Ένα μουσείο της ιστορίας της ΑΕΚ, που ανταγωνίζεται τα αντίστοιχα των ελίτ ευρωπαϊκών συλλόγων (vids)

Ένα μουσείο της ιστορίας της ΑΕΚ, που ανταγωνίζεται τα αντίστοιχα των ελίτ ευρωπαϊκών συλλόγων (vids)

Κώστας Τσίλης 15:03 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 20.04.2024

Με πολλή δουλειά, πολύ μεράκι, στην καρδιά του γηπέδου της ΑΕΚ άνοιξε τις πύλες του μουσείο της ιστορίας του συλλόγου, που έχει τέτοια ποιότητα και αισθητική, που δεδομένα συναγωνίζεται τα αντίστοιχα μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν είχε κάνει όνειρο και στοίχημα ζωής να φτιάξει απλώς ένα καινούργιο γήπεδο για την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το όνειρο του, αλλά και η δέσμευση του, ήταν για ένα κέντρο αθλητισμού και πολιτισμού, μαγνήτη προς τον κόσμο (όχι μόνο της ομάδας), για 365 ημέρες τον χρόνο. Όχι μόνο για τα ματς της Ένωσης. Αυτό το όραμα και αυτή η δέσμευση, ολοκληρώθηκε σήμερα με τα εγκαίνια του μουσείου ιστορία της ΑΕΚ.

Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας, με αυτό το Μουσείο περπατάμε στην Ιστορία»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:18 - 20.04.2024

Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας, με αυτό το Μουσείο περπατάμε στην Ιστορία»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε στα εγκαίνια του μουσείου ιστορίας της ΑΕΚ και τόνισε πως μέσα από αυτό το νέο έργο θα γεννηθούν νέες γενιές φίλων της Ένωσης και θα αναδειχτεί η πολύτιμη κληρονομιά της Ένωσης.

Είναι το πρώτο του συλλόγου. Είναι ένα μουσείο για το οποίο εμφανώς αλλά και μη εμφανώς, δούλεψαν πολλοί και για πολλά χρόνια. Δούλεψαν σκληρά. Με επικεφαλής τον Γεράσιμο Γασπαρινάτο, που πλέον είναι και ο διευθυντής του Μουσείου, σ' αυτή την δουλειά έπεσε πολύ ψάξιμο σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας και όχι μόνο. Έπεσε πολύ μεράκι. Έπεσε πολύ συναίσθημα αλλά και αισθητική. Έγινε ενδελεχής μελέτη των μουσείων που έχουν μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Εξ ου και αυτό που τελικά φτιάχτηκε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, είναι εφάμιλλο και ευθέως ανταγωνιστικό των αντίστοιχων σε ελίτ συλλόγους.

Από την γωνιά που υπάρχει το γραφείο της Στοάς Λούξ, που γεννήθηκε η ιδέα της ΑΕΚ, μέχρι την επιβλητική αίθουσα των τροπαίων. Από τις σπάνιες φανέλες, μέχρι τα κέρινα ομοιώματα μεγάλων μορφών της ιστορίας της Ένωσης, που θαρρείς πως θα σου μιλήσουν. Και από τις διαδρομές στην λαμπρή ιστορία του συλλόγου, με σπάνια κειμήλια που από μόνα τους κουβαλούν τσουβάλι χρυσών αναμνήσεων, μέχρι το τοίχο με τα μεγάλα "κανόνια" της ΑΕΚ, μπροστά στα... κανόνια τους.

Το μουσείο της ιστορίας της ΑΕΚ, που σε λίγες μέρες θα ανοίξει τις πύλες του και για τον κόσμο, είναι κάτι μοναδικό σίγουρα για την Ελλάδα. Και κάτι που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα, από το μουσείο ελίτ ευρωπαϊκών κλαμπ. Κυρίως όμως, είναι ένα μουσείο που όχι απλώς λέει την ιστορία της ΑΕΚ. Την ακουμπάει, την αγκαλιάζει. Και μπορεί τον επισκέπτη να τον πάρει από το χέρι και να τον ταξιδέψει, πίσω στον χρόνο, αλλά και βαθιά μέσα στο ΑΕΚτζήδικο συναίσθημα.