Οι ομάδες της Premier League δεν θα έχουν πλέον χορηγία τυχερών παιχνιδιών στις φανέλες τους

Άντονι - Νταν Μπερν

i

© Eddie Keogh/Getty Images/Ideal Images

Οι ομάδες της Premier League δεν θα έχουν πλέον χορηγία τυχερών παιχνιδιών στις φανέλες τους

Θάνος Λυμπερόπουλος • 17:33 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Η Premier League ανακοίνωσε ότι οι σύλλογοι θα απαγορεύεται να έχουν εταιρείες τυχερών παιχνιδιών ως χορηγούς στις φανέλες τους.

Σε μια ιδιαίτερη κίνηση προχώρησε η Premier League, η οποία γίνεται η πρώτη κατηγορία στο Ηνωμένο Βασίλειο που απαγορεύει στις ομάδες να έχουν πάνω στη φανέλα τους χορηγία από εταιρεία τυχερών παιχνιδιών.

Προς το παρόν, οκτώ ομάδες που παίζουν στην πρώτη κατηγορία έχουν λογότυπα επιχειρήσεων τζόγου στις φανέλες τους, συμπεριλαμβανομένων των Νιούκαστλ, Γουέστ Χαμ και Έβερτον. Η απαγόρευση αυτή δε θα τεθεί σε ισχύ αμέσως λόγω των συνεχιζόμενων συμφωνιών χορηγίας, αλλά θα ξεκινήσει απ΄ την σεζόν 2025-26.

Η ανακοίνωση της Premier League αναφέρει:

«Η ανακοίνωση ακολουθεί μια εκτεταμένη διαβούλευση με τη Λίγκα, τους συλλόγους της και το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού ως μέρος της συνεχιζόμενης επανεξέτασης της ισχύουσας νομοθεσίας για τα τυχερά παιχνίδια από την κυβέρνηση.

Η Premier League συνεργάζεται επίσης με άλλα αθλήματα για την ανάπτυξη ενός νέου κώδικα για την υπεύθυνη χορηγία τζόγου. Για να βοηθηθούν οι σύλλογοι με τη μετάβασή τους από τη χορηγία τυχερών παιχνιδιών με τη φανέλα, η συλλογική σύμβαση θα ξεκινήσει στο τέλος της σεζόν 2025/26».

Οι Μπόρνμουθ, Μπρέντφορντ, Φούλαμ, Λιντς και Σαουθάμπτον χρηματοδοτούνται επίσης από εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και θα πρέπει να αναζητήσουν έναν νέο κύριο χορηγό.