Διευθύνων Σύμβουλος Premier League: «Δεν ανησυχώ με αυτό που συμβαίνει με τις ομάδες της Σαουδικής Αραβίας»

Ρίτσαρντ Μάστερς

i

©PrtScr

Διευθύνων Σύμβουλος Premier League: «Δεν ανησυχώ με αυτό που συμβαίνει με τις ομάδες της Σαουδικής Αραβίας»

Κώστας Τσιακλής 16:08 - 25.07.2023

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν ανησυχεί με την όλη κατάσταση που επικρατεί στη Σαουδική Αραβία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν ανησυχεί με την όλη κατάσταση που επικρατεί στη Σαουδική Αραβία, αποδεικνύοντας ουσιαστικά τη δυναμική που έχει κτίσει το πρόιον του αγγλικού πρωταθλήματος.

Οι Άραβες ήρθαν για τα καλά να ταράξουν τα νερά το φετινό καλοκαίρι αφού δεν σταματούν να αγοράζουν παίκτες των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων. Φυσικά η αρχή έγινε τον Ιανουάριο όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε να μεταγραφεί στην Αλ Νασρ όταν έπρεπε να αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα μεταγραφικό ντεμαράζ. Μεταξύ άλλων ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Ενγκολό Καντέ και ο Ζότα εντάχθηκαν στην Αλ Ιτιχάντ ενώ το δρόμο για τη Σαουδική Αραβία ακολούθησαν επίσης ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς (Αλ Νασρ) και Καλιντού Κουλιμπαλί (Αλ Χιλάλ), κάτι που θα κάνουν σύντομα και οι Τζόρνταν Χέντερσον και Φαμπίνιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, σχολίασε την όλη κατάσταση που επικρατεί και δήλωσε πως για την ώρα δεν ανησυχεί πως θα επηρεαστεί η ποιότητα του πρωταθλήματος. Άλλωστε πρόσφατα είχαμε παρουσιάσει τη χρηματιστηριακή αξία των πρωταθλημάτων, με την Premier League να βρίσκεται στην κορυφή με τεράστια διαφορά από το επόμενο.

Συγκεκριμένα ο Μάστερς δήλωσε τα εξής: «Κάτι νέο προφανώς συμβαίνει. Το Saudi Pro League έχει δηλώσει ότι θέλει να γίνει ένα από τα δέκα κορυφαία πρωταθλήματα μέχρι το 2030. Επενδύουν σε παίκτες και προπονητές για να προσπαθήσουν να ανεβάσουν το προφίλ του πρωταθλήματος και των συλλόγων.

Μας πήρε 30 χρόνια για να φτάσουμε στη θέση που έχουμε όσον αφορά το προφίλ, την ανταγωνιστικότητα και τις ροές εσόδων που έχουμε. Δεν θα ανησυχούσα πολύ αυτή τη στιγμή, αλλά, προφανώς, οι σύλλογοι της Σαουδικής Αραβίας έχουν το ίδιο δικαίωμα να αγοράζουν παίκτες όπως κάθε άλλο πρωτάθλημα.

Στο τέλος, η Premier League είναι μια λειτουργία επτά δισεκατομμυρίων λιρών ετησίως από άποψη εσόδων και αυτά τα χρήματα ξοδεύονται για να επενδυθούν ξανά στον αγωνιστικό χώρο. Όλες οι καλές διοργανώσεις πρέπει να έχουν ροές εσόδων για να τους υποστηρίξουν».