Απίθανες σκηνές στο θρίλερ Μάλι - Ακτή Ελεφαντοστού στο 122' - Μπουγέλο στον προπονητή, ντου στον διαιτητή! (vids)
i

© PS Twitter

Απίθανες σκηνές στο θρίλερ Μάλι - Ακτή Ελεφαντοστού στο 122' - Μπουγέλο στον προπονητή, ντου στον διαιτητή! (vids)

Γιώργος Σακελλαρίου 22:53 - 03.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:56 - 03.02.2024

Η διοργανώτρια του Κόπα Αφρικα Ακτή Ελεφαντοστού πήρε πρόκριση θρίλερ στα ημιτελικά και ο τεχνικός του Μάλι Έρικ Τσελέ έριξε νερό στο πρόσωπό του για να συνέλθει!

Ένα παιχνίδι που θα συζητείται για πολλά χρόνια στην αφρικανική ήπειρο έγινε στο στάδιο Stade de la Paix στην πόλη Μπουακέ της Ακτής Ελεφαντοστού.

Η διοργανώτρια χώρα ήταν τυπικά φιλοξενούμενη στον προημιτελικό του Κόπα Άφρικα με το Μάλι. Οι οικοδεσπότες είχαν αρκετό άγχος, αγωνιζόμενοι μπροστά στο κοινό τους και είδαν το Μάλι να χάνει πέναλτι στο 16’ με τον Αντάμα Τραορέ. Τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τους Ιβοριανούς, αφού στο 43’ έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κοσουνού με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε το Μάλι και στο 71’ ο Ντοργκελές άνοιξε το σκορ. Η Ακτή Ελεφαντοστού, ωστόσο, κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο 90’ με τον Αντιγκρά κι έστειλε το ματς στην παράταση!

Εκεί το παιχνίδι έγινε… ροντέο. Στο 122’ σε ένα σουτ εκτός περιοχής, ο Ντιακιτέ μπήκε στην πορεία της μπάλας και έκανε το 2-1 για τους Ιβοριανούς. Στους πανηγυρισμούς ο σκόρερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα,όπως και ο Αμάρι Τραορέ για το Μάλι!

Με τη λήξη της αναμέτρησης οι οπαδοί της Ακτής ξέσπασαν φυσικά σε έξαλλους πανηγυρισμούς, ενώ οι παίκτες του Μάλι επιτέθηκαν στον διαιτητή της αναμέτρησης.

Την ίδια στιγμή ο τεχνικός των ηττημένων Έρικ Τσελέ, ο οποίος κατάγεται από την Ακτή Ελεφαντοστού (!) δεν μπορούσε να πιστέψει πως χάθηκε η πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κόπα Άφρικα, δεχόμενη γκολ στο 90’ και το 122’ και οι συνεργάτες του, έριχναν νερό στο κεφάλι του για να συνέλθει από το σοκ!

Η Νιγηρία του Εκόνγκ «έστειλε σπίτι» της την Ανγκόλα του Ζίνι και προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

21:51 - 02.02.2024

Η Νιγηρία του Εκόνγκ «έστειλε σπίτι» της την Ανγκόλα του Ζίνι και προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

Η Νιγηρία του Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ νίκησε 1-0 την Αγκόλα του Ζίνι χάρη στο γκολ του Αντεμολά Λούκμαν και προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Δείτε βίντεο με τις απίθανες σκηνές στη λήξη του παιχνιδιού.