Τυνησία και Κεσχρίντα αποκλείστηκαν από το Copa Africa

Αποκλεισμός για Τυνησία και Κεσχρίντα

i

© PrtScr

Τυνησία και Κεσχρίντα αποκλείστηκαν από το Copa Africa

Πάνος Κορομηλάς 21:22 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:27 - 24.01.2024

Με δύο λευκές ισοπαλίες ολοκληρώθηκε η δράση στον πέμπτο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Πρόκριση για Μάλι, Νότια Αφρική και Ναμίμπια, αποκλεισμός για την Τυνισία, που είχε στη βασική της ενδεκάδα τον Ουαζντί Κεσχρίντα του Ατρομήτου.

Εν αντιθέσει με ότι συνέβη στον τρίτο όμιλο, οι αναμετρήσεις για την τελευταία αγωνιστική του πέμπτου ομίλου δεν επιφύλασσαν ιδιαίτερες συγκινήσεις. Μάλι και Ναμίμπια έμειναν στο 0-0, ενώ με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε και το ματς της Νότιας Αφρικής με την Τυνησία

Στη βασική ενδεκάδα των Τυνησίων για ακόμη ένα ματς βρέθηκε ο πλάγιος αμυντικός του Ατρομήτου, Ουαζντί Κεσχρίντα. Ο 28χρονος μπακ, ήταν εκ των διακριθέντων της ομάδας του στο παιχνίδι, όμως αυτή η ισοπαλία ήταν καταδικαστική για τους Τυνήσιους, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. 

Δεν έχασε λεπτό στους τρεις αγώνες της Τυνησίας στη φάση των ομίλων, όμως με απολογισμό μια ήττα και δύο ισοπαλίες, η εθνική του ομάδα τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου. Αντίθετα, Μάλι και Ναμίμπια «βολεύτηκαν» με τον βαθμό της ισοπαλίας, με τους πρώτους να ολοκληρώνουν την πορεία τους στην κορυφή του ομίλου. Η Ναμίμπια, τερμάτισε στην τρίτη θέση, όμως με τους τέσσερις βαθμούς που συγκέντρωσε συνεχίζει ως μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων. 

Υπενθυμίζεται, πως ακόμη ένας παίκτης που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα διακρίθηκε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ο λόγος για τον Ζίνι της ΑΕΚ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή και πέτυχε το δεύτερο τέρμα τον Ανγκολέζων στη νίκη επί της Μπουρκίνα Φάσο. Μια νίκη που χάρισε στην εθνική του ομάδα την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο. 

Στην επόμενη φάση, η Ανγκόλα διασταυρώνεται με τη Ναμίμπια, ενώ η Νότια Αφρική θα παίξει απέναντι στον πρώτο του δευτέρου ομίλου, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το Μαρόκο