Εγκρίθηκε η μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου με τις προσωρινές αποβολές

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©GettyImages

Εγκρίθηκε η μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου με τις προσωρινές αποβολές

Κώστας Τόπας 13:48 - 30.11.2023

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η γαλλική κι έγκυρη «Equipe» η IFAB έγκρινε τη διενέργεια δοκιμών για προσωρινή αποβολή σε ποδοσφαιρικούς αγώνες!

Στο τραπέζι του οργάνου που ρυθμίζει τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου ήταν εδώ κι αρκετό διάστημα οι προσωρινές αποβολές, η τιμωρία των παικτών που πλησιάζουν τον διαιτητή, με εξαίρεση τον αρχηγό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για χρησιμοποίηση κίτρινης κάρτας η οποία θα «τιμωρεί» τις αντιδράσεις των παικτών προς τον διαιτητή και θα τους αναγκάζει σε δεκάλεπτη αποβολή απ’ τον αγωνιστικό χώρο! Κι αυτό έρχεται εν μέσω μιας αυξανόμενης επιθυμίας να αντιμετωπιστούν οι κακές συμπεριφορές στο ποδόσφαιρο, με μόνο τη φετινή Premier League να βλέπει ήδη 88 κίτρινες κάρτες για διαφωνίες προς το πρόσωπο του διαιτητή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η γαλλική κι έγκυρη «Equipe» η IFAB έγκρινε τη διενέργεια δοκιμών για προσωρινή αποβολή σε ποδοσφαιρικούς αγώνες! Η ιδέα αναμένεται να λάβει χώρα για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2024. Η θέσπιση του νέου κανονισμού συζητήθηκε στην ετήσια συνάντηση (ABM) της IFAB, του οργάνου που θεσπίζει τους κανόνες του ποδοσφαίρου, η οποία επικεντρώθηκε σε μέτρα για τη βελτίωση της συμπεριφοράς των παικτών και των προπονητών και την αύξηση σεβασμού προς τους διαιτητές του αγώνα.

Προσωρινές αποβολές και νέος κανόνας οφσάιντ: Τι μπορεί να αλλάξει στο ποδόσφαιρο την επόμενη σεζόν
PREMIER LEAGUE

09:15 - 19.11.2023

Προσωρινές αποβολές και νέος κανόνας οφσάιντ: Τι μπορεί να αλλάξει στο ποδόσφαιρο την επόμενη σεζόν

H επόμενη συνεδρίαση της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB), που είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του 2024, ενδέχεται να εγκρίνει νέους κανόνες ποδοσφαίρου, ορισμένοι από τους οποίους ενδέχεται να τεθούν σε ισχύ τη σεζόν 2024/25.

Τέλος, η ABM θα προτείνει στην ετήσια γενική συνέλευση, στις 2 Μαρτίου 2024, να συμπεριλάβει στους κανόνες του παιχνιδιού ότι ο διαιτητής θα κοινοποιεί την απόφασή του στο τέλος του ελέγχου VAR.