Μισθοί που «ζαλίζουν»: Ο... εκατομμυριούχος Εμπαπέ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος της Ligue 1

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Images

Μισθοί που «ζαλίζουν»: Ο... εκατομμυριούχος Εμπαπέ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος της Ligue 1

Κώστας Τόπας 10:52 - 21.03.2024

Η εφημερίδα «L'Équipe» αποκάλυψε τους μισθούς όλων των παικτών της Ligue 1 και ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του πρωταθλήματος, καθώς λαμβάνει έξι εκατομμύρια ευρώ μεικτά τον μήνα!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και τώρα, η εφημερίδα «L'Équipe» δημοσίευσε τους μισθούς όλων των παικτών της Ligue 1. Προς έκπληξη κανενός, η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η ομάδα που ηγείται στην σχετική κατάταξη, έχοντας ποδοσφαιριστές της ανάμεσα στους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους σε ολόκληρο το γαλλικό πρωτάθλημα. Ο πρώτος παίκτης της λίστας που δεν ανήκει στους Παριζιάνους είναι ο Ουισάμ Μπεν Γιεντέρ από τη Μονακό, ο οποίος είναι 11ος, ισοβαθμώντας με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Μαρσέιγ, με 650.000 ευρώ μεικτά το μήνα.

Εμπαπέ ο πιο ακριβοπληρωμένος

Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης σε όλη τη Ligue 1 είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Κιλιάν Εμπαπέ. Μετά την ανανέωση που υπέγραψε το 2022 για δύο σεζόν, ο Γάλλος αστέρας άρχισε να κερδίζει έξι εκατομμύρια ευρώ μεικτά τον μήνα, ποσό που τον κάνει τον παίκτη που κερδίζει τα περισσότερα χρήματα σε όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Συνολικά, ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας αμείβεται με 72 εκατομμύρια ευρώ μεικτά ανά σεζόν!

Μετά τον Εμπαπέ, έτη φωτός μπροστά από τον μισθό του, είναι ο Ουσμάν Ντεμπελέ, του οποίου ο μισθός, όπως και αυτός του Μαρκίνιος, είναι 1,12 εκατομμύρια ευρώ μεικτά το μήνα, συνολικά 13,44 εκατομμύρια ευρώ μεικτά ανά μήνα. σεζόν. Ακολουθεί, με τη σειρά του, ο Λικά Ερναντέζ με 1,11 εκατομμύρια ευρώ το μήνα και ο Σκρίνιαρ, ο οποίος λαμβάνει 1,1 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Μάρκο Ασένσιο, ο οποίος έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης για την Παρί Σεν Ζερμέν το καλοκαίρι, είναι ο όγδοος παίκτης που κερδίζει τα περισσότερα χρήματα σε όλη τη Ligue 1, λαμβάνοντας ακαθάριστο μισθό 850.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή 10,2 εκατομμύρια ευρώ μεικτά ετησίως, 5,1 καθαρά αν καταλογίσουμε φόρους. Ο δεύτερος Ισπανός στην κατάταξη είναι ο Φαμπιάν Ρουίς, με μισθό 434.000 ευρώ το μήνα, πάντα μεικτό.

Ο «χρυσός» Λουίς Ενρίκε

Όπως και οι παίκτες, η Παρί Σεν Ζερμέν έχει στη μισθοδοσία της τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή σε όλη τη Ligue 1, τον Λουίς Ενρίκε. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «L'Équipe», ο Καταλανός προπονητής, που υπέγραψε το καλοκαίρι, παίρνει 923.250 ευρώ το μήνα, λιγότερο από 12 εκατομμύρια ευρώ μεικτά ανά σεζόν.

Το δίλημμα του Κιλιάν Εμπαπέ: Ρεάλ Μαδρίτης ή Ολυμπιακοί Αγώνες;
LIGUE 1

14:29 - 19.03.2024

Το δίλημμα του Κιλιάν Εμπαπέ: Ρεάλ Μαδρίτης ή Ολυμπιακοί Αγώνες;

Γνωρίζοντας την απόφασή του να μην ανανεώσει στην Παρί Σεν Ζερμέν, όλα δείχνουν ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ θα ενταχθεί στη Ρεάλ. Ωστόσο, υπάρχει ένα δίλλημα για τον Γάλλο αστέρα, ο οποίος καλείται να επιλέξει μεταξύ «μερένχες» και Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην ιστορία της παριζιάνικης ομάδας, αφού ο Ποτσετίνο λάμβανε 1,1 εκατ. ευρώ τον μήνα τον ενάμιση χρόνο που πέρασε στη γαλλική πρωτεύουσα.