Δανεικός στην Έβερτον ο Χάρισον

Δανεικός στην Έβερτον ο Χάρισον

Ιάσονας Τσίλης 15:26 - 14.08.2023

Στην απόκτηση του Τζακ Χάρισον απ' τη Λιντς, με τη μορφή δανεισμού προχώρησε η Έβερτον.

Την περαιτέρω ενίσχυση της συνέχισε η Έβερτον, ανακοινώνοντας τον Τζακ Χάρισον από τη Λιντς, υπό τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο.

Ο 26χρονος, πέρασε την Κυριακή (13/08) όλα τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και υπέγραψε το συμβόλαιο του τη Δευτέρα (14/08).

Αποτελεί το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα για την Έβερτον μετά τους Ντανζούμα, Άσλεϊ Γιανγκ και Τσερμίτι.

Ενδιαφέρον για τον παίκτη, υπήρξε και από την πλευρά της Άστον Βίλα, όμως οι «χωριάτες» δεν κατέθεσαν επίσημη πρόταση και αποσύρθηκαν από τη διεκδίκηση του Χάρισον. Αυτό συνέβη διότι, ο παίκτης ταλαιπωρείται από τραυματισμό, ο οποίος αναμένεται να τον αφήσει εκτός για τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Ο Άγγλος εξτρέμ, ανήκε στην Μάντσεστερ Σίτι από το 2018 ως το 2021, όμως δεν αγωνίστηκε ποτέ με τη φανέλα της, καθώς δόθηκε αρχικά δανεικός στη Μίντλεσμπρο και έπειτα στη Λιντς, με τα «παγώνια», να τον αγοράζουν έναντι περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ο Χάρισον αγωνίστηκε συνολικά πέντε χρόνια στο σύλλογο. Τα δύο πρώτα ήταν στην Championship, με τον ίδιο να συμβάλλει τα μέγιστα την σεζόν 2019-20, όταν και η ομάδα ανέβηκε στην Premier League μετά από 16 χρόνια.

Μετά την οριακή σωτηρία το 2022 την τελευταία αγωνιστική, η Λιντς δεν σήκωσε ξανά κεφάλι και μοιραία υποβιβάστηκε. Ο Τζακ Χάρισον ωστόσο αποτελούσε έναν απ' τους λίγους ποδοσφαιριστές επιπέδου Premier League για τα «παγώνια» και η απόδοση του ήταν σχεδόν πάντα υψηλή.

Το «Γκούντισον Παρκ» της Έβερτον γέμισε με πανό στήριξης για τον Ντέλε Άλι, μετά τη συγκλονιστική εξομολόγησή του (pic)
PREMIER LEAGUE

09:41 - 13.08.2023

Το «Γκούντισον Παρκ» της Έβερτον γέμισε με πανό στήριξης για τον Ντέλε Άλι, μετά τη συγκλονιστική εξομολόγησή του (pic)

Στην πρεμιέρα της Έβερτον στην Premier League για τη σεζόν 2023-24, οι φίλοι της ομάδας δεν ξέχασαν τον Ντέλε Άλι ο οποίος είχε συγκλονίσει ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με την εξομολόγησή του στον Γκάρι Νέβιλ.

Μετά τον υποβιβασμό της στην Championship, ήταν δύσκολο για την ομάδα να τον κρατήσει και όπως γίνεται σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, αναγκάστηκε να τον παραχωρήσει. Στην καριέρα του με τη φανέλα της Λιντς, ο Άγγλος πέτυχε 31 γκολ σε 190 αναμετρήσεις.