Δούκας για Διπλή Ανάπλαση: «Πρώτα ο Βοτανικός, μετά θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος»

Ο Χάρης Δούκας

Δούκας για Διπλή Ανάπλαση: «Πρώτα ο Βοτανικός, μετά θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος»

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:51 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 15.11.2023

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μίλησε για το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης και το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Ο Χάρης Δούκας, ο μεγάλος νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου για τον Δήμο Αθηναίων, δεν έχει αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του. Η θητεία του νέου Δημάρχου θα αρχίσει την Πρωτοχρονιά και αυτό το χρονικό διάστημα είναι προσαρμογής και ενημέρωσης.

Ο Χάρης Δούκας, παραχώρησε συνέντευξη στο ERTNEWS, και μίλησε για την Διπλή Ανάπλαση, τονίζοντας πως πρώτα θα τελειώσουν τα έργα στον Βοτανικό και μετά θα ξεκινήσουν στην Λεωφόρο.  

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Δήμαρχος Αθηναίων: 

«Η περιοχή ακόμα και σήμερα δεν θυμίζει εργοτάξιο. Ο Ελαιώνας είναι ένα μεγάλο χαμένο στοίχημα όλα αυτά τα χρόνια, διότι παρά τις προσπάθειες δεν μπόρεσε να προχωρήσει. Και τώρα υπάρχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Είναι ένα έργο εθνικής εμβέλειας.

Είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα και μία πολύ μεγάλη ευθύνη. Με χαρά θα τρέξω το έργο αυτό. Το Μάιο του 2026 είναι ένας συμβατικός στόχος για το γήπεδο. Το κομμάτι της Αλεξάνδρας θα πάει πιο μετά χρονικά γιατί πρώτα θα ολοκληρωθούν τα έργα στον Ελαιώνα και μετά θα πάμε στην Αλεξάνδρας. 

Εγώ θέλω σε κάθε περίπτωση μέσα στη δική μου θητεία να μπορέσω να εγκαινιάσω ένα γήπεδο "στολίδι" με πολύ χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα κι ένα πάρκο που θα είναι πνεύμονας ζωής. 

Παναθηναϊκός: Η πρώτη συνάντηση Δούκα με ΠΑΕ και Ερασιτέχνη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:42 - 12.11.2023

Παναθηναϊκός: Η πρώτη συνάντηση Δούκα με ΠΑΕ και Ερασιτέχνη

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, γνωρίστηκε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκη Μαλακατέ και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Παναγιωτίδη και συζήτησαν για το γηπεδικό του Τριφυλλιού στο Βοτανικό.

Νομίζω ότι θα είναι ένα έργο το οποίο θα αλλάξει ριζικά την Αθήνα. Αυτή τη στιγμή είναι δεσμευμένα 250 εκατομμύρια: 140 από το Ταμείο ανάκαμψης, 110 από το ΠΔΕ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει χρηματοδότηση διαθέσιμη για να προχωρήσει η διπλή ανάπλαση».