Τι συμβαίνει με Εμπαπέ και Λουίς Ενρίκε; Μια νέα «σαπουνόπερα» γεννιέται (vids)

Λουίς Ενρίκε & Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Τι συμβαίνει με Εμπαπέ και Λουίς Ενρίκε; Μια νέα «σαπουνόπερα» γεννιέται (vids)

Κώστας Τόπας 09:21 - 02.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:24 - 02.03.2024

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία, με την απόφαση του Κιλιάν Εμπαπέ να παρακολουθήσει το δεύτερο ημίχρονο με τη Μονακό από τις εξέδρες μαζί με τη μητέρα του, μετά την απόφαση του Λουίς Ενρίκε να τον αντικαταστήσει. Τι συμβαίνει στη σχέση μεταξύ των δύο.

Στις 15 Φεβρουαρίου αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ του Κιλιάν Εμπαπέ και του Νασέρ Αλ Κελαϊφί, πριν από τον πρώτο αγώνα των «16» του Champions League εναντίον της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Γάλλος επιθετικός ανακοίνωσε στον πρόεδρο των Παριζιάνων ότι θα έφευγε από τον σύλλογο στο το τέλος του συμβολαίου του, δηλαδή στο τέλος της σεζόν. Το τέλος μιας σαπουνόπερας... για την αρχή μιας άλλης. Γιατί από τότε η σχέση του παίκτη φαίνεται να έχει αποδυναμωθεί με τον προπονητή του Λουίς Ενρίκε, ο οποίος αποφάσισε να τον βγάλει στο ημίχρονο του αγώνα της Ligue 1 κόντρα στη Μονακό αυτή την Παρασκευή (0-0).

«Δεν πρόκειται να μπω σε αυτό το παιχνίδι. Είμαι επαγγελματίας»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στη Γαλλία, ο Εμπαπέ δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Αντιθέτως, ήταν καθαρά επιλογή του προπονητή. Αυτό που επιβεβαίωσε αμέσως ο Λουίς Ενρίκε στον Τύπο: «100% απόφαση του προπονητή. Αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να συνηθίσουμε να παίζουμε χωρίς τον Κιλιάν. Και ως προπονητής, στόχος μου είναι πάντα να βρίσκω το καλύτερο για την ομάδα, Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο για την ομάδα».

Ενοχλημένος από τις υπενθυμίσεις για τη διαχείριση του Εμπαπέ, πρόσθεσε τέλος: «Δεν πρόκειται να μπω σε αυτό το παιχνίδι. Είμαι επαγγελματίας και αυτό που είπα στους συναδέλφους σας είναι αυτό που θα επαναλάβω μέχρι τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Δεν υπάρχει πρόβλημα. είναι απλώς χειρισμός μιας κατάστασης με τον καλύτερο τρόπο, όπως πιστεύω ότι είναι καλύτερο. Τίποτα άλλο».

Το ξέσπασμα της 15ης Φεβρουαρίου

Σε μια σχέση που μέχρι τότε έμοιαζε φυσιολογική, η 15η Φεβρουαρίου και η αποκάλυψη αυτής της αποχώρησης που ανακοινώθηκε στους ηγέτες αντιπροσώπευε μία κομβική ημέρα τόσο για τον Εμπαπέ όσο και για το γαλλικό κλαμπ. Ήταν μια μέρα μετά που ο Γάλλος αστέρας επιβεβαίωσε και στους συμπαίκτες του, την απόφασή του να φύγει τον Ιούνιο.

Έκτοτε, αντιμετωπίζεται στην καλύτερη περίπτωση ως παίκτης όπως οποιοσδήποτε άλλος στις τάξεις της Παρί από τον Λουίς Ενρίκε και το επιτελείο του: Αλλαγή εναντίον της Ναντ, αντικαταστάθηκε εναντίον της Ρεν στο 64ο λεπτό του αγώνα και αυτή την Παρασκευή στο ημίχρονο του αγώνα με τη Μονακό πέρασε στον πάγκο κι έπειτα στην εξέδρα με την μητέρα του. Αυτή τη φορά, ο Λουίς Ενρίκε έχει κάνει ένα βήμα μπροστά στη διαχείρισή του.

Τι τον ωθεί να πάρει αυτές τις αποφάσεις; Είναι δύσκολο να προσδιοριστούν οι πραγματικές προθέσεις του Λουίς Ενρίκε, ο οποίος βάζει πάνω απ' όλα την ομάδα και την ίση μεταχείριση για όλους. Ο Ισπανός τεχνικός να προετοιμάσει την ομάδα του «όσο το δυνατόν καλύτερα» όπως επαναλαμβάνει συνέχεια, για την επόμενη ημέρα στον σύλλογο χωρίς τον Εμπαπέ. Μια θέση που θα ήταν αδιαπραγμάτευτη... αν η Παρί δεν είχε υψηλές προσδοκίες στο τέλος της σεζόν με μια θέση στα προημιτελικά του Champions League.

Η προετοιμασία χωρίς... Εμπαπέ

Μετά το ματς στο Μονακό, ο Λουίς Ενρίκε επέμεινε στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως η ομάδα του παρουσιάστηκε καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς τον Κιλιάν Εμπαπέ στον αγωνιστικό χώρο. Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, τόνισε επίσης τις ομοιότητες που αντιλήφθηκε μεταξύ της Μονακό και της Ρεάλ Σοσιεδάδ, στην οποία η Παρί θα ταξιδέψει την Τρίτη (05/03, 22:00) στον δεύτερο αγώνα των 16 του Champions League. «Ήταν καλή προετοιμασία», συνόψισε. Μπορεί ο Λουίς Ενρίκε να φτάσει στο σημείο χωρίς τον Κιλιάν Εμπαπέ την Τρίτη; Αυτό θα ήταν έκπληξη. Τίποτα όμως δεν φαίνεται αδύνατο σε αυτό το θέμα.

«Καμία διαμάχη», διαβεβαιώνει το περιβάλλον του Εμπαπέ

Το περιβάλλον του αρχηγού της εθνικής Γαλλίας, απορρίπτει οποιαδήποτε διαμάχη μεταξύ του παίκτη και του Λουίς Ενρίκε, εξηγώντας «ότι σεβόμαστε τις επιλογές του προπονητή και ο Κιλιάν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο ταξίδι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Καμία διαμάχη για το γεγονός ότι βρέθηκε στην κερκίδα. Είχε κάνει ντους και ήταν με ρούχα. Ήταν ένας από κλαμπ που τον οδήγησε αυθόρμητα στις εξέδρες της επίσημης αποστολής της Παρί».

Απίστευτα πράγματα: Ο Εμπαπέ έγινε αλλαγή στο ημίχρονο και πήγε να κάτσει στην εξέδρα με τη μητέρα του (vid)
LIGUE 1

08:04 - 02.03.2024

Απίστευτα πράγματα: Ο Εμπαπέ έγινε αλλαγή στο ημίχρονο και πήγε να κάτσει στην εξέδρα με τη μητέρα του (vid)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έγινε αλλαγή στο ημίχρονο με τη Μονακό κι αντί να κάτσει στον πάγκο με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, πήγε στις εξέδρες για να βρει την μητέρα του και να παρακολουθήσει από εκεί το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Το απόγευμα της Τρίτης (05/03) οι παίκτες της Παρί θα βρουν ξανά την πίεση του Champions League. Με ή χωρίς τον Κιλιάν Εμπαπέ στο αρχικό σχήμα, μόνο ο Λουίς Ενρίκε το γνωρίζει...