Η εκδίκηση του «ασχημόπαπου»: «Είπαν ότι δεν είμαι καλός αλλά τώρα πρέπει να σωπάσουν και να με δουν στον τελικό»

Έμρε Τσαν

i

©Photo by Markus Gilliar - GES Sportfoto/Getty Images/Ideal Images

Η εκδίκηση του «ασχημόπαπου»: «Είπαν ότι δεν είμαι καλός αλλά τώρα πρέπει να σωπάσουν και να με δουν στον τελικό»

Κώστας Τόπας 10:26 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 18:52 - 19.05.2024

Ο Emre Can, ο οποίος έχει επικριθεί και υποτιμηθεί στη Γερμανία, απάντησε στους επικριτές του αφού έλαμψε με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, στην πρόκρισή της στον τελικό του Champions League 11 χρόνια αργότερα.

Η Ντόρτμουντ κέρδισε την Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0 το βράδυ της Τρίτης (07/05) για να ολοκληρώσει την πρόκριση και να φτάσει στον τελικό του Champions League για πρώτη φορά από το 2013, όταν έχασε από την Μπάγερν Μονάχου στο Γουέμπλεϊ στην αρχή της καριέρας του Μάρκο Ρόις στη Ντόρτμουντ.

Ενας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των Βεστφαλών στα δύο παιχνίδια με τους Παριζιάνους, ήταν ο Έμρε Τσαν. Ο 30χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός με τη Γερμανία που έφτασε στο Ντόρτμουντ το 2020 αφού πέρασε από Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Λεβερκούζεν και Μπάγερν.

Λουίς Ενρίκε: «Η διαφορά ανάμεσα στο δοκάρι και στο σκοράρισμα, εξαρτάται από το Άγιο Πνεύμα»
CHAMPIONS LEAGUE

09:44 - 08.05.2024

Λουίς Ενρίκε: «Η διαφορά ανάμεσα στο δοκάρι και στο σκοράρισμα, εξαρτάται από το Άγιο Πνεύμα»

Ο Λουίς Ενρίκε εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε να σκοράρει σε κανένα από τα δύο παιχνίδια με τη Ντόρτμουντ, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το Champions League.

Ο τουρκικής καταγωγής ποδοσφαιριστής έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι νιώθει πολύ πιο πολύτιμος μακριά από τη Γερμανία.

«Έχω τελείως διαφορετικό καθεστώς στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, στην Αγγλία. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως εκεί να σέβονται τα επιτεύγματά μου περισσότερο ή να με εκτιμούν περισσότερο ως παίκτη. Στη Γερμανία πάντα με επικρίναν περισσότερο», δήλωσε ο Έμρε Τσαν, ο οποίος έφτασε για να αναγνωρίσει ότι «Ξέρω ότι δεν έχω παίξει το καλύτερό μου ποδόσφαιρο στη Ντόρτμουντ».

Μετά την πρόκριση στον τελικό του Champions League, που θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ την 1η Ιουνίου, ο Έμρε Τσαν άδραξε την ευκαιρία για να απαντήσει τους επικριτές του.

«Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που πάντα μιλάνε και λένε ότι δεν είμαι τόσο καλός. Τώρα πρέπει να σιωπήσουν και να με δουν στον τελικό», είπε ο 30χρονος μέσος σε δηλώσεις του στον «Sky» μετά το παιχνίδι. Ο Εμρέ Τσαν, ο οποίος έχει γίνει αδιαμφισβήτητος για τον κόουτς Έντιν Τέρζιτς , τόνισε ότι «φυσικά πιστεύω ότι είμαστε στον τελικό. Είμαστε μεγάλη ομάδα και τα παιχνίδια που παίξαμε ήταν απίστευτα. Αν δεν δεχτείς ούτε ένα γκολ κόντρα στην Παρί, το σημαίνει ότι έχεις βάλει πολύ ποιότητα».

«Είμαι περήφανος που είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και περήφανος ταυτόχρονα. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Είμαστε στον τελικό και τώρα ελπίζουμε να τον κερδίσουμε», κατέληξε.