Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση: Σε δίκη η Σίτι για τις 115 κατηγορίες παραβίασης οικονομικών κανόνων της Premier League

Έρλινγκ Χάαλαντ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση: Σε δίκη η Σίτι για τις 115 κατηγορίες παραβίασης οικονομικών κανόνων της Premier League

Κώστας Τόπας 14:31 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:32 - 30.11.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι αναμένεται να δικαστεί για τις 115 φερόμενες παραβάσεις της νομοθεσίας του FFP στα τέλη του φθινοπώρου του 2024.

Ξεκίνησαν κι επίσημα τα μπλεξίματα για την πρωταθλήτρια της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι, καθώς αναμένεται να δικαστεί για τις 115 φερόμενες παραβάσεις της νομοθεσίας του FFP στα τέλη του φθινοπώρου του 2024. Αυτό αναφέρει η «Daily Mail», η οποία υποστηρίζει ότι έχει οριστεί μια προσωρινή ημερομηνία για την δίκη των Πολιτών με μια ανεξάρτητη επιτροπή. 

Σε αυτό που υπόσχεται να είναι μια στιγμή ορόσημο για το αγγλικό ποδόσφαιρο, η υπερδύναμη που ανήκει στο Άμπου Ντάμπι θα πρέπει να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις 115 παραβιάσεις που συνέβησαν μεταξύ της σεζόν 2009/10 και 2017/18. Οι οπαδοί ήταν επικριτικοί για την καθυστέρηση ως προς το γιατί η Σίτι δεν οδηγήθηκε σε δίκη νωρίτερα, δεδομένης της έκτασης των φερόμενων κατηγοριών. Και αυτή η πίεση έχει κλιμακωθεί από τη στιγμή που στην Έβερτον αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί στην Premier League για μία κατηγορία υπερβολικών δαπανών μεταξύ 2018/19 και 2021/22.

Η «Daily Mail» ανέφερε ότι η έρευνα συγκεντρώνει τώρα καταθέσεις μαρτύρων από αυτούς που σχετίζονται με την υπόθεση των αδικημάτων της Σίτι. Ωστόσο, όποιος περιμένει μια γρήγορη απόφαση για την τύχη της Σίτι μπορεί να απογοητευτεί. Μάλιστα, η τελική ετυμηγορία ενδέχεται να μην δημοσιοποιηθεί μέχρι το τέλος της σεζόν 2024/25.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Σίτι θα ακολουθούσε περαιτέρω προσφυγές σε περίπτωση που η ανεξάρτητη επιτροπή καταλήξει σε συμπέρασμα που ο σύλλογος θεωρούσε άδικο. Ωστόσο, έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) δεν θα είναι η οδός προσφυγής σε αυτήν την περίπτωση. Η Σίτι είχε προηγουμένως διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η οποία ανατράπηκε επιτυχώς από το CAS το 2020, αφού η UEFA κατηγόρησε τον σύλλογο για παραβίαση των νόμων του FFP.

Οι κατηγορίες εναντίον της Σίτι σχετίζονται με ανησυχίες σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου, τη νομιμότητα των χορηγιών και την προέλευση της χρηματοδότησης. Ο σύλλογος έχει επίσης κατηγορηθεί ότι αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους ανακριτές, αν και η Σίτι αρνείται εδώ και καιρό οποιαδήποτε αδικοπραγία από τότε που άνοιξε για πρώτη φορά η υπόθεση το 2018.

Ο Μέσι παρακαλούσε τον Γκουαρδιόλα να πάει στην Σίτι όταν έφυγε από την Μπαρτσελόνα - Ο αποκαλυπτικός διάλογος τους
PREMIER LEAGUE

15:33 - 29.11.2023

Ο Μέσι παρακαλούσε τον Γκουαρδιόλα να πάει στην Σίτι όταν έφυγε από την Μπαρτσελόνα - Ο αποκαλυπτικός διάλογος τους

Το φως της δημοσιότητας είδε ένας διάλογος μεταξύ Λιονέλ Μέσι και Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον Αργεντινό αστέρα να παρακαλάει τον Καταλανό τεχνικό να τον πάρει μαζί του στη Μάντσεστερ Σίτι, λίγο πριν αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα.

Πολλοί αναμένουν σοβαρή τιμωρία δεδομένου ότι η Έβερτον έλαβε διψήφια ποινή πόντων επειδή ξόδεψε κάτι λιγότερο από 20 εκατομμύρια λίρες πάνω από τον προϋπολογισμό της σε διάστημα τριών ετών. Η φύση των οικονομικών της Σίτι έχει εξεταστεί σε μεγάλο βαθμό από τότε που η City Football Group που ανήκει στο Άμπου Ντάμπι αγόρασε τον σύλλογο το 2008, εγκαινιάζοντας μια άνευ προηγουμένου εποχή επιτυχίας.