Το ονειρικό φινάλε του Ρόις με τη Ντόρτμουντ: «Είναι τρελό, πάμε να το σηκώσουμε» (vid)

Μάρκο Ρόις

i

©Photo by Matthias Hangst/Getty Images/Ideal Images

Το ονειρικό φινάλε του Ρόις με τη Ντόρτμουντ: «Είναι τρελό, πάμε να το σηκώσουμε» (vid)

Κώστας Τόπας 10:04 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 22:59 - 19.05.2024

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε το τελευταίο παιχνίδι του Μάρκο Ρόις με τη Ντόρτμουντ να είναι ο μεγάλος τελικός του Champions League.

Η καριέρα του Μάρκο Ρόις στην Μπορούσια Ντόρτμουντ πλησιάζει στο τέλος της και ποιος καλύτερος τρόπος για να αποχωρήσει από τον σύλλογο της Κοιλάδας του Ρουρ με την επιστροφή του στο Γουέμπλεϊ για άλλη μια βολή στην δόξα του Champions League, 11 χρόνια αφότου έχασε εκεί στον τελικό;

Η Ντόρτμουντ κέρδισε την Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0 το βράδυ της Τρίτης (07/05) για να ολοκληρώσει την πρόκριση και να φτάσει στον τελικό του Champions League για πρώτη φορά από το 2013, όταν έχασε από την Μπάγερν Μονάχου στο Γουέμπλεϊ στην αρχή της καριέρας του Ρόις στη Ντόρτμουντ.

Λουίς Ενρίκε: «Η διαφορά ανάμεσα στο δοκάρι και στο σκοράρισμα, εξαρτάται από το Άγιο Πνεύμα»
CHAMPIONS LEAGUE

09:44 - 08.05.2024

Λουίς Ενρίκε: «Η διαφορά ανάμεσα στο δοκάρι και στο σκοράρισμα, εξαρτάται από το Άγιο Πνεύμα»

Ο Λουίς Ενρίκε εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε να σκοράρει σε κανένα από τα δύο παιχνίδια με τη Ντόρτμουντ, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το Champions League.

Ο 34χρονος που εντάχθηκε στην Ντόρτμουντ το 2012 έχοντας περάσει μια δεκαετία εκεί ως νεαρός παίκτης, θα φύγει στο τέλος της σεζόν έχοντας κερδίσει δύο Κύπελλα Γερμανίας, αλλά δεν έχει κατακτήσει ακόμα την Bundesliga ή το Champions League.

«Απερίγραπτο. Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια, είμαι ξανά στον τελικό με την Μπορούσια», είπε ο Ρόις, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στη ρεβάνς με τους Παριζιάνους στο «Παρκ Ντε Πρενς». «Ο Ουσμάν (Ντεμπελέ) και ο Αχράφ (Χακίμι) έφεραν τεράστιο ρυθμό στο ματς».

«Πώς κερδίσαμε το παιχνίδι, κανείς δεν θα ρωτήσει αύριο. Τα σουτ που δεχθήκαμε στο δοκάρι δεν θα έχουν σημασία αύριο. Αυτό που μετράει είναι ότι η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι και πάλι στον τελικό. Κανείς δεν το περίμενε αυτό. Είναι απλά απίστευτο».

Η Ντόρτμουντ, η οποία βρίσκεται στην πέμπτη θέση της Bundesliga με δύο αγώνες να απομένουν για το φινάλε της σεζόν, θα συναντηθεί είτε με την 14 φορές πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης είτε με την Μπάγερν Μονάχου.

Οι δύο αυτές ομάδες θα αναμετρηθούν στο «Μπερναμπέου» την Τετάρτη (08/05, 22:00) μετά την ισοπαλία 2-2 στον πρώτο αγώνα, στην αναμέτρηση της 1ης Ιουνίου στο Γουέμπλεϊ.