμές του, ενώ στο 33' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το γκολ του Μαζραουί ακυρώθηκε για οφσάιντ, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη η Νότια Αφρική αιφνιδίασε τους Μαροκινούς, αφού στην πρώτη της σημαντική ευκαιρία στο 57' άνοιξε το σκορ, όταν ο Μακγκόπα με ένα υπέροχο σουτ έκανε το 0-1. Φυσικά, οι τυπικά γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση, ενώ στο 70ο λεπτό μπήκε ως αλλαγή και ο Ελ Κααμπί, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Το Μαρόκο είχε την ευκαιρία του να φέρει το ματς στα ίσια, καθώς στο 85' κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Χακίμι σημάδεψε το δοκάρι. Μετέπειτα, οι Μαροκινοί έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Σοφιάν Άμραμπατ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και με γκολ του Μοκοένα στο 90+5' διαμορφώθηκε το τελικό 0-2 και η Νότια Αφρική πήρε την πρόκριση στους «8».

Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ο αποκλεισμός του Μαρόκου φέρνει καλά νέα στον Ολυμπιακό, καθώς ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί θα επιστρέψει στο λιμάνι και θα τεθεί στη διάθεση του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Στην άλλη αναμέτρηση της Τρίτης (30/1) για τους «16» του Copa Africa το Μάλι επικράτησε 2-1 της Μπουρκίνα Φάσο και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ακτή Ελεφαντοστού.