Ο Εμπαπέ ζήτησε εξηγήσεις από τον Λουίς Ενρίκε για την απόφαση να τον κάνει αλλαγή στο ημίχρονο

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Christian Liewig - Corbis/Getty Images/Ideal Images

Ο Εμπαπέ ζήτησε εξηγήσεις από τον Λουίς Ενρίκε για την απόφαση να τον κάνει αλλαγή στο ημίχρονο

Κώστας Τόπας 09:00 - 03.03.2024

Κιλιάν Εμπαπέ και Λουίς Ενρίκε μίλησαν για την κατάσταση που επικρατεί μεταξύ τους, μετά την απόφαση του τελευταίου να αντικαταστήσει στο ημίχρονο τον Γάλλο αστέρα στον αγώνα με τη Μονακό.

Οι ήρεμες σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν έχουν πάψει να υφίστανται τα τελευταία χρόνια. Φέτος, παρά το γεγονός ότι είναι στην κορυφή της βαθμολογίας στη Ligue 1, ενώ παράλληλα έχει φτάσει στα προημιτελικά του Champions League και επίσης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας, ένα επεισόδιο ανάμεσα στον Λουίς Ενρίκε και τον Κιλιάν Εμπαπέ, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Μονακό (0 -0), έχει εγείρει για άλλη μια φορά αμφιβολίες στη Γαλλία σχετικά με τη διαχείριση που κάνει ο Ισπανός τεχνικός με τον πρώτο σκόρερ της ιστορίας του συλλόγου, του οποίου η αποχώρηση στο τέλος της σεζόν είναι κάτι παραπάνω από επιβεβαιωμένη.

Και οι δύο πλευρές είχαν κατ' ιδίαν συνομιλία για να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και τη σχέση μεταξύ των δύο. Ο Εμπαπέ ζήτησε να μιλήσει με τον Λουίς Ενρίκε και ο Ισπανός προπονητής εξήγησε την πραγματικότητα. Προετοιμάζει την ομάδα του ώστε να μην εξαρτάται από την ποιότητά του ή τα γκολ του από τον Ιούνιο. Αυτό είναι το μήνυμα που επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου και αυτός είναι ο λόγος που δεν θεωρείται πλέον ανέγγιχτος, τουλάχιστον στη Ligue 1.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα, ο Λουίς Ενρίκε έχει την πολυτέλεια να αντικαταστήσει τον Εμπαπέ ακόμα κι αν χάσει, όπως την περασμένη εβδομάδα από τη Ρεν, γιατί ο τίτλος δεν κινδυνεύει. Ωστόσο, διαφορετικά θα είναι το Champions League, στο οποίο, σύμφωνα με τη L'Équipe, ο πρώην Ισπανός προπονητής είπε στον αρχηγό της γαλλικής ομάδας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Σαββάτου (02/03) ότι η διαχείριση των παικτών του δεν θα είναι η ίδια και ότι, Επιπλέον, μετράει μαζί του να προσπαθήσει να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η συνάντηση που έγινε αυτό το Σάββατο στο Poissy, στα περίχωρα του Παρισιού, συνοψίστηκε ως «ικανοποιητική» από διάφορους παρευρισκόμενους μάρτυρες, όπως τόνισε το RMC Sport. Το ότι ο Λουίς Ενρίκε κάνει «πειράματα» με τον Εμαπέ στη Ligue 1 έχει προκαλέσει σάλο, γιατί κανείς δεν τον είχε αντικαταστήσει, εκτός από τραυματισμό, στο ημίχρονο όπως στο Μονακό αυτήν την Παρασκευή, αλλά αυτό που μπορεί να ερμηνευθεί ως τιμωρία είναι στην πραγματικότητα ένα προοίμιο για αυτό.