Οι Galacticos ξανάρχονται: Με τον Εμπαπέ η Ρεάλ ετοιμάζει την «τέλεια» ομάδα

Οι Galacticos ξανάρχονται: Με τον Εμπαπέ η Ρεάλ ετοιμάζει την «τέλεια» ομάδα

Κώστας Τόπας 07:00 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:07 - 17.02.2024

Με την πολύ πιθανή ένταξη του Κιλιάν Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης, οι «μερένχες» θα ξεκινήσουν την επόμενη σεζόν με μια πολύ δυνατή ομάδα στα χαρτιά, που θυμίζει αυτή των Galacticos της εποχής Ζιντάν, Φίγκο και Μπέκαμ.

Ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του Καρίμ Μπενζεμά, του τελευταίου μέλους του «BBC» που συγκλόνισε τη δεκαετία του 2010, η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στα πρόθυρα να χτίσει μια νέα ομάδα τιτάνων. Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Κιλιάν Εμπαπέ από την Παρί Σεν Ζερμέν στο τέλος της σεζόν πυροδότησε αμέσως την Ισπανία, η οποία δεν βλέπει άλλο σενάριο από την υπογραφή του αρχηγού της εθνικής Γαλλίας στους «μερένχες» αυτό το καλοκαίρι.

Αστέρια σε κάθε γραμμή

Με την προοπτική να έχει στις τάξεις του τον 25χρονο επιθετικό, η Ρεάλ Μαδρίτης θα πρόσθετε άλλο ένα όπλο σε ένα ήδη καλά εξοπλισμένο «οπλοστάσιο». Στο μέτωπο της επίθεσης, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είναι εξοπλισμένη με τα Βραζιλιάνικα αστέρια, Βινίσιους και Ροντρίγκο, ενώ ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, σε μια πιο απομακρυσμένη κεντρική θέση, έχει ήδη μια υπέροχη σεζόν, την πρώτη του στο «Μπερναμπέου». 

Ο Άγγλος διεθνής μέσος έχει αυτή τη στιγμή 20 γκολ και 8 ασίστ σε 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που είναι ήδη μακράν το καλύτερο στην καριέρα του. Χωρίς να ξεχνάμε τον ερχομό του «wonderkid» Έντρικ, που αποκτήθηκε από τους Μαδριλένους για σχεδόν 70 εκατομμύρια ευρώ, τον ερχόμενο Ιούλιο όταν θα είναι 18 ετών.

Εάν οι «βράχοι» του συλλόγου, Τόνι Κρόος και Λούκα Μόντριτς φτάσουν στο τέλος του συμβολαίου τους στο τέλος της σεζόν και είναι ακόμα πολύ μακριά από το να είναι σίγουροι για τη συνέχιση της περιπέτειας του στη Ρεάλ, η μεσαία γραμμή της ομάδας είναι πολύ καλά χτισμένη. Κι αυτό διότι υπάρχουν οι Γάλλοι Ορελιέν Τσουαμενί και Εντουάρντο Καμαβινγκά, οι οποίοι είναι ήδη οι αστέρες της εθνικής Γαλλίας και πρωταγωνιστούν στους «μερένχες». Φυσικά, από τον άξονα δεν μπορεί να λείπει και ο συμπαγής Φεντερίκο Βαλβέρδε και οι πολλά υποσχόμενοι Μπραχίμ Ντίας και Αρντά Γκιουλέρ.

Ο Τιμπό Κουρτουά θα παραμείνει κάτω από τα γκολπόστ και θα συνεχίσει να είναι ο φύλακας «άγγελος» της Ρεάλ, μόλις αναρρώσει από τη ρήξη χιαστού. Με τους Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Φερλάντ Μεντί και Ντάνι Καρβαχάλ, η άμυνα έχει επίσης ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της, μεταξύ νεότητας και εμπειρίας.

Η διαχείριση του Αντσελότι και ο Εμπαπέ

Με αυτό το πλήθος ταλέντων, ο Κάρλο Αντσελότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με το πρόβλημα ενός πλούσιου ρόστερ και θα πρέπει να ικανοποιήσει τους πάντες αποφεύγοντας όσο το δυνατόν περισσότερο κάθε πιθανή αναταραχή. Ο Κιλιάν Εμπαπέ που συνήθιζε να παίζει στην αριστερή πλευρά στην εθνική Γαλλίας και περιστασιακά στην Παρί Σεν Ζερμέν, θα πρέπει να επικεντρωθεί ιδιαίτερα στη θέση του σέντερ φορ.

Πράγματι, ο Βινίσιους είναι πολύ πιο συνηθισμένος να παίζει στα «φτερά» της επίθεσης, ακόμα κι αν πρέπει να παίζει ως σέντερ φορ αυτή τη σεζόν, ελλείψει σίγουρου επιθετικού στην ομάδα του σε αυτή τη θέση. Η άφιξη άλλων προσλήψεων θα μπορούσε επίσης να αναγκάσει τον Ιταλό προπονητή να διαφοροποιήσει τα συστήματα ή τις θέσεις των παικτών του. 

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αλλάξει την ομάδα του, ιδιαίτερα τη σεζόν 2024-2025, το ημερολόγιο της οποίας θα είναι ακόμα πιο γεμάτο με τις νέες φόρμουλες του Champions League και του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων, χωρίς να ξεχνάει ότι κάποιοι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. και να είναι διαθέσιμο αργότερα.

Εάν τα σημερινά αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης μάλλον γλιτώσουν από τσακωμούς, η διαχείριση των εγωισμών θα είναι επίσης μια από τις μελλοντικές προκλήσεις για τη μελλοντική ομάδα των «μερένχες». Ειδικά από τη στιγμή που η ένταξη ενός αστέρας την ίδια ομάδα δεν ήταν πάντα καλό για τους Μαδριλένους.

Το κακό παράδειγμα των Galacticos

Μεταξύ 2003 και 2005, ο Φλορεντίνο Πέρεθ δοκίμασε κάτι τρελό βάζοντας τους Λουίς Φίγκο, Ντέιβιντ Μπέκαμε, Ρονάλντο και Ζινεντίν Ζιντάν να παίζουν μαζί και δημιούργησε την ομάδα των Galacticos. Οι τέσσερις σούπερ σταρ αποτύγχαναν όμως να βρουν ο ένας τον άλλον μέσα στο γήπεδο και η συλλογικότητα παρεμποδίζεται από τον ατομικισμό της τετράδας, που συμπληρώνεται από τους Ραούλ και Μάικλ Όουεν

Μισθός, διάρκεια συμβολαίου και «αστρονομικά» μπόνους: Τι περιμένει τον Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης
LA LIGA

13:32 - 16.02.2024

Μισθός, διάρκεια συμβολαίου και «αστρονομικά» μπόνους: Τι περιμένει τον Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Κιλιάν Εμπαπέ φαίνεται πιο κοντά από ποτέ στην Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία μετά από ένα τεράστιο κύκλο διαπραγματεύσεων είναι έτοιμη να εντάξει στο δυναμικό της τον 25χρονο Γάλλο διεθνή αστέρα και μάλιστα ως ελεύθερο.

Τόσο πολύ που η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κέρδισε κανέναν τίτλο κατά τη διάρκεια αυτών των δύο σεζόν, επισπεύδοντας την αποχώρηση του θρυλικού προέδρου, ο οποίος θα επέστρεφε στη θέση του το 2009.