Προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου για τον Εμπαπέ: Οι ημερομηνίες που θα κρίνουν το μέλλον του στην Παρί Σεν Ζερμέν

Νασέρ Ελ Κελαϊφί & Κιλιάν Εμπαπέ

i

Νασέρ Ελ Κελαϊφί & Κιλιάν Εμπαπέ/©Photo by Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου για τον Εμπαπέ: Οι ημερομηνίες που θα κρίνουν το μέλλον του στην Παρί Σεν Ζερμέν

Κώστας Τόπας 09:38 - 11.07.2023

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πρόκειται να συμμετάσχει στην προετοιμασία της Παρί Σεν Ζερμέν σε επτά ημέρες, να ταξιδέψει στην Ιαπωνία στις 22 Ιουλίου κι αν μέχρι τότε δεν επιλυθεί η κατάσταση σχετικά με το μέλλον του, τότε οι Παριζιάνοι καλούνται να πάρουν μία δύσκολη απόφαση.

Στην επιστολή που έστειλε η Παρί στον Κιλιάν Εμπαπέ τις 3 Ιουλίου, ο σύλλογος κάλεσε επίσημα τον παίκτη να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον του έως τις 31 Ιουλίου, μετά τις πρώτες επαφές στις οποίες είχαν ήδη ξεκαθαρίσει ότι είτε θα ανανέωνε το συμβόλαιό του είτε θα δεχόταν μια πώληση αυτό το καλοκαίρι.

Ο σύλλογος υποστηρίζει ότι μια συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών είναι «επείγουσα» προκειμένου να βρεθεί από κοινού «η καλύτερη λύση και για τα δύο μέρη, δηλαδή ανανέωση για τη σεζόν 24-25 ή άμεση αποχώρηση του Εμπαπέ με πώληση φέτος». Μάλιστα, η Παρί επιμένει ότι αυτές είναι οι δύο λύσεις που θα βοηθήσουν τη γαλλική ομάδα να αποφύγει μια περίοδο παράλυσης όσον αφορά τα μελλοντικά της σχέδια που θα προκληθούν από τις «πρόσφατες αποφάσεις» του παίκτη».

Ετσι, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα στην Παρί κρέμονται από τα χείλη του 24χρονου Γάλλου επιθετικού, προκειμένου να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ο Εμπαπέ, ο οποίος βρέθηκε στο Καμερούν για επίσκεψη στη γενέτειρα του πατέρα του, πρέπει να επιστρέψει στις προπονήσεις με την Παρί την Δευτέρα (17/07) μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς των Παριζιάνων.

Ο Λουίς Ενρίκε ξεκίνησε την Δευτέρα (10/07) τις προπονήσεις έχοντας στη διάθεσή του το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας του, συμπεριλαμβανομένου του Νεϊμάρ. Από την άλλη, ο πρόεδρος της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαϊφί ο οποίος σύμφωνα με πολλά γαλλικά Μέσα ενημέρωσης, έλαβε παράπονα από αρκετούς παίκτες για τα σχόλια του Εμπαπέ που έλεγε ότι η κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας στην Παρί ήταν πολύ περίπλοκη, θα προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 δεν θα επηρεάσει την ατμόσφαιρα στην ομάδα και τη δουλειά του νέου προπονητή.

22 Ιουλίου: Το ταξίδι της Παρί στην Ιαπωνία

Η Παρί για την προετοιμασία της στην Ιαπωνία στις 22 Ιουλίου. Είναι φυσιολογικό ότι αν δεν έχει λυθεί το μέλλον του Κιλιάν Εμπαπέ μέχρι τότε, ο παίκτης θα ταξιδέψει με την υπόλοιπη ομάδα. Μια δραστική απόφαση για την Παρί θα ήταν να αφήσει τον κορυφαίο αστέρα της στο Παρίσι ως μέτρο πίεσης ή ίσως επειδή ετοιμάζει ήδη την αποχώρησή του. Ο πρώτος σκόρερ της Ligue 1 φέτος, από την πλευρά του, σκοπεύει να είναι δίπλα στην ομάδα και ως εκ τούτου, επιθυμεί να είναι στην προετοιμασία την υπόλοιπη ομάδα.

25 Ιουλίου: Το πρώτο φιλικό και η απόφαση του Λουίς Ενρίκε

Τρεις μέρες μετά την περιοδεία στην Ιαπωνία, η Παρί παίζει το πρώτο της φιλικό στην Οσάκα. Νωρίτερα βέβαια είναι προγραμματισμένος ένας αγώνας προπονητικού χαρακτήρα, αλλά ο Λουίς Ενρίκε κανονικά δεν θα τον υπολογίζει καθώς ο Γάλλος αστέρας δεν θα είναι έτοιμος αγωνιστικά. 

Ωστόσο, για το ματς στην Ιαπωνία μετράει πολύ η απόφαση του προπονητή. Από τον Ισπανό τεχνικό ενδεχομένως να γίνουν και γνωστά τα σχέδια του συλλόγου για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί στην υπόθεση του Εμπαπέ. Στις 28 Ιουλίου υπάρχει άλλο ένα φιλικό με την Σερέζο Οσάκα και την 1η Αυγούστου με την Ίντερ στο Τόκιο προτού η γαλλική ομάδα επιστρέψει στο Παρίσι.

31 Ιουλίου: ημερομηνία κλειδί για Παρί και Εμπαπέ

Νομικά, ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει συμβόλαιο με δυνατότητα ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο, έως το 2025, εάν κι εφόσον ενεργοποιήσει την οψιόν, πριν από τις 31 Ιουλίου. Η Παρί παραμένει ανοιχτή σε αυτή την επιλογή, όπως είπε ο Αλ Κελαϊφί, αλλά ο 24χρονος Γάλλος διεθνής επιθετικός έχει εκφράσει το αντίθετο στην επιστολή που έκανε γνωστή στην ομάδα του στις 12 Ιουνίου. Έτσι, φαίνεται ότι μια επιλογή έχει σχεδόν αποκλειστεί. Επίσης, η 31η Ιουλίου είναι η προθεσμία που έχει θέσει ο σύλλογος στον Εμπαπέ για να συμφωνήσει για ανανέωση ή πώληση. Από την 1η Αυγούστου, ο σύλλογος θα είναι σε θέση να ακούει προσφορές, αλλά η στρατηγική που θα ακολουθηθεί είναι ακόμα άγνωστη.

«Η Ρεάλ πιστεύει ότι ο Εμπαπέ θα αποχωρήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας από την Παρί»
LA LIGA

15:26 - 10.07.2023

«Η Ρεάλ πιστεύει ότι ο Εμπαπέ θα αποχωρήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας από την Παρί»

Στην Ισπανία και στο στρατόπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τον Κιλιάν Εμπαπέ, καθώς θεωρούν πως μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, ο 24χρονος Γάλλος επιθετικός θα αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η αυτόματη ανανέωσή του θα αποκλείονταν ήδη, αλλά ο σύλλογος έχει ήδη προτείνει νέο συμβόλαιο στον παίκτη σε πολλές περιπτώσεις και στην επιστολή της η Παρί διαβεβαιώνει ότι υπήρξαν αρκετές συναντήσεις με αυτή την έννοια. Υπενθυμίζεται ότι η πρωταθλήτρια Γαλλίας, παίζει τον πρώτο της αγώνα στη Ligue 1 στο «Παρκ Ντε Πρενς» στις 13 Αυγούστου.