Ο Εμπαπέ μίλησε για όλους και για όλα εκτός από το μέλλον του στην Παρί (vid)

Κιλιάν Εμπαπέ

i

PrtScr

Ο Εμπαπέ μίλησε για όλους και για όλα εκτός από το μέλλον του στην Παρί (vid)

Κώστας Τόπας 09:56 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 12.07.2023

Ο Κιλιάν Εμπαπέ παραχώρησε συνέντευξη σε αφρικανικό Μέσο μιλώντας για τον ρατσισμό, την κοινωνική του δράση αλλά και για τα σχέδια που έχει όταν φτάσει η στιγμή της απόσυρσης του από την ενεργό δράση, χωρίς ωστόσο να κάνει καμία αναφορά για το μέλλον του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έδωσε μια συνέντευξη στο «NCI» στην οποία έκανε ανασκόπηση των δραστηριοτήτων αλληλεγγύης του εκτός ποδοσφαίρου και, επιπλέον, ασχολήθηκε με ευαίσθητα θέματα όπως ο ρατσισμός.

Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, ο 24χρονος Γάλλος αστέρας δεν είπε ούτε λέξη για την προσωπική του κατάσταση στην Παρί αλλά ούτε και για μια πιθανή άφιξη στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η συνέντευξη συμφωνήθηκε με όρους που σεβάστηκαν τόσο το κανάλι της Ακτής Ελεφαντοστού όσο και ο παίκτης.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα, πρέπει να βρούμε την καλύτερη φόρμουλα. Το 2023 είναι αδύνατο να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε κάποιον προσωπικά για να ενεργήσει. Η τελευταία περίπτωση ήταν ο Βινίσιους, αλλά υπάρχουν πολλές περισσότερες περιπτώσεις. Η πόρτα δεν πρέπει να μείνει ανοιχτή σε αυτές τις συμπεριφορές», ανέφερε αρχικά ο Κιλιάν Εμπαπέ στη συνέντευξή του για να αναφερθεί στη συνέχεια στη στιγμή που θα πρέπει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

«Θα είναι ήδη ικανοποίηση όταν εκείνη τη στιγμή ανακοινώσω την απόσυρσή μου γιατί πιστεύω ότι μέχρι τότε θα είμαι πολύ κουρασμένος. Αλλά μέχρι τότε θέλω να αξιοποιήσω τα πάντα να πω ότι διασκέδασα, ότι κέρδισα πολλούς τίτλους και ότι έγραψα ιστορία. Νομίζω ότι εκείνη τη στιγμή, δεν θα κοιτάζω πίσω, θα μπορούσα να το κάνω και να σκεφτώ λίγο από όλα όσα θα έκανα. Αλλά ακόμα δεν είμαι σε αυτή τη στιγμή τώρα».

Ο Εμπαπέ και το μέλλον των παιδιών του

«Έζησα όλη μου τη ζωή στη Γαλλία, αλλά ο γιος μου μπορεί να είναι διαφορετικός. Εάν ζω στο Καμερούν, ο γιος μου θα αγαπήσει περισσότερο το Καμερούν, αλλά αν είναι στη Γαλλία, θα είναι με τη Γαλλία. Δεν θα πάρω αποφάσεις για αυτόν, δεν θα ου πω τι θα κάνει ή τι δεν πρέπει να κάνει».

Η επίσκεψη στη χώρα του πατέρα του

«Έχω πολλά πράγματα να κάνω στο Καμερούν, με το ίδρυμά μου, την οικογένειά μου... Ψάχνω έναν τρόπο να συνεισφέρω. Θέλωεπίσης  να κάνω πολλά πράγματα για να κάνω τη Γαλλία ξανά ευτυχισμένη. Έχουμε φτιάξει ένα σχολείο για κωφάλαλους. Θέλουμε να εμπλακούμε, έχουμε πολλά περισσότερα έργα. Είναι σημαντικό για μένα, αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ. Θέλω να το κάνω μόνος μου.

Για να βοηθήσουμε, δεν υπάρχουν σύνορα. Εάν όλοι κάνουμε το μέγιστο από ό,τι μπορούμε, δεν πρόκειται να σώσουμε τον κόσμο, αλλά είναι σημαντικό να κάνουμε το μέγιστο , καλά έργα που έχουν αντίκτυπο. Δεν είμαι ο μόνος παίκτης που βοηθάει. Θέλω να έχω επιρροή. Πολλές φορές οι παίκτες δεν κάνουν πράγματα, αλλά δεν είναι επειδή δεν θέλουν, είναι λόγω έλλειψης γνώσεων. Είναι η καταγωγή μου, αν και δεν έχω έρθει πολύ εδώ . Είμαι πάντα χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Κοιτάζω το CAN, έχω φίλους σε αφρικανικές ομάδες. Είμαι πάντα σε επιφυλακή, η καρδιά μου είναι κοντά στην Αφρική»

Η ανάπτυξη του αφρικανικού ποδοσφαίρου

«Υπάρχει μεγάλη εξέλιξη στο αφρικανικό ποδόσφαιρο. Υπήρχε μια υπεροχή πριν από αυτή δεν υπάρχει πια. Βλέπουμε το Μαρόκο στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Τυνησία μας κέρδισε στη φάση των ομίλων... ομάδες υψηλής ποιότητας, παίκτες από ομάδες από όλο τον κόσμο, το επίπεδο ανεβαίνει κάθε χρόνο. Βλέπουμε ότι έχουν υψηλό επίπεδο. 

Προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου για τον Εμπαπέ: Οι ημερομηνίες που θα κρίνουν το μέλλον του στην Παρί Σεν Ζερμέν
LIGUE 1

09:38 - 11.07.2023

Προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου για τον Εμπαπέ: Οι ημερομηνίες που θα κρίνουν το μέλλον του στην Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πρόκειται να συμμετάσχει στην προετοιμασία της Παρί Σεν Ζερμέν σε επτά ημέρες, να ταξιδέψει στην Ιαπωνία στις 22 Ιουλίου κι αν μέχρι τότε δεν επιλυθεί η κατάσταση σχετικά με το μέλλον του, τότε οι Παριζιάνοι καλούνται να πάρουν μία δύσκολη απόφαση.

Πολύ σεβασμό για αυτές τις ομάδες. Υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες, όπως ο Σαλάχ, ο Σάντιο Μανέ, ο Χακίμι ... παίζουν στις καλύτερες ομάδες στον κόσμο».