Το μαρτύριο δεν έχει τέλος για την Έβερτον: Κινδυνεύει με νέα αφαίρεση βαθμών

Έβερτον

i

© Photo by Jake Kirkman - CameraSport/Getty Images

Το μαρτύριο δεν έχει τέλος για την Έβερτον: Κινδυνεύει με νέα αφαίρεση βαθμών

Κώστας Τόπας 15:03 - 30.11.2023

Η Έβερτον μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με περαιτέρω αφαίρεση βαθμών λόγω άλλης υποτιθέμενης παραβίασης των οικονομικών κανόνων και βιωσιμότητας της Premier League.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Premier League επιβεβαίωσε την τιμωρία της Έβερτον με αφαίρεση δέκα βαθμών. Πλέον η ομάδα του Σον Ντάις υποχώρησε από την 14η στη 19η θέση του βαθμολογικού πίνακα και «φλερτάρει» με τον υποβιβασμό. Τα «ζαχαρωτά» ελπίζουν πως με την έφεση που θα καταθέσουν θα διαφοροποιηθεί άμεσα η κατάσταση.

Ωστόσο, η Έβερτον θα μπορούσε να αντιμετωπίσει περαιτέρω αφαιρέσεις αφού επιβεβαιώθηκε ότι οποιαδήποτε νέα παραβίαση των κανόνων πρέπει να αντιμετωπιστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου. Αυτό αναφέρουν οι «Times», οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα «ζαχαρωτά» πρέπει να υποβάλουν τους λογαριασμούς της από την σεζόν 2022/23 πριν από τις 31 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση προσθέτει ότι «βάσει των νέων κανονισμών που τέθηκαν το καλοκαίρι, οι άμεσες παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων θα αντιμετωπίζονται γρήγορα, ώστε να αντιμετωπίζονται πριν από το τέλος της σεζόν». Επομένως, υπάρχουν ανησυχίες ότι εάν χρησιμοποιηθεί το ίδιο σύστημα υπολογισμού, η Έβερτον «θα μπορούσε να βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με νέα τιμωρία».

Από την άλλη, ξκίνησαν κι επίσημα τα μπλεξίματα για την πρωταθλήτρια της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι, καθώς αναμένεται να δικαστεί για τις 115 φερόμενες παραβάσεις της νομοθεσίας του FFP στα τέλη του φθινοπώρου του 2024. Αυτό αναφέρει η «Daily Mail», η οποία υποστηρίζει ότι έχει οριστεί μια προσωρινή ημερομηνία για την δίκη των Πολιτών με μια ανεξάρτητη επιτροπή.