Πέρασε στους «8» η Γουινέα - Συνεχίζει στο Copa Africa ο Αγκιμπού Καμαρά

Προκρίθηκε η Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά

i

© PrtScr

Πέρασε στους «8» η Γουινέα - Συνεχίζει στο Copa Africa ο Αγκιμπού Καμαρά

Πάνος Κορομηλάς 21:41 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 21:44 - 28.01.2024

Συνεχίζει την πορεία του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής ο Αγκιμπού Καμαρά του Ατρομήτου, μετά τη νίκη - πρόκριση της Γουινέας με 1-0 επί της Ισημερινής Γουινέας.

Η Γουινέα διασταυρώθηκε με την Ισημερινή Γουινέα στη φάση των «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Δυσκολεύτηκε αρκετά, όμως επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στις καθυστερήσεις και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Βασικός σε ακόμη ένα ματς ο Αγκιμπού Καμαρά του Ατρομήτου, που συνεχίζει στην διοργάνωση, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η επιστροφή του στον σύλλογο του Περιστερίου. Ο 22χρονος χαφ, δεν έχει χάσει λεπτό από τα πρώτα πέντε παιχνίδια της εθνικής του ομάδας και αποτελεί βασικό κομμάτι στα πλάνα του Καμπά Ντιαβαρά.

Ο Μπαγιό ήταν ο «χρυσός» σκόρερ για τη Γουινέα, λυτρώνοντας την ομάδα του στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ντιακιτέ έκανε τη σέντρα και ο επιθετικός της Χάβρης νίκησε με κεφαλιά τον Οβονό χαρίζοντας την πρόκριση μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Με 10 παίκτες αγωνιζόταν από το 56ο λεπτό η Ισημερινή Γουινέα, λόγω αποβολής του Μπικορό. Μάλιστα, είχε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί, όμως ο Ενσουέ σημάδεψε το δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι, ενώ το ματς ήταν ακόμα στην ισοπαλία.

Η Νιγηρία του Εκόνγκ απέκλεισε το Καμερούν και θα συναντήσει την Ανγκόλα του Ζίνι - Γυρίζει στην ΑΕΚ ο Μουκουντί (vid)
REST OF THE WORLD

00:09 - 28.01.2024

Η Νιγηρία του Εκόνγκ απέκλεισε το Καμερούν και θα συναντήσει την Ανγκόλα του Ζίνι - Γυρίζει στην ΑΕΚ ο Μουκουντί (vid)

Η Νιγηρία πήρε με 2-0 το ντέρμπι κόντρα στο Καμερούν και θα παίξει στα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα με την Ανγκόλα του φορ της ΑΕΚ Ζίνι. Βασικός με τους νικητές ο Εκόνγκ του ΠΑΟΚ, αναπληρωματικός ο Μουκουντί που γυρίζει στην Ένωση.

Έτσι, η Γουινέα πήρε το εισιτήριο για τις «8» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και περιμένει πλέον τη μονομαχία της Αιγύπτου με τον Κονγκό (28/01, 22:00), για να μάθει ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλός της.