Έμερι και Τσάμπι Αλόνσο κάνουν το θαύμα τους το Πάσχα με Άστον Βίλα και Λεβερκούζεν

Ουνάι Έμερι & Τσάμπι Αλόνσο

i

PrtScr

Έμερι και Τσάμπι Αλόνσο κάνουν το θαύμα τους το Πάσχα με Άστον Βίλα και Λεβερκούζεν

Κώστας Τόπας 09:47 - 14.04.2023

Οι προπονητές της Άστον Βίλα και της Λεβερκούζεν έβγαλαν τις ομάδες τους από τα κάρβουνα κι έκαναν τους φιλάθλους τους να ονειρεύονται έξοδο στην Ευρώπη!

Ο Ουνάι Έμερι και ο Τσάμπι Αλόνσο έκαναν τα μαγικά τους στο τιμόνι της Άστον Βίλα και της Μπάγερ Λεβερκούζεν, αντίστοιχα. Και οι δύο ανέλαβαν τις ομάδες τους σε μια ευαίσθητη στιγμή και κατάφεραν να τους βγάλουν από τα κάρβουνα και να ελπίζουν πλέον στην έξοδο στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Έμερι ο θαυματουργός

Ο Έμερι επικρίθηκε όταν αποχώρησε από την Βιγιαρεάλ στις 24 Οκτωβρίου του 2022 για να αναλάβει την Άστον Βίλα, η οποία εκείνη την εποχή ήταν 15η στην βαθμολογία της Premier League, τρεις βαθμούς πάνω από τον υποβιβασμό. Ο 51χρονος Ισπανός δεν το σκέφτηκε δύο φορές και έφτιαξε τις βαλίτσες του για να πάρει τη σκυτάλη από τον Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος δεν πέτυχε τους αναμενόμενους στόχους.

Με την έναρξη των καθηκόντων του στους «χωριάτες ο Έμερι έδειξε ήδη τι είναι ικανός κάνει, μιας και οδήγησε την Άστον Βίλα σε νίκη απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα (3-1). Μετά από αυτή τη νίκη, υπήρξαν άλλες 10 νίκες και άλλες δύο ισοπαλίες στα 17 παιχνίδια της Premier League που έχει κάτσε στον πάγκο της Βίλα.

Άστον Βίλα: Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος χάρη στον Ουνάι Έμερι (vids)
PREMIER LEAGUE

12:02 - 04.04.2023

Άστον Βίλα: Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος χάρη στον Ουνάι Έμερι (vids)

Ο Ουνάι Έμερι έχει καταφέρει μέσα σε ένα διάστημα 3,5 μηνών να «μεταμορφώσει» την Άστον Βίλα, να κοιτάει στα μάτια τους πρωτοπόρους, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι και να στοχεύει στην Ευρώπη από εκεί που οι «χωριάτες» ήταν κοντά στο χείλος του γκρεμού. Τον υποβιβασμό...

Επιπλέον, οι «χωριάτες» είναι πλέον έκτοι, μία θέση που τους δίνει το εισιτήριο για το Europa League τη νέα σεζόν, μετά από ένα τρομερό σερί έξι νικών και μια ισοπαλία στα τελευταία 7 παιχνίδια (19 στους 21 βαθμούς), ενώ το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι ο Έμερι δεν έχει χάσει στο πρωτάθλημα από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο Τσάμπι Αλόνσο το κλειδί στη Λεβερκούζεν

Η δουλειά του Τσάμπι Αλόνσο στο τιμόνι της Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι ακόμα καλύτερη από αυτή του Έμερι. Ανέλαβε την ομάδα στην προτελευταία θέση και αυτή τη στιγμή βαδίζει στην έκτη θέση που οδηγεί στο Conference League την επόμενη σεζόν. Ο Ισπανός ανέλαβε τα ηνία των «ασπιρινών» στις αρχές Οκτωβρίου και ξεκίνησε την καριέρα την πορεία του με το δεξί μιας κι επικράτησε 4-0 της Σάλκε. Έκτοτε έχει 12 νίκες και δύο ισοπαλίες σε 19 παιχνίδια πρωταθλήματος με τη γερμανική ομάδα.

Ο Τσάμπι Αλόνσο και η Λεβερκούζεν βρίσκονται στα καλύτερά τους, συνδέοντας πέντε σερί νίκες και μια ισοπαλία (16 στους 18 πόντους) και όπως ο Έμερι, δεν έχουν ηττηθεί στην Bundesliga από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Και οι δύο προπονητές έχουν δουλέψει σκληρά για να αναβιώσουν δύο ομάδες που ήταν έτοιμες για... κατάρρευση και σήμερα ονειρεύονται την έξοδο στην Ευρώπη!