Έξαλλος ξανά με τη διαιτησία ο Αρτέτα: «Οι φάσεις ήταν ξεκάθαρες»

Μικέλ Αρτέτα

i

©printscreen

Έξαλλος ξανά με τη διαιτησία ο Αρτέτα: «Οι φάσεις ήταν ξεκάθαρες»

Κώστας Τσιακλής 09:33 - 10.12.2023

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, ήταν έξαλλος με τη διαιτησία στην ήττα της ομάδας του από την Άστον Βίλα.

Άστον Βίλα και Άρσεναλ συγκρούστηκαν στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Premier League. Νικήτρια αναδείχθηκε τελικά η ομάδα του Ουνάι Έμερι που επικράτησε με 1-0 και πανηγύρισε την 15η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ συλλόγου. Κάπως έτσι οι «χωριάτες» εδραιώθηκαν στην 3η θέση και βρίσκονται στο -2 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ που ανέβηκε στην κορυφή μετά την ήττα των «κανονιέρηδων».

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, (που παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα αφού ήταν τιμωρημένος) ήταν για ακόμα μια φορά έξαλλος με τη διαιτησία. Ο Ισπανός διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι του Ντόουγκλας Λουίζ στον Γκάμπριελ Ζεσούς αλλά και για το ακυρωθέν γκολ του Κάι Χάβερτς. Ο Αρτέτα χαρακτήρισε τις δύο φάσεις ως ξεκάθαρες και προφανείς. 

«Αυτό εννοώ, είναι ξεκάθαρες και προφανείς. Αυτή είναι η γνώμη μου, μόνο αυτό μπορώ να πω. Δεν θα μιλήσω άλλο γι' αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όσο αφορά το παιχνίδι ο Αρτέτα δήλωσε πως η ομάδα του ήταν καλύτερη και θα έπρεπε να κερδίσει το ματς ωστόσο δεν ήταν αποτελεσματική στην αντίπαλη περιοχή. «Είμαι πραγματικά περήφανος για τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα σε αυτό το γήπεδο εναντίον αυτής της ομάδας. Αξίζαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά πρέπει να είμαστε καλύτεροι στα κουτιά και τα πράγματα πρέπει επίσης να πάνε όπως πρέπει. Αυτό ήταν ένα από τα πράγματα που στοίχησαν (η αποτυχία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα).

Σε κατάσταση «σοκ» ο Τεν Χαχ: Εμεινε μόνος του να κοιτάει το κενό μετά την βαριά ήττα από την Μπόρνμουθ (vid)
PREMIER LEAGUE

08:33 - 10.12.2023

Σε κατάσταση «σοκ» ο Τεν Χαχ: Εμεινε μόνος του να κοιτάει το κενό μετά την βαριά ήττα από την Μπόρνμουθ (vid)

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ τεν Χαχ δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι η ομάδα του γνώρισε ταπεινωτική ήττα με 3-0 στο «Ολντ Τράφορντ» από την Μπόρνμουθ.

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε λίγο τον έλεγχο, δώσαμε τη μπάλα, μπήκαμε για να επιτεθούμε στην μπάλα πολύ γρήγορα γιατί μπαίνεις στον πειρασμό να ρίξεις την μπάλα στην πλάτη της άμυνας με τον τρόπο που αμύνονται με τη γραμμή ψηλά, αλλά θα μπορούσαμε να το κάνουμε λίγο καλύτερα. Είναι εκεί (η Άστον Βίλα) και με το εντός έδρας ρεκόρ που έχουν, αξίζουν πλήρως να είναι εκεί γιατί όταν κερδίζουν τόσα παιχνίδια στο σπίτι τους αξίζουν τα εύσημα».

Sportal Sunday Live: Ανικανότητα ή λύση; Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και τι θα γίνει με την Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!