Ο λόγος που ο Ντεσάν δεν ξεκίνησε βασικό τον Εμπαπέ κόντρα στην Ελλάδα

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Intime

Ο λόγος που ο Ντεσάν δεν ξεκίνησε βασικό τον Εμπαπέ κόντρα στην Ελλάδα

Κώστας Τόπας 11:07 - 22.11.2023

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν πήρε φανέλα βασικού κόντρα στην Ελλάδα και ο Ντιντιέ Ντεσάν εξήγησε το σκεπτικός της απόφασής του.

Η Ελλάδα έκλεισε θετικά τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2024, παίρνοντας τον βαθμό (2-2) κόντρα στη Γαλλία και πλέον στρέφει την προσοχή της στον ημιτελικό των playoffs απέναντι στο Καζακστάν. Ο αγώνας απέναντι στους «τρικολόρ» δεν είχε βαθμολογική σημασία αφού οι Γάλλοι είχαν ήδη προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Γι' αυτό και ο Κιλιάν Εμπαπέ, παρά το γεγονός ότι την περασμένη αγωνιστική έκανε χατ-τρικ σε γκολ κι ασίστ κόντρα στο Γιβραλτάρ, αποδεικνύοντας ότι είναι σε τρομερή φόρμα, δεν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα της εθνικής του ομάδας, απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Πάντως, ο Ντιντιέ Ντεσάν είχε την εξήγηση, με τον Γάλλο Ομοσπονδιακό τεχνικό να αναφέρει στη συνέντευξη Τύπου τον λόγο, για τον οποίο δεν θέλησε να ρισκάρει με τον 24χρονο επιθετικό.

«Αυτό ήταν μέρος των συζητήσεων που είχα με τους παίκτες. Τον Εμπαπέ και με τους υπόλοιπους. Κάνω ό,τι μπορώ για να προστατεύσω τους παίκτες που συμμετέχουν σε έναν αγώνα την Παρασκευή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντεσάν, αναφερόμενος στην αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μονακό (24/11, 22:00) για την 13η αγωνιστική της Ligue 1.

Ο Εμπαπέ και οι «φουσκωτοί»: Δείτε τον Γάλλο σταρ να φεύγει από την «OPAP Arena» από άλλη έξοδο και με μεγάλη ασφάλεια (vids)
EURO

10:32 - 22.11.2023

Ο Εμπαπέ και οι «φουσκωτοί»: Δείτε τον Γάλλο σταρ να φεύγει από την «OPAP Arena» από άλλη έξοδο και με μεγάλη ασφάλεια (vids)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν απλησίαστος (κυριολεκτικά) κατά την εξαιρετικά σύντομη παρουσία του στη μικτή ζώνη της «OPAP Arena», μετά την ολοκλήρωση του Ελλάδα-Γαλλία.

Από την πλευρά του, ο Εμπαπέ αποθέωσε τον προπονητή του λέγοντας: «Η δίψα του για νίκες. Έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που τους άρεσε να κερδίζουν, αλλά όχι πολλούς που ξέρουν πώς να το μεταδώσουν. Και ο Ντιντιέ Ντεσάν τα έχει και τα δύο», είπε χαρακτηριστικά ο 24χρονος επιθετικός στο «TF1».