Το δίλημμα του Κιλιάν Εμπαπέ: Ρεάλ Μαδρίτης ή Ολυμπιακοί Αγώνες;

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Το δίλημμα του Κιλιάν Εμπαπέ: Ρεάλ Μαδρίτης ή Ολυμπιακοί Αγώνες;

Κώστας Τόπας 14:29 - 19.03.2024

Γνωρίζοντας την απόφασή του να μην ανανεώσει στην Παρί Σεν Ζερμέν, όλα δείχνουν ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ θα ενταχθεί στη Ρεάλ. Ωστόσο, υπάρχει ένα δίλλημα για τον Γάλλο αστέρα, ο οποίος καλείται να επιλέξει μεταξύ «μερένχες» και Ολυμπιακών Αγώνων.

Εχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας από τότε που έγινε γνωστή η παγκόσμια «βόμβα»: Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν. Και φαίνεται ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρεάλ Μαδρίτης ως τη νέα του ομάδα. Ωστόσο, όταν όλα του έμπαιναν στη θέση τους, ο Γάλλος επιθετικός βρέθηκε μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα που θα μπορούσε να κάνει το μέλλον του αμφίβολο.

Τα «φλερτ» κατά τη διάρκεια του τελευταίου μεταγραφικού παζαριού φαίνεται ότι επιτέλους καρποφόρησαν. Ο Εμπαπέ έχει ήδη επιβεβαιώσει στους ιθύνοντες της Παρί Σεν Ζερμέν ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του και θα μείνει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, ο Γάλλος αστέρας θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα στην Ισπανία αναφέρουν ότι ο παίκτης έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο από τις αρχές Φεβρουαρίου για να ενταχθεί στους «μερένχες» την 1η Ιουλίου.

Ωστόσο, ο 25χρονος επιθετικός έμαθε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα πολύ δύσκολο δίλημμα για να λύσει. Ο Ντιντιέ Ντεσάν, προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, επιβεβαίωσε ότι η Ρεάλ έστειλε επίσημο σημείωμα στην Ομοσπονδία προειδοποιώντας ότι δεν θα δανείσει τους παίκτες της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, κάτι που ο Εμπαπέ είχε εκφράσει ως επιθυμία να αγωνιστεί.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν στα τέλη Ιουλίου, οπότε ο Εμπαπέ θα ήταν ήδη στο ρόστερ των «μερένχες». Αρχικά, ο Γάλλος αστέρας είχε δείξει την επιθυμία του να παίξει τους Αγώνες στη γενέτειρά του ως ένας από τους τρεις άνω των 23 ετών, αν και στις τελευταίες του δηλώσεις για το θέμα ήταν λιγότερο δυναμικός: «Είμαι σε ένα στάδιο της ζωής μου και του αγώνα μου. Δεν θέλω πλέον να επιβάλλω τα πράγματα, αλλά αν μου επιτρέψουν, θα χαρώ να εκπροσωπήσω τη χώρα μου», δήλωσε τον Ιανουάριο. 

Φαίνεται ότι θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης ή οι Ολυμπιακοί Αγώνες για τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτό το σοβαρό δίλλημα. Εκτός αν πετύχει κάποια ειδική ρύθμιση. Ο 25χρονος επιθετικός μόλις σημείωσε χατ-τρικ στο 6-2 επί της Μονπελιέ και πήρε την μπάλα στο σπίτι του για τρίτη φορά. 

Έχει πετύχει συνολικά 24 γκολ σε ισάριθμους αγώνες στη Ligue 1 και, προσθέτοντας το Κύπελλο Γαλλίας και το Champions League, ξεπερνά το ένα γκολ ανά αγώνα. Συνολικά φέτος μετράει, 38 γκολ σε 37 αναμετρήσεις.

«Δεν είναι τόσο έξυπνο να αγοράσεις τώρα τον Εμπαπέ»: Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ για τα μεταγραφικά σχέδια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)
PREMIER LEAGUE

12:04 - 19.03.2024

«Δεν είναι τόσο έξυπνο να αγοράσεις τώρα τον Εμπαπέ»: Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ για τα μεταγραφικά σχέδια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ κλήθηκε να μιλήσει για την μεταγραφική στρατηγική που έχει ώστε να βελτιώσει το ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τονίζοντας ότι θα προτιμούσε να βρει τον «επόμενο Εμπαπέ», παρά να ξοδέψει χρήματα για τους σημερινούς αστέρες του ποδοσφαίρου.

Απέχει μόλις τρία από τα 41 γκολ που σημείωσε την περασμένη σεζόν και τέσσερα από το προσωπικό του ρεκόρ, 42 σε 47 αγώνες το 2020-21 και έχει ακόμη τουλάχιστον έντεκα παιχνίδια μπροστά του έως το φινάλε της σεζόν.