Δουβίκας: «Με στεναχώρησε η μη κλήση μου στην Εθνική, αλλά μου δίνει έξτρα κίνητρο»

Τάσος Δουβίκας

i

©intime

Δουβίκας: «Με στεναχώρησε η μη κλήση μου στην Εθνική, αλλά μου δίνει έξτρα κίνητρο»

Κωνσταντίνος Ζήκος 11:31 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:35 - 30.09.2023

Ο Τάσος Δουβίκας παραχώρησε συνέντευξη στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και μίλησε τόσο για τη νέα εμπειρία του στην Ισπανία και τη Θέλτα, όσο και για τη μη κλήση του από τον Γκουστάβο Πογέτ στα τελευταία παιχνίδια της Εθνικής ομάδας.

Συνέντευξη στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο παραχώρησε ο Τάσος Δουβίκας, o οποίος μίλησε για τη νέα περιπέτεια στη καριέρα του στην Ισπανία και τη Θέλτα, αλλά και για την απουσία του από τις τελευταίες κλήσεις της Εθνικής ομάδας.

Για τη ζωή στο Βίγο: «Είναι πολύ ωραία, δεν έχει καμία σχέση με την Ολλανδία. Εάν και στο Βίγο ο καιρός γενικά είναι αρκετά βροχερός, ακόμα δεν έχουμε συναντήσει κάτι τέτοιο. Στην ομάδα με έχουν υποδεχτεί πολύ καλά και με κάνουν να νιώθω σαν στο σπίτι μου».

Για το πρώτο του γκολ, στο εκτός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα: «Ήταν τρομερή εμπειρία. Το να παίζεις με μία από τις μεγαλύτερες, ίσως και με τη μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο και να σκοράρεις. Η ομάδα έπαιξε πολύ καλά, στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να προηγείται και 2-0».

Για τον Μπενίτεθ: «Είναι σίγουρα απαιτητικός, αλλά είναι και αυτό που ήθελα. Αλλιώς δεν βελτιώνεσαι. Είναι άλλη αίσθηση να βελτιώνεις τον εαυτό σου».

Για τη μη κλήση του στην Εθνική Ελλάδος: «Εννοείται με στεναχωρεί. Για εμένα η Εθνική είναι ό, τι πιο σημαντικό έχει κάθε αθλητής. Δεν έχω κάτι παραπάνω να πω. Σίγουρα θα πρέπει να παίρνω μόνο τα θετικά, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ότι έμεινα στην ομάδα για δύο εβδομάδες που με βοήθησε να προσαρμοστώ. Πάντως θέλω πολύ να είμαι στην Εθνική. Σίγουρα όμως, δίνει έξτρα κίνητρο».

Για τις διαφορές παιχνιδιού, προπονήσεων και απαιτήσεων ανάμεσα σε Ολλανδία και Ισπανία: «Στους αγώνες είναι μεγάλη η διαφορά. Έχει μεγάλη ένταση. Δεν θα βρεις κάποιον αδύναμο σε κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά. Σε ό, τι αφορά τις προπονήσεις εδώ είναι διαφορετικό. Οι προπονήσεις είναι ελαφριές, αλλά στοχεύουν στην ποιότητα. Για παράδειγμα στους παίκτες εδώ, όπως ο Ιάγο Άσπας, δεν μπορείς να του κάνεις passing game για 20'. Δεν χρειάζεται βελτίωση, αλλά συντήρηση. Ενώ στην Ολλανδία, για παράδειγμα στην Ουτρέχτη, χρειάζεται να βελτιώνεσαι».