Πολύ κοντά σε αλλαγή ιδιοκτησίας η Έβερτον

Έβερτον

i

© Photo by Jake Kirkman - CameraSport/Getty Images

Πολύ κοντά σε αλλαγή ιδιοκτησίας η Έβερτον

Θάνος Λυμπερόπουλος • 11:22 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ που αυτή τη στιγμή «φλερτάρει» με τον υποβιβασμό, είναι πολύ κοντά στο να αλλάξει «χέρια», καθώς ο Φαρχάντ Μοσίρι αποφάσισε να δώσει τέλος στην ανεπιτυχή θητεία του.

Η Έβερτον, είναι μία από τις παλαιότερες αγγλικές ομάδες κι ιδρυτικό μέλος του πρώτου αγγλικού πρωταθλήματος το 1888. Μετράει εννέα πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα Αγγλίας, ενώ στο παλμαρέ της έχει κι ένα Κύπελλο Κυπελλούχων που το κατέκτησε το 1985.

Η ομάδα αν κι αυτή τη στιγμή, δύο αγωνιστικές πριν το μεγάλο φινάλε του πρωταθλήματος, «φλερτάρει» πολύ σοβαρά με τον πρώτο της υποβιβασμό μιας και δεν έχει πέσει ποτέ κατηγορία από τότε που ιδρύθηκε η Premier League το 1992, φαίνεται πως θα αλλάξει «χέρια».

Τα «ζαχαρωτά» είναι πολύ κοντά σε μια πώληση, με τον Φαρχάντ Μοσίρι να αποφασίζει πως πλεόν είναι η ώρα να αφήσει τον σύλλογο μετά το ανεπιτυχές πέρασμα που είχε. Η αμερικάνικη επενδυτική εταιρεία 777 Partners, σκοπεύει να δώσει τις 600 εκατομμύρια λίρες που ζητάει ο πρόεδρος της Έβερτον.

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή είναι η επικρατέστερη για την αγορά, με τον σύλλογο να βιάζεται να αλλάξει ιθύνοντες. Σύμφωνα με την Daily Mail, η προσφορά της 777 Partners εξαρτάται από το αν η Έβερτον θα παραμείνει και την επόμενη χρονιά στην πρώτη κατηγορία.

Με δύο αγωνιστικές να απομένουν, η ομάδα η Σον Ντάις βρίκσεται μία θέση πάνω απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού κι έχει να αντιμετωπίσει τις μαθηματικά αδιάφορες Γουλβς και Μπόρνμουθ. Λέστερ, Νότιγχαμ Φόρεστ και Λιντς παλεύουν επίσης να παραμείνουν στην κατηγορία, με την Σαουθάμπτον να είναι η μόνη σίγουρη προς το παρόν που θα αγωνίζεται στην Championship.

Η Νότιγχαμ του Μαρινάκη και άλλοι τρεις σύλλογοι της Premier League είναι έτοιμοι να μηνύσουν την Έβερτον
PREMIER LEAGUE

14:00 - 17.05.2023

Η Νότιγχαμ του Μαρινάκη και άλλοι τρεις σύλλογοι της Premier League είναι έτοιμοι να μηνύσουν την Έβερτον

Μια σειρά από συλλόγους της Premier League φέρεται να απειλούν να μηνύσουν την Έβερτον για 350 εκατομμύρια ευρώ σε περίπτωση που τα «ζαχαρωτά» αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Ωστόσο, υπάρχει κι άλλη μία επιλογή στο τραπέζι, αυτή της MSP Sports Capital, η οποία λέγεται ότι παραμένει το «κλειδί» για την ολοκλήρωση της εξαγοράς. Η αλλαγή ιδιοκτήσιας θα έδινε τέλος στη βαθιά απογοητευτική βασιλεία του Φαρχάρντ Μοσίτι στο «Γκούντισον Παρκ». Ο Μοσίρι και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν έχουν παρακολουθήσει αγώνες στην έδρα της Έβερτον πρόσφατα λόγω της κόντρας τους με τους οπαδούς, οι οποίοι βλέπουν τον σύλλογό τους να παλεύει με τον υποβιβασμό για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Η 777 Partners εδρεύει στο Μαϊάμι και έχει δείξει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στον αθλητισμό, όσο και στην ψυχαγωγία. Στο ποδόσφαιρο έχουν μερίδια και σε Τζένοα, Βάσκο Ντε Γκάμα, Σταντάρ Λιέγης και Σεβίλλη.