Εμπαπέ: «Ήξερα μετά τον τελικό του Μουντιάλ ότι έχασα το βραβείο της Χρυσής Μπάλας, την άξιζε ο Μέσι»

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©intime

Εμπαπέ: «Ήξερα μετά τον τελικό του Μουντιάλ ότι έχασα το βραβείο της Χρυσής Μπάλας, την άξιζε ο Μέσι»

Δημήτρης Χούπης 21:44 - 17.11.2023

Ο Κιλιάν Εμπαπέ παραδέχτηκε πως ο Λιονέλ Μέσι άξιζε τη Χρυσή Μπάλα, ενώ την ίδια ώρα σχολίασε πως μετά τον τελικό του Μουντιάλ ήξερε πως έχασε το βραβείο.

Ο Μέσι πριν από περίπου δύο εβδομάδες πήρε την όγδοη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, αφήνοντας πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος μετράει πέντε Χρυσές Μπάλες. Δεύτερος στη ψηφοφορία βγήκε ο Έρλινγκ Χάαλαντ της Μάντσεστερ Σίτι και τρίτος ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Γάλλος λοιπόν έκανε δηλώσεις στην Equipe και σχολίασε πως ο Αργεντινός σταρ άξιζε το βραβείο, αφού κατέκτησε το Μουντιάλ με την Εθνική Αργεντινής. Στον συγκεκριμένο τελικό μάλιστα ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε ό, τι ήθελε, αφού πέτυχε χατ τρικ, ωστόσο τα τρία γκολ που έβαλε δεν έφταναν. 

Στη διαδικασία των πέναλτι οι παίκτες της «αλμπισελέστε» ήταν πιο ψύχραιμοι και κατέκτησαν το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της. Κάπως έτσι ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν σχολίασε πως αμέσως μετά τον χαμένο τελικό ήξερε πως το βραβείο της Χρυσής Μπάλας δεν υπήρχε περίπτωση να το κερδίσει. 

Αναλυτικά όσα είπε: 

Στα τελικά του Euro η Αλβανία παρά την ισοπαλία - Έμεινε «ζωντανό» το Καζακστάν με τη νίκη επί του Σαν Μαρίνο
EURO

20:57 - 17.11.2023

Στα τελικά του Euro η Αλβανία παρά την ισοπαλία - Έμεινε «ζωντανό» το Καζακστάν με τη νίκη επί του Σαν Μαρίνο

Η Αλβανία πήρε τον βαθμό κόντρα στη Μολδαβία (1-1) και παράλληλα εξασφάλισε το εισιτήριο για το Euro 2024. Το Καζακστάν λίγο νωρίτερα επικράτησε με 3-1 του Σαν Μαρίνο και παραμένει «ζωντανό» για την υπόθεση πρόκριση.

«Ο Μέσι έπρεπε να την κερδίσει, κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι ένας από τους σπουδαιότερους στην ιστορία, αν όχι ο καλύτερος για μένα.

Ο Χάαλαντ είχε μια υπέροχη σεζόν, αλλά και εγώ. Όμως, δεν ζυγίσει τόσο, όσο να κατακτάς ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου ήξερα ότι είχα χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και τη Χρυσή Μπάλα επίσης. Ο Μέσι την άξιζε».